Dolar 32,3859
%0.21
Euro 35,0259
%-0.11
Altın 2.324,450
%0.17
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP lideri İngiltere'ye gidiyor

CHP lideri İngiltere'ye gidiyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD’de Boston ve Washington ile başlattığı çalışma toplantılarının ikinci durağı için 2-4 Kasım 2022 tarihleri arasında İngiltere’de olacak.

  • Ege Postası
  • 31.10.2022 - 10:46

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD ziyaretinde, Türkiye’nin dünyaya kazandırdığı, bilim ve teknoloji alanındaki çalışmalarıyla çığır açan isimler ve çeşitli alanlarda öncü kuruluşların temsilcileri ile buluşmuştu. Bu görüşmelerde Türkiye’nin içinde bulunduğu sürecin nasıl aşılacağı, güncel bilimsel ve sosyal gelişmeler paylaşılmış, dünyanın en önemli beyinlerinin katkıları istenmişti.

Cumhuriyet'in İkinci Yüzyılı vizyonu çalışmaları kapsamında bilim insanlarıyla yapılan verimli görüşmelerin yanı sıra, güncel finans dünyasının etkili kurum ve kişileriyle de bir araya gelen CHP lideri Kılıçdaroğlu, Dünya Bankası yöneticilerinden, yeni nesil ödeme sistemlerinin de yer aldığı dijital sektör paydaşlarına kadar geniş yelpazede toplantılar yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iklim krizi ile mücadele ve insan hakları alanında çalışmalar yapan sivil toplum kuruluşları, basın kuruluşları, düşünce kuruluşları, yatırımcılar ve sektör birlikleriyle çalışma toplantıları yapmıştı. Programı kapsamında öğrencilerle de buluşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin en parlak bilim ve düşünce insanlarıyla Türkiye’nin geleceğine dair ortak hayalleri ve hedefleri konuştu.

Kılıçdaroğlu; Türkiye’de önemli bilim, düşünce, finans insanlarıyla düzenli görüşmeler yaparak onların katkılarını da alıyor. Farklı sektör ve alanlarda çalışmaların yapıldığı odak grup toplantılarında dünyaca ünlü bilim ve düşünce insanları ile görüş alışverişi yapıyor. Bu çerçevede çok sayıda önemli isimle buluşacak olan CHP lideri Kılıçdaroğlu; Türkiye’nin yetişmiş insan gücünü, ülkemizin içinde bulunduğu zorlu şartları aşmak için seferber edecek.

Kılıçdaroğlu, ABD ziyaretinin ardından uluslararası ziyaretlerinin ikinci durağını Birleşik Krallık olarak belirledi. Kılıçdaroğlu, 2-3-4 Kasım’da; Brexit süreci sonrası dünyada teknoloji ve finans alanında önemli bir merkez olma özelliğini sürdüren Londra’da olacak. Yenilikçi teknoloji fonları başta olmak üzere, Türkiye'ye sürdürülebilir, iklime dost ve katma değeri yüksek yabancı yatırım girişini sağlayacak söz sahibi kurum ve kuruluşlar ile görüşmeler yapacak.

Bu program ile ülkeye temiz ve üretken yatırım kaynaklarını çekmenin zeminini oluşturmayı hedefleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin büyümesi ve gelirin tabana yayıldığı bir sistemin tesis edilmesi için çok önemli hazırlıklar yaptıklarını vurguluyor.

Yeni teknolojiler ile yeşil – adil dönüşümü de içine alan yatırımcı ağları ile buluşacak olan Kılıçdaroğlu, önde gelen bağımsız yatırımcı ve fon temsilcileriyle bir araya gelecek. Temasları esnasında Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik krizden çıkış yoluna dair önemli değerlendirmeler yapacak.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, görüşmelerinde ülkemize gelecek olan nitelikli ve temiz yatırımları muhataplarıyla ve yatırım uzmanlarıyla birlikte değerlendirecek. Bu görüşmelerde ülkemizin potansiyeline uygun; istihdama, teknolojik dönüşüme ve iklim dostu gelişmeye yatırım atmosferini sağlayacak köklü değişime dair bakış açısını paylaşacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.