Dolar 32,5589
%0.06
Euro 35,0114
%0.52
Altın 2.436,250
%0.54
Bist-100 9.776,00
%0.55

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'nin acı günü: Eski İzmir milletvekili hayatını kaybetti

CHP'nin acı günü: Eski İzmir milletvekili hayatını kaybetti

CHP eski İzmir Milletvekili Canan Arıtman, 72 yaşında hayata veda etti.

  • Ege Postası
  • 07.05.2022 - 10:53

EGEPOSTASI – 22. ve 23. Dönem CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, yaşamını yitirdi.

72 yaşında hayatını kaybeden Arıtman’ın cenazesinin 8 Mayıs Pazar günü (yarın) Bostanlı Beşikçioğlu Camii’nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Doğançay Mezarlığı'na defnedileceği öğrenildi. 

İZMİRLİ VEKİLLER VE BAŞKANLARDAN TAZİYE MESAJLARI

CHP İzmir İl Başkanlığı, İzmir milletvekilleri ve ilçe belediye başkanları, Arıtman'ın ölümünün ardından sosyal medya üzerinden taziye mesajları yayınladı.

CHP İzmir İl Başkanlığı: 22 ve 23. Dönem İzmir Milletvekilimiz Canan Arıtman’ı kaybettik. Ailesine, partimize, İzmirli hemşehrilerimize sabır ve baş sağlığı diliyoruz.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi; “Milletin Meclisi’nde İzmirimizin temsilcisi olmuş, 22. ve 23. dönem milletvekilimiz Canan Arıtman'ı yitirmenin hüznünü yaşıyoruz. Mücadeleci ve renkli kişiliğiyle örnek olmuş kıymetli Arıtman'a Allah'tan rahmet, kederli ailesi, yakınları ve parti örgütümüze başsağlığı dilerim”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba: "Yıllarca milletvekilimiz olarak mücadele eden kıymetli büyüğümüz 22. ve 23. Dönem İzmir Milletvekilimiz Canan Arıtman'a Allah'tan rahmet, ailesine ve partimize başsağlığı diliyorum"

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç: “22. ve 23. Dönem İzmir Milletvekilimiz Canan Arıtman'ı yitirdik. Arıtman'a Allah'tan rahmet, ailesine, partimize ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun”

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay: “22 ve 23. Dönem İzmir Milletvekilimiz demokratik, laik Cumhuriyetimizin yılmaz savunucusu Canan Arıtman ablamızı kaybettik. Ailesine, partimize, İzmirli hemşehrilerimize baş sağlığı ve sabır diliyorum. Mekanı cennet olsun”

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel:  “Yaşamını yitirdiğini büyük bir üzüntü ile öğrendiğimiz 22. ve 23. Dönem İzmir Milletvekilimiz Canan Arıtman'a Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum”

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan: İzmirimizin ve partimizin en renkli siyasetçilerinden sevgili Canan Arıtman’ı kaybettik. Neşesi, inatçı mücadelesiyle hatırlayacağım. Allah rahmet eylesin. Ailesine, sevenlerine, CHP büyük ailemize baş sağlığı dilerim.

CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan: Vefat haberini büyük bir üzüntü ile öğrendiğim 22. ve 23. Dönem İzmir Milletvekilimiz Sayın Canan Arıtman'a Allah'tan rahmet, değerli ailesine ve sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ: Hayatını kaybeden 22. ve 23. Dönem CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman'ın ailesi ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Allah sabır versin.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer: Partimizin değerli isimlerinden, 22’nci ve 23’üncü Dönem İzmir Milletvekilimiz Canan Arıtman'ın vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim. Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Onu hiç unutmayacağız.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur: Cumhuriyet Halk Partimizin 22. ve 23. dönem İzmir Milletvekili, İzmirimizin kıymetli isimlerinden Canan Arıtman’ı kaybettik. Allah rahmet eylesin. Ailesine, partimize ve sevenlerine baş sağlığı dilerim.

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ: Kıymetli partilimiz, 22’nci ve 23’üncü Dönem İzmir Milletvekilimiz Canan Arıtman'ın vefat haberini büyük bir üzüntüyle öğrendim. Ailesine, sevenlerine ve partimize başsağlığı diliyorum.

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel: 22. ve 23. Dönem İzmir Milletvekilimiz Dr. Canan Arıtman hayatını kaybettiğini üzüntüyle öğrendim. Ailesinin, yakınlarının ve Partimizin başı sağ olsun.

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal: 22. ve 23. Dönem CHP İzmir Milletvekilimiz Canan Arıtmanın vefatını büyük bir üzüntü ile öğrendim. Partimize ve kentimize yıllarca hizmet etmiş, kıymetli büyüğümüze Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce: Cumhuriyet Halk Partimizin 22. ve 23. dönem İzmir Milletvekili, İzmirimizin önemli insanlarından Canan Arıtman’ı kaybettik. Allah’tan rahmet, ailesine, partimize ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum.

CANAN ARTIMAN KİMDİR?

Arıtman, 1 Ocak 1950 tarihinde Ankara’da dünyaya geldi. Annesinin ismi Zahide, babasının ismi Kemalettin’dir.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni tamamladıktan sonra yine Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı'nda uzmanlık ihtisasını yaptı.

Kadın doğum uzmanı (Jinekolog Operatör) olarak serbest doktorluk yapan Canan Arıtman, ayrıca Karşıyaka Belediye Meclis Üyeliği, İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği ve Meclis Başkanvekilliği ile Sağlık Komisyonu Başkanlığı görevlerinde de yer aldı.

Arıtman, Ege Kadın Dayanışma Vakfı ile KADER Kurucu Üyeliği, Karşıyaka Soroptimist Kulüp İş ve Meslek Kadınları Derneği Başkanlığı ve Kadın Hakları Derneği İzmir Şubesi Kurucu Üyeliği görevlerini de üstlendi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 22. ve 23. Dönem CHP İzmir Milletvekilliği yapan Arıtman, 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde partisinden İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olmuştu.

Canan Arıtman, Dr. Yetkin Arıtman ile evliydi. Mehmet (d. 1979) ve Melis (d.1975) adlarında bir oğlu ve bir kızı vardı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.