Dolar 32,5192
%-0.06
Euro 34,8732
%0.13
Altın 2.432,040
%0.37
Bist-100 9.775,00
%0.55

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Lideri, Roman vatandaşlarla buluştu: Bay Kemal'in kavgası adalet kavgasıdır

CHP Lideri, Roman vatandaşlarla buluştu: Bay Kemal'in kavgası adalet kavgasıdır

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir’de son durağı Roman buluşması oldu. Romanlarla bir araya gelen Kılıçdaroğlu, ‘’Bu ülkede yaşayan herkesin hakları var. Hepimiz eşitiz, hak istediğimiz zaman adalet olur. Sessiz kalır ve hak istemezseniz kimse size hakkınızı teslim etmez. Hak istemek mücadele etmektir. Güzel bir toplantı yapıyoruz. Türkiye’de ilk kez böylesine güzel bir toplantı yapıyoruz. 58 belediye başkanımız ülkenin her yerinden roman kardeşlerimizi getirdiler. Romanların hakları uzun süre görmezden gelindi. Adalet talebinde bulunan herkesin yanında oldum ve olmaya devam edeceğim'' dedi. Kılıçdaroğlu konuşmasının devamında şunları söyledi; "Kimsenin kimliği ve yaşam tarzı ayrımcılık nedeni olmamalı. Herkesin kimliğine ve inancına saygı göstermek siyasetçilerin görevi olmak zorundadır. Sizden bir şey istiyorum, sandığa gidince Cumhuriyet Halk Partisi'ne mührü basın Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez bir Roman Milletvekilini CHP  meclise getirdi. CHP her kesimin sorunlarına çözüm üreten bir partidir."

  • Ege Postası
  • 15.01.2023 - 14:43

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- CHP Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığınca İzmir’de Roman Buluşması düzenledi.

Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde (AASSM) gerçekleştirilen Roman buluşmasına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra, CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Parti Meclisi Üyeleri Devrim Barış Çelik ve Rıfat Nalbantoğlu, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları Roman dernek ve STK temsilcileri ile çok sayıda Roman vatandaş katıldı. 

SOYER: BAŞKA BİR TÜRKİYE MÜMKÜN 

AASSM'nin bahçesindeki buluşmanın açılış konuşmasını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yaptı. Soyer, ‘’Sizi görmek çok güzel başka bir Türkiye kurmak mümkün hakkınızın yenmediği, güne başlarken yüzünüz güldüğü bir Türkiye kurmak mümkün. Çok az kaldı, bunu kuracağız. Genel başkanımızın liderliğinde bambaşka bir Türkiye’yi,  çocuklarımızın yatağa aç girmediği bir Türkiye’yi hep beraber kuracağız. Bu düşüncelerle hepinizi kucaklıyorum, iyi ki geldiniz’’ dedi. 

“Romanlar seninle gurur duyuyor” sloganlarıyla karşılanan Kılıçdaroğlu, kendisini dinlemeye gelen Roman yurttaşlara seslendi.

CHP LİDERİ ROMAN VATANDAŞLARDAN 'OY' İSTEDİ 

CHP Lideri Kılıçdaroğlu konuşmasında, ‘’Bu ülkede yaşayan herkesin hakları var. Hepimiz eşitiz, hak istediğimiz zaman adalet olur. Sessiz kalır ve hak istemezseniz kimse size hakkınızı teslim etmez. Hak istemek mücadele etmektir. Güzel bir toplantı yapıyoruz. Türkiye’de ilk kez böylesine güzel bir toplantı yapıyoruz. 58 belediye başkanımız 58 ayrı bölgeden Roman kardeşlerimizi getirdiler buraya, Türkiye’de bir ilk. Romanların hakları uzun süre görmezden gelindi. Adalet talebinde bulunan herkesin yanında oldum ve olmaya devam edeceğim. Kimsenin kimliği ve yaşam tarzı ayrımcılık nedeni olmamalı. Herkesin kimliğine ve inancına saygı göstermek siyasetçilerin görevi olmak zorundadır. Sizden bir şey istiyorum, sandığa gidince CHP’den yana tavır bekliyorum. Bakın Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez bir Roman milletvekilini CHP Meclis’e getirdi. Bu ne demektir? CHP her kesimin sorunlarına çözüm üreten bir partidir. CHP’ye benim sahip çıktığım gibi sizde sahip çıkmalısınız. Sizden ricam sandığa gidince Altı Ok'un altına mührü basmanızdır’’ ifadelerini kullandı. 

"BAY KEMAL’İN KAVGASI ADALET KAVGASIDIR"

Mahkum aileler için açılan bir pankartı gören Kılıçdaroğlu, ‘’ Mahkum ailelerin durumunu da biliyorum, hiç endişe etmeyin. Haksız yere tutulan, haksız yere gözaltına alınanları ve bu ülkede adaletin olmadığını da biliyorum. Unutmayın Bay Kemal’in kavgası Türkiye Cumhuriyeti’ne adaleti getirme kavgasıdır. Adaleti getirmek için sizden destek istiyorum. Desteğinizi esirgemezseniz bu ülkenin her karış toprağına adaleti getirecek ve birlikte mücadele edeceğiz. Bizim mücadelemiz hak mücadelesi alın teri mücadelesidir. Hiç kimsenin yatağa aç girmediği, beslenme çantasına çocukları için beslenme koyamayan ailelerin dramını biliyorum, mücadelemiz bu yüzden. Bu mücadele sizden destek istiyorum. Sağımda olun, solumda olun. Sağ olun var olun. İçeride sizin temsilcileriniz ile görüşeceğim ve aldığım her notun gereğini ben ve Parlamentodaki vekillerimiz tek terk yerine getirmek için mücadele edeceğiz. Mücadelemiz hayırlı olsun’’ dedi. 

İki aşamadan oluşan programın ilk bölümünde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu belediye başkanlarıyla buluşarak, Romanlara yönelik çalışmalar konusunda bilgi alışverişinde bulundu. 

Basına kapalı yapılacak ikinci bölümde ise sivil toplum kuruluşları Kılıçdaroğlu'na görüşlerini ilettiği öğrenildi. Buluşmanın ardından CHP'nin Romanlara Yönelik Eylem Planı 2023-25, Parti Meclisinin onayından geçirilerek kamuoyuyla paylaşılacağı bildirildi. 

Öte yandan basına kapalı yapılan forumda, Roman STK temsilcileri ve Roman vatandaşlar sorunlarını CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na anlattı.

STK temsilcileri, işsizliğin ve uyuşturucu sorunlarının altını çizerek, çözüm istediklerini belirttiler. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.