Dolar 32,3257
%0.23
Euro 35,0767
%-0.13
Altın 2.306,870
%1.29
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Arslan: Enerji zamları milletimizin belini büküyor!

CHP'li Arslan: Enerji zamları milletimizin belini büküyor!

CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, arka arkaya gelen doğalgaz, akaryakıt ve elektrik zamlarına tepki gösterdi. Arslan, "İktidarın enerji politikalarına bu milletin daha fazla tahammül etme gücü kalmamıştır. Bu politika sürdürülebilir değildir. Enerji sektöründe kamu payı mutlak suretle artırılmalıdır. Uygulanan bu zam politikaları milletimizin belini bükmektedir" ifadelerini kullandı.

  • Ege Postası
  • 01.06.2022 - 11:24

CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, enerjide bitmek tükenmek bilmeyen zamlara tepki gösterdi. Doğalgaz, akaryakıt ve elektrik kullanımlarına ilişkin gün aşırı uygulanan zamların kabul edilemez olduğunu vurgulayan Arslan, "AKP iktidarının enerji politikalarına bu milletin daha fazla tahammül etme gücü kalmamıştır. Bu politika sürdürülebilir değildir. Enerji sektöründe kamu payı mutlak suretle artırılmalıdır. Dünya bunu böyle yapıyor. Burada iktidarın enerji sektörünü özel şirketlere terk etmesinin tek bir amacı olabilir. O da topyekün toplumun çıkarlarını, huzur ve refahını düşünmek yerine, bir avuç insanın çıkarlarını, kazancını merkezine almış olmasıdır. Uygulanan bu zam politikaları milletimizin belini bükmektedir" diye konuştu.

İktidarın doğalgazda spot piyasa ısrarından, elektrikte de paçallı özel sektör ısrarından vazgeçmesi gerektiğini söyleyen Arslan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Son elektrik, doğalgaz ve akaryakıt zamları vatandaşımızın içinde bulunduğu ekonomik krizi daha da derinleştirmiştir. Çünkü enerjiye yapılan zam insanın ihtiyacı olan, iğneden ipliğe her şeye zam demektir. Bakınız, Elektrik Piyasa Tavan Fiyat tekliflerinin yılın ilk 2 çeyreğinde kwh başına 3.2 TL’ye artırılmasından sonra, daha 3. çeyrek güncellemesi yapılmadan, bugün elektriğe meskende % 15, sanayide % 25 zam yapıldı. Doğalgaza konutlarda % 30, sanayide % 40, elektrik üretimi için ise % 16 zam yapıldı. Bu enerjide kontrolünü yitirmiş, öngörüsüz ve spot piyasa ısrarında bulunan AKP politikalarının ve liyakatsiz, beceriksiz yönetiminin sonucudur. Piyasa takas fiyatları yükselirken, yaz aylarında yapılan bu zamlar elektrikte vatandaşımızı karanlıkta bırakmak, doğalgazdan mahrum etmektir. Günün sonunda AKP demek zam demektir. Ve bu artık daha fazla kabul edilemez. Toplumun refahı, huzur ve mutluluğu için seçim kaçınılmazdır. İktidarı sandığa davet ediyoruz.” 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.