Dolar 32,5643
%0.28
Euro 34,7209
%-0.03
Altın 2.488,760
%0.17
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Arslan’dan iktidara ‘fatura’ çağrısı: Zamların yağmur gibi yağdığı bu dönemde...

CHP’li Arslan’dan iktidara ‘fatura’ çağrısı: Zamların yağmur gibi yağdığı bu dönemde...

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, elektrik faturalarındaki TRT payının kaldırılması konusunu TBMM gündemine taşıdı. TRT payı ve Enerji Fonu’nun faturlardan kaldırılmaısnın olumlu bir adım olduğunu söyleyen Arslan, ‘’ derhal bu kara kış döneminde zamların yağmur gibi yağdığı bu dönemde bir an once bu KDV’nin ve fonların faturadan kaldırılması gerekiyor’’ dedi.

  • Ege Postası
  • 02.12.2021 - 13:06

EGEPOSTASI- Bir süredir ülkenin bir numaralı gündemi her gün art arda gelen zamlar oldu.

Gıdadan akaryakıta, hijyen ürünlerinden tekstile ve ham maddeye kadar A’dan Z’ye her şeye zam gelirken vatandaşların öncelikli derdi de geçinebilmek oldu.

Kışın bastırmasıyla birlikte elektrik faturalarındaki artış da dikkat çekerken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğann geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamayla elektrik faturalarındaki TRT payının kaldırılacağını açıklamıştı. 

Karar, hem iktidar hem muhalefet tarafından olumlu bir adım olarka karşılanırken CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan konuyu TBMM gündemine taşıdı. 

Mecliste yaptığı konuşmada TRT payı ve Enerji Fonu indiriminin yeterli olmadığını ifade eden Arslan, tüm KDV ve fonların elektirik fatularından çıkarılması gerektiğini söyledi.

Arslan, konuşmasında şunları söyledi; ‘’Yine bir klasik AKP uygulaması olan Torba Yasayla karşı karşıyayız. Bu sefer de ambalaj, TRT payı Enerji Fonu’nun faturalarından kaldsırılması ambalajıyla 22 ayrı kanundan değişiklik yapmak suretiyle birbirinden kopuk alanlarda maalesef düzenlemeler yapmaktayız. TRT payının Enerji Fonu’nun elektrik faturalarında kaldırılmasını doğru buluyoruz ama yeterli değil. Bire örnekle anlatmak istiyorum. Elimde 4 kişilik bir aileye ait bir elektrik faturası var ve bu hesaplamalarda kullandığımız 230 kW referans değerinde oldukça yakın bir fatura. Bu faturanın değeri 223 TL. Şimdi biz TRT payını ve enerji fonunu faturalardan kaldıracağız ya… Milletimiz ekranlarının karşısından bizi izliyor ve önümüzdeki aydan itibaren elektrik faturalarında TRT payı ve enerji fonu kaldırılması ile birlikte müthiş bir indirim bekliyorlar. Bu faturanın değer 223 lira. TRT payı ve Enerji Fonu’nun toplamı, TRT payı 2.31 lira, Enerji Fonu 0,81 lira. Toplamda 3 lira. Yani 223 lira ödeyen 220 lira ödeyecek. Bu yeterli değildir. Burada asıl yapılması gereken ve partimizin önderdiği şudur: Var olan tüm fonların ve KDV’nin kaldırılmasıdır. O zaman bu 223 liralık fatura 180 liraya düşüyor. Bu, anlamlı bir indirime tekabül eder. O yüzden derhal bu kara kış döneminde zamların yağmur gibi yağdığı bu dönemde bir an önce bu KDV’nin ve fonların faturadan kaldırılması gerekiyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.