Dolar 32,5334
%0.18
Euro 34,7655
%0.1
Altın 2.487,670
%1.03
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'nin İzmir'deki kampı başladı! İktidara yaylım ateşi

CHP'nin İzmir'deki kampı başladı! İktidara yaylım ateşi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) hem saha hem de parti içi çalışmalarına hız verirken İzmir’de Belediye Meclis Üyeleri Kampının startını verdi. Kampın açılışında yapılan konuşmalarda eleştiri oklarının hedefi iktidar ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu oldu. Toplantıda ayrıca CHP’li belediyelere yapılan operasyon ve engellemelere de sert ifadelerle tepki gösterildi.

  • Ege Postası
  • 18.11.2022 - 12:25

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- 2023 genel seçimlerine doğru geri sayım devam ederken Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) hem saha hem de parti içi çalışmalarına hız verirken İzmir’de Belediye Meclis Üyeleri Kampının startını verdi.

30 ilçenin CHP'li meclis üyelerini bir araya getiren ve 2 gün sürecek olan kamp, bugün Seferihisar’da düzenlenen açılış toplantısıyla başladı. Kampta, seçim süreci, saha ve parti çalışmaları ile ekonomi konuları ele alındı.

Toplantıya, ev sahibi sıfatıyla CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı ve Seyit Torun, CHP PM üyesi Rıfat Nalbantoğlu ile Devrim Barış Çelik, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve meclis üyeleri katıldı.

TORUN: TOPAL ÖRDEK YAPMA ÇALIŞMALARI HEP DEVAM ETTİ

CHP’li belediye başkanlarına yönelik operasyonlara tepki göstererek konuşmasına başlayan Torun, “Büyükşehir Belediye Başkanımız yolda gelirken hayal kurmuş. Onun hayalinin gerçekleşmesine 6-7 ay kaldı. İnşallah 7 ay sonra Seferihisar’a gelirken ‘iktidarın büyükşehir belediye başkanı olarak geliyorum’ diyeceksin. Hiç merak etme. Biz çok büyük bir iş başardık. 11 büyükşehrimiz aldık. Ekonominin yüzde 67’sine hükmediyoruz. Bunlar çok önemli. Ama 2019’da çok daha önemli bir şey başardık Bu diktatörlüğü sandıkta yenebileceğimizi ispat ettik. Şimdi sıra ikinci ayağa geldi. Yerelde bunu gösterdiysek genelde de göstereceğiz. Bunu sandıkta başaracağız. Hep birlikte milletin iktidarını kuracağız. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım İzmir’in kredi notunu paylaştı. Gurur duydum. Belediyelerimiz göreve çok zor koşullarda başladılar. Borç yükü, iktidarın sürekli yetkilerini ellerinden alma çabaları… Hani Erdoğan seçimden sonra ‘Topal ördek olacaklar’ demişti ya… Topal ördek yapma çalışmaları hep devam etti. Ama belediye başkanlarımız yılmadı, mücadele etti. Bugün yapılan tüm anketlere göre bizim belediye başkanlarımız hep başarılı hep ön sıradalar” dedi.

SOYLU’YA İSTİFA ÇAĞRISI

İçişleri Süleyman Soylu’ya da istifa çağrısında bulunan Torun, “Şu anda bütçe görüşmeleri devam ediyor. Bugün ki İçişleri Bakanlığı’nın bütçesi var. Umuyorum ki bugün o salanda bütün haksızlığını bilmesine rağmen kendisini aklamaya çalışacak. Biliyoruz ki milletin aklında ve vicdanında bir kara lekedir. Bu ülkeye yakışmamaktadır. Bir an önce istifa etmelidir” ifadelerini kullandı.

