Dolar 32,3284
%0.24
Euro 35,1063
%-0.04
Altın 2.296,350
%0.83
Bist-100 9,05
%2.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Yücel'den 'istenmeyen adam' çıkışı: Sandık geldiğinde...

CHP'li Yücel'den 'istenmeyen adam' çıkışı: Sandık geldiğinde...

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tutuklu bulunan Osman Kavala hakkında açıklama yapan 10 ülkenin büyükelçisiyle ilgili olarak "istenmeyen adam" ilan edileceklerine ilişkin açıklamasına tepki gösterdi. Yücel, "Yarattığınız ekonomik buhranı maskelemek adına Anayasa ve uluslararası anlaşmaları yok sayamazsınız. Diğer yandan yabancı devletlerin Türkiye'nin kendi iç meseleleri hakkında söz söylemesi ne kadar yanlışsa, buna zemin hazırlayan hukuk dışı uygulamalar da o kadar yanlıştır. Şunu herkes bilsin ki, sandık geldiğinde bu millet size kimin istenmeyen adam olduğunu en ağır bir şekilde gösterecektir."

  • Ege Postası
  • 24.10.2021 - 10:47

EGEPOSTASI- CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, sosyal medyadan yaptığı açıklamayla Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tutuklu bulunan Osman Kavala hakkında açıklama yapan 10 ülkenin büyükelçisiyle ilgili olarak "istenmeyen adam" ilan edileceklerine ilişkin sözlerine tepki gösterdi. 

Erdoğan, Kavala'nın serbest bırakılması yönünde çağrıda bulunan on ülkenin büyük elçisiyle ilgili olarak "Talimatı Dışişleri Bakanımıza verdim, ‘Bu 10 büyükelçinin bir an önce istenmeyen adam ilan edilmesini hemen halledeceksiniz' dedim" açıklamasını yapmıştı.

YÜCEL'DEN SANDIK GÖNDERMESİ

Erdoğan'ın bu açıklamasına CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de tepki gösterdi.

Konuya ilişkin sosyal medyadan açıklama yapan Yücel şu ifadeleri kullandı;

"Erdoğan, 1954'ten bu yana Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin tarafı olmamıza rağmen, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin ve Anayasa Mahkemesi kararlarını uygulamamakta ısrar ediyor. İnsan Hakları ve Anayasanın açıkça ihlal edilmesinin ardından 10 Büyükelçi'nin Persona Non Grata (istenmeyen adam) ilan edilmesi, ülkemizin uluslararası arenada zayıflayan itibarını iyice yok edecektir. Erdoğan rejimi Türkiye'yi adım adım medeni dünyadan koparıyor. Ne olursa olsun, yarattığınız ekonomik buhranı maskelemek adına Anayasa ve uluslararası anlaşmaları yok sayamazsınız. Diğer yandan yabancı devletlerin Türkiye'nin kendi iç meseleleri hakkında söz söylemesi ne kadar yanlışsa, buna zemin hazırlayan hukