Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Bakan’dan Sürekli’ye ‘Ecdad’ yanıtı: Tek tek ecdad kim sıraladı!

CHP’li Bakan’dan Sürekli’ye ‘Ecdad’ yanıtı: Tek tek ecdad kim sıraladı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in kurtuluşun 100. yıl dönümü kutlamalarında yaptığı konuşma İzmir siyasetinde yeni bir polemik yarattı.

  • Ege Postası
  • 10.09.2022 - 12:46

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'in İzmir’in Yunan işgalinden kurtuluşunun 100. Yıl kutlamaları kapsamında Gündoğdu Meydanı’nda yüz binlerce İzmirliye seslendi. Soyer konuşmasının bir bölümünde, ‘’100 yıl önceydi. Bu toprakları yönetenler gaflet, delalet ve hatta hıyanet içendeydi, Gençleri, kadınları ve geleceği hiç düşünmediler. Sadece saraylarındaki saltanatı korumak için bütün milleti ateşe attılar’’ ifadelerini kullandı. 

Soyer’in bu sözleri İzmir siyasetinde tansiyonu yükseltirken, AK Partililerin hedefi haline geldi. 

Başkan Tunç Soyer’in zaferi gölgelemeye çalıştığını ileri süren AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, ‘’Yunanistan’la ne zaman gerilim yaşansa kendini Yunan topraklarına atan, Zafer’i gölgelemeye çalışan belediye başkanı Ecdadımıza hakaret ediyor. Derdi ne İzmir ne de İzmirli… İzmirli’nin verdiği görev ve sorumluluğu taşıyamıyor, hadsizliklerinin başka açıklaması olamaz’’ ifadelerini kullanmıştı. 

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, AK Partili Sürekli’nin ‘ecdadımıza hakaret ediliyor’ sözlerine yanıt verdi. 

CHP’li Bakan sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

‘’9 Eylül’ün 100. Yıl dönümünde tarihin en görkemli kutlamalarından birilerini rahatsız etmiş demiştik şimdi de AKP il Başkanı Kerem Ali Sürekli, Vahdettin’i kastederek ecdadımıza hakaret ediliyor demiş şimdi kendisine bizim ecdadımız kim hatırlatayım’’ dedi. 

*Ecdadımız, 27 Ağustos 1922 sabahı Mustafa Kemal Paşa'ya telefonda kuşattıkları tepeyi yarım saat sonra alacaklarını bildirmesine rağmen bunu başaramayınca intihar ederek hayatına son veren Miralay Reşat Çiğiltepe’dir. 

*Ecdadımız, Ahır Dağı'nın sarp, geçitlerinden, ses çıkarmasınlar diye atlarının nallarına bezler, çaputlar bağlayarak geçen ve cephe gerisine sızarak düşmanın ikmal yollarını kesen ve önüne kattığı düşmanı denize döktüğü İzmir’e kadar kovalayan Türk süvarileridir. 

*Ecdadımız, bölüğünün başında büyük bir cesaretle, düşman grubunun içerisine saldırarak, 2.000 düşman askerini esir alan düşman toplarını ele geçirmek üzere hücuma geçtiğinde askerleriyle birlikte şehit düşen Yüzbaşı Şekip Efendi ve silah arkadaşlarıdır.

* Ecdadımız, demiryollarının kesiştiği yer olan Eskişehir'e üs kuran ve savaş boyunca derme çatma trenlerle cepheye asker, cephane, malzeme nakleden; ray döşeten; gerektiğinde ray ve vagonlardan çelik söktürüp kılıç yaptıran miralay Behiç Beydir. 

*Ecdadımız, cepheye taşıdığı cephane ıslanmasın diye battaniyesini cephaneye saran, bebeğine sarılarak onun donmaması için uğraş verirken donarak şehit olan Şerife Bacıdır.  

*Ecdadımız, Mustafa Kemal Atatürk’ün cepheyi gezerken gördüğü, bir top mermisinin açtığı çukur içerisinde üzeri yarı toprakla örtülü, bir kolu sancağı gökyüzüne doğru dik tutar bir şekilde şehit düşen “meçhul asker” dir. 

*Ecdadımız, 1912 yılında köyünden ayrılarak cepheden cepheye koşan ve son olarak Kurtuluş Savaşında 11 yıl görmediği oğlu  Mehmet onbaşının kollarında 31 Ağustosta şehit olan Çetmili Kara Ali çavuş ve 9 Eylül’de İzmir’e giren birliğin başında şehit olan oğlu Mehmet onbaşıdır. 

*Ecdadımız, Sabuncubeli Muharebelerinde düşman ile çarpışırken yaralanan yaralı olmasına rağmen İzmir Hükümet Konağı'na giderek Türk bayrağını göndere çeken Yüzbaşı Şerafettin İzmir’dir. Ecdadımız, “Geldikleri gibi giderler.” diyen ve Ordular ilk hedefiniz Akdenizdir diyerek bizim bugün üzerinde uçarak geçtiğimiz 400 km yi Türk ordularının savaş koşullarında 9 günde geçmesini sağlayan.’’ 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.