“ERDOĞAN… BELEDİYE BAŞAKNALARIMIZA TEŞEKKÜR ET”

2019 yılından bu yana CHP’li belediyelerin iktidarın yapması gereken çalışmaları yaptığını ancak yine de iktidarın engellemeye çalıştığını belirten Torun, Dünya Bankası kredisi örneğini yeniden gündeme getirdi ve “CHP’li belediyeler, kaynaklarını verimli kullanarak her türlü baskı ve engellemelere rağmen olağanüstü işler yapıyor. Pandemide onlar, 5 maskeyi bile dağıtamazken belediyelerimiz vatandaşımızın kapılarını çalıp her türlü ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştılar. İktidarın yapamadığını yaptılar. Yaklaşık 4 milyon 800 bin haneye yardım yapıldı. Toplamda 26 milyar liralık yardım yapıldı. İnanın şu anda önemli bir ekonomik buhranın içindeyiz. Toplumumuzun tüm kesimleri ciddi bir ekonomik sıkıntı içinde, evine ekmek götürmenin derdinde. Eğer bizim belediyelerimiz olmasaydı yaşadığımız sorun çok daha büyük olurdu. Erdoğan’a çağrıda bulunmak istiyorum. Bizim belediyelerimizi engelleyeceğine bizim belediyelerimize teşekkür et. Senin yarattığın bu yoksulluğun vatandaşın üstündeki yükünü bizim belediyelerimiz hafifletiyor. Ama Erdoğan, belediyelerimizin daha iyi ve fazla hizmet vermesinin önünü açması gerekirken engel koyuyor. Biliyoruz ki İzmir’imizde de her türlü kamu kaynaklarını kapattı. Geçen gün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın bütçesini görüşürken Sayı Bakan’a sorduk. ‘İzmir deprem tehdidiyle karşı karşıya. 2 yıl önce de acı bir deprem yaşandı. Bu anlamda belediyemize de Dünya Bankası’ndan düşük faizli kredi budu. Bir imzanıza bakıyor’ dedik. Sayın Bakan gözümüzün içine baka baka ‘Bizden kaynaklanan bir şey yok. Evrak eksik’ dedi. Ben biliyorum k her şey tamamdı. Maalesef en hayati konu için bile tek bir imza dahi vermediler. Birçok belediyemiz kredi aldı ama Saray’da 28 milyarlık kredimiz bekliyor. Burada belediye başkanlarımızı değil vatandaşlarımızı cezalandırıyor. Ama belediye başkanlarımızın başarılarından korktukları için ellerinden geleni artlarına koymuyorlar. Belediyelerimiz şu anda ulaşım sorunun çözmek için ulaşım alanına yönlendirdiler” ifadelerini kullandı.

TORUN’DAN UKOME TEPKİSİ

Belediyelerin yetkilerinin ellerinden alınmasına da uç noktada örnekler vererek tepki gösteren Torun, “Erdoğan zaman zaman çıkıp belediyelerimizin hizmet yapmadığını ve vatandaşımızın sorunlarını çözmediğini söylüyor. Ya Erdoğan ben sana ne diyeyim! Belediyelerimizin yaptıklarını senin gözün görmüyor mu? Senin her türlü tehdidine kumpasına, görevden almalarına rağmen görmüyor musun! Sen görmüyorsun ama vatandaşımız her şeyi görüyor. Biz bunları yaparken onlar bağışlara el koyuyor. Belediyelerimizin gelir ve yetkilerini ellerinden alıyorlar. Ya UKOME’nin bile yapısını değiştirdiler. Ellerinden gelse belediye meclislerini, ilçe meclislerini bile kaldırdılar. Çocuk sayımıza karar verdiğine göre buna da karar verebilir. Kampanya başlatma yetkisini belediyelerimizin elinden aldılar ama bir felaket olduğunda İBAN gönderiyorlar halka. Bu kadar felaket yaşadık hiç Saray’ın beslemelerinden fedakarlık istediler mi? Hayır. Onlara  hep bu ülkenin rantı ve kaynakları düştü. Adaletiniz batsın. Bunların işi gücü yalan dolan. ‘Terörist çalıştırıyorsunuz’ şunu bunu dediler. Ama hiçbir söylediklerini ispat edemediler. Her söyledikleri yalan çıktı. Ayrıca Biz Bakan Murat Kurum’dan hala özür bekliyoruz. ‘İzmir işgal altında’ hakareti için bir özür bekliyoruz. Kendisi belli ki bazen Süleyman Soylu’ya özeniyor ama kendisinin devlet anlayışı var. Süleyman Soylu’ya özenmesin” diye konuştu.

