Dolar 32,5793
%0.32
Euro 34,7970
%0.19
Altın 2.514,500
%1.21
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Yücel'den saldırı açıklaması: Türkiye’nin demokrasi düzenine yapılmıştır

CHP'li Yücel'den saldırı açıklaması: Türkiye’nin demokrasi düzenine yapılmıştır

HDP İzmir İl Başkanlığı’na düzenlenen silahlı saldırıda bir parti çalışanı hayatını kabetti. Saldırı sonrası CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve beraberindekiler olay bölgesine gelerek bilgi aldı. Yücel, buarada basın mensuplarının sorularını yanıtladı. CHP’li Yücel, “Hangi siyasi partiye yapılırsa yapılsın böyle bir saldırı Türkiye’nin demokrasi düzenine ve siyaset hayatına yapılmış bir saldırıdır.” dedi.

  • Ege Postası
  • 17.06.2021 - 13:39

TENZİLE AŞÇI/ EGEPOSTASI- Konak ilçesindeki HDP İzmir İl Başkanlığı'na O.G. isimli saldırganın düzenlediği silahlı saldırı sonucu parti görevlisi Deniz Poyraz isimli kadın hayatını kaybetti.

Olay sonrası bölgeye gelerek incelemelerde bulunan ve HDP'li yöneticilerden bilgi alan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.  

YÜCEL: ARKASINDA KİM VEYA KİMLER VARSA ADALETE TESLİM EDİLSİN

Saldırıya ilişkin değerlendirmede bulunan Başkan Yücel, konuyla ilgili soruşturma yapılması için İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’ne çağrıda bulundu ve “İzmir’in göbeğinde bir siyasi partiye silahlı bir saldırı yapılıyor. Bir hanım arkadaş hayatını kaybediyor. Hangi siyasi partiye yapılırsa yapılsın böyle bir saldırı Türkiye’nin demokrasi düzenine ve siyaset  hayatına yapılmış bir saldırıdır. Arkasında kimler var kimler yok zaman gösterecek. Ben hayatını kaybeden arkadaşımıza allahtan rahmet ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. HDP’ye geçmiş olsun diyorum. Gerçekten çok üzücü bir olay. Bunun arkasını hem emniyet güçlerinin hem de İçişleri Bakanlığı’nın araştırıp soruşturması ve arkasındaki kişi ya da kişilere tespit etmesi adalete teslim etmesi gerekiyor” dedi.

“İHMALİN ÖTESİNDE BİR ŞEY”

HDP MYK üyesi Mahfuz Güleryüz’ün saldırının provokasyon olması ihtimali ve daha öncesinde bu tarz bir olası saldırıya ilişkin önlem talep ettiklerini ancak yeterli güvenlik önlemi alınmadığı iddialarına ilişkin de konuşan Yücel, “Bir süredir bu konuda İzmir Emniyeti’ni uyardıklarını kendisi de bana ifade etti. Eğer böyle bir şey varsa durum çok daha vahim. Güvenlikten sorumlu emniyet önlem almadıysa burada ihmalin ötesinde bir şey olduğunu düşünüyoruz. Ama bunu zaman ve süreç gösterecek. Bu tarz olayların devam etmesini hiç kimsenin istemeyeceğini düşünüyorum. Çünkü benzer olaylar geçmişte Türkiye’de yaşandı. Bunun, ne Türkiye’ye ne de olayın arkasında kim varsa ona bir faydası yok. O yüzden toplumun sağduyulu olması gerekiyor. İçişleri Bakanlığı’nın, kolluk kuvvetlerinin ve emniyetin bu tip olaylarda gerekli önlemleri alması ve bu tip olaylarda kararlı bir duruş sergilemesi gerekiyor” diye konuştu.

GRUŞÇU: KUTUPLAŞTIRMA SİYASETİNİN TEZAHÜRÜDÜR

Yücel’in ardından CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu konuştu.

Gruşçu yaşanan bu olayın, ülkedeki mevcut kutuplaştırma siyasetinin tezahürü olduğunu ifade etti ve şunları söyledi; 
“Öncelikle şiddetin ne türü olursa olsun kabul etmek imkansız. Bu yaşanan elim bir olaydır. Orada çok daha büyük bir katliam söz konusu olabilirdi. Bunu hangi siyasi parti hangi görüş olursa olsun kabul etmek imkansız. Burada yaşanan bu olayı lanetliyorum.ç bundan  sonra da böyle bir olayın yaşanmaması adına gereken önlemlerin alınması gerektiğini düşünüyorum. Çevik Kuvvetlerin, emniyetin yapmış olduğu tetkikler var ama önceden önlemler alınmış olsaydı belki de böyle bir olayla karşılaşmamış olacaktık. Şu anda  ülkede var olan kutruplaştırma siyasetini tezahüdürüür. Yaşadığımı bu şiddet hadisesi şu anki ortamda meşru bir zemine oturtulmaya çalışılmaktadır. O yüzden şiddete dayalı yaklaşımın, ötekileştirme ve ayrıştırma politikalarının ortadan kaldırılması gerekiyor. Yoksa bugünkü bu elim hadise Türkiye’nin çok farklı yerlerinde daha vahim şekilde tezahür edebilir.”

SOYER SALDIRIYI KINADI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yaşanan saldırıyı kınadı.

Tunç Soyer de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, saldırıyı kınadığını belirterek, "Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet diliyorum. İzmir'imiz huzur kentidir. Bu huzura zarar verecek her türlü girişimin karşısındayız." ifadesini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.