SALICI: 2023 SEÇİMLERİNİN SONUÇLARI İSTANBUL’DAKİ 2. SEÇİM KADAR FARKLI OLACAK

İstanbul İstiklal Caddesi’ndeki terör saldırısı üzerinden eleştiri oklarını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu hedef alan Salıcı,  “Bir hafta önce İstanbul’da bir terör saldırısı yaşandı. 6 canımızı kaybettik. Bizi bu terör saldırılarıyla terbiye edemeyeceklerini biliyorlar. Ama toplumu kutuplaştırma ve bir kargaşa yaratma çabasındalar. Ama başarılı olamayacaklar. İlk defa teröre maruz kalmıyoruz. Bunun bilincindeyiz ve prim vermeyeceğiz. Şunu sormak lazım. Bu eylem yapıldığında Bizim İçişleri Bakanımız ne yapıyordu? O bakan sokaktan geçen suçlularla fotoğraf çektirme uzmanı. Uyuşturucu taciri ya da mafya babasıysa tercih sebebi. Biz ona Fotoroman Süleyman diyoruz. Çünkü kendi görevini yapmak dışında her eyle meşgul. Teröristin Afrin’den geldiğini söyledi Doğru olmadığı ortaya çıktı. Aylardır İstanbul’daymış. Peki o terörist aylardır gezerken sen neyle meşguldün? Teröristler ülkemizde fink atarken sen ne yapıyorsun Süleyman Soylu? Şunu yapıyor: Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na laf yetiştirmekle meşgul. Bizim belediye başaklarımıza kumpas kurmakla meşgul. Süleyman Soylu görevinin gereklilikleri dışında her şeyi yapıyor. Süleyman Soylu’nun Türkiye’de içişleri bakanı olmadığı, Recep Tayyip Erdoğan’ın sokakta normal bir vatandaş gibi muamele gördüğü bir Türkiye’ye ihtiyacımız var. Saray’da yaşamayan ama devleti yönetmeyi bilen, 6’lı masayı iyi yönetmiş, halktan yana ve bütün bu pislikleri mafya babalarına posta koyabilecek bir iktidara ihtiyacımız var. Bu iktidar CHP’dir. O iktidarın yolu da bugün burada yaptığımız çalışmalardan geçiyor. Biz buna hazırız. Bunun için seçim tarihlerinin kesinleşmesi gerekiyor. Orada da top iktidara düşüyor. İster baskın ister erken ister yarın. Biz hazırız. Çıkacak sonuç, İstanbul’daki 2. Seçimler kadar farklı olacak. Belediye başkanlarımızı yaptığı hizmetlerden korkuyorlar. Biz bundan sonra adımlarımız sıklaştıracağız. Her gün yıkmak istedikleri 6’lı masada çelik bir irade ortaya koyacağız” dedi.

“CUMHURBAŞKANI İKTİDARI BIRAKMIŞ MUHALEFETİ DİZAYN ETMEYE ÇALIŞIYOR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İYİ Parti’ye ‘6’lı asa’ çağrısına da tepki gösteren Salıcı,  “Beyefendi diyor ki ‘İYİ Parti konumunu değerlendirsin’. Sayın Akşener kendi konumları ile ilgili gerekli şeyleri söyledi. Herhalde anlamıştır Tayyip Bey. Cumhurbaşkanı iktidarı bırakmış muhalefeti dizayn etmeye çalışıyor. Burası majestelerinin muhalefeti değil. Burası Türkiye’nin 2. Yüzyılını şekillendirecek olan muhalefet” ifadelerini kullandı.

YÜCEL: KORKTUKÇA SALDIRGANLAŞIYORLAR

Kampta konuşan CHP İzmir İl Başkanı Yücel, iktidarın seçimlerle ilgili korku yaşadığını belirtti ve “CHP olarak halkımızla brikte ittifakımız ve dostlarımızla birlikte iktidara yürüyoruz. İktidar yürüyüşümüzün ayak sesleri Sarayı titretiyor. Biz yürüdükçe Saray’ın sıvaları dökülüyor, akla boyadıkları yerden karalar fışkırıyor, Saray ahalisi korkuyor. ‘AK Parti’ye oy verdim ama pişmanım’, ‘evime sebze meyve alamıyorum’, ‘faturalarımı ödeyemiyorum’, ‘atanamıyorum’, ‘yeter artık sandık gelsin’ diyen halkımızdan ve onların sesi olan CHP’den korkuyorlar. Adil, liyakatli sosyal devletin nasıl olması gerektiğini anlatan Sayın Genel Başkanımızdan korkuyorlar. İl ve ilçelerde her türlü engellemelere ve baskılara rağmen ellerindeki tüm imkânları halka gösteren belediye başkanlarımızdan korkuyorlar. Korktukça daha da saldırganlaşıyorlar. İftira kampanyalarıyla, planları, yalanları ve paralı trolleriyle devletin tüm imkanlarını kullanarak saldırıyorlar. ancak ne yaparlarsa yapsınlar nafile. Onlar da çok iyi biliyorlar ki geliyor gelmekte olan. Bunu bildikleri için her geçen gün seçimler yaklaştıkça saldırının dozunu artırıyorlar ve artıracaklar. Bizler örgütümüzle Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu gibi korkmadan doğruları söylemeye ve halkımızın sesi olmaya devam edeceğiz. Saray iktidarına son verip halkın iktidarı olmak için çıktığımız bu yolda mücadelemizi tavizsiz sürdüreceğiz. Kazanacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Ülkemizi huzura ve refaha CHP çıkaracak. Parti politikalarımızı kapı kapı dolaşarak sandık gelen kadar anlatacağız. Belediye başaklarımıza iftira atıyorlar, atacaklar onların işi bu. Biz bunu da anlatacağız. Ama sandık geldiğinde iftira değil doğru, yan değil gerçek kazanacak” dedi.

SOYER: BU DEFA ISKALAMA LÜKSÜMÜZ YOK

Seçimlerde kaybetme lüksünün olmadığının altını çizen İzmir Büyükşehir belediye Başkanı Soyer ise, keskin bir konuşma yaptı ve “ Ben bu sabah buraya gelirken iktidarda olduğumuz bir Türkiye’de belediye başkanlığı yaptığımı hayal ettim. Çok güzle bir hayaldi .Bizler yıllardır iktidarda olmamanın ama görev başında olmanın ne olduğunu yaşadık. Ama şuna inanıyorum ki ilk defa iktidara bu kadar yakınız. Bu sefer bunu ıskalama ve kaçırma lüksümüz yok. Bu sadece bizim için değil millet için zaruriyet. Bunun için kafamda 3 anahtar var. Vicdan.. Vicdanımızı diri tutmalıyız. Cesaret… Cesaretimizi diri tutmalıyız. Ona çok ihtiyacımız var. Giderek daha çok hırçınlaşacaklar. İnanç… İnanmak mecburiyetindeyiz. Önce, kazanacağımıza biz inanacağız ki milyonları inandıralım. Eğer sizin aklınızda tereddüt varsa kimseyi inandıramazsınız. İlk def abu kadar yakınız. Hepimiz inanalım. Eğer inanırsak kimse elimizden alamaz” dedi.

YETİŞKİN’DEN ZAFER KUTLAMALARI İÇİN DAVET

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, seçimlerde zaferin kesin olduğunu belirtirken kutlama için Seferhisar’a davet etti ve “Türkiye siyaseti için çok önemli bir zaman içindeyiz Çünkü biliyoruz ki ülkemizin kaderini belirleyecek seçim öncesinde her önem tarihi bir önem arz ediyor. Ben bu buluşların halkta da yansımaları olduğunu görüyorum. Bizler yerel yöneticiler olarak merkezde oluşan politikaları yerelde halkla buluşturmakla mükellefiz. Bu dönem üzerimize düşen sorumluluğun bilincindeyiz ve çalışmalarımızı bu bilinçle devam ettiriyoruz. İnanıyorum ki kim ne derse desin ve ne yaparsa yapsın kazanacağız. Şimdi den seçim sonrası kutlamalar için Seferihisar’a davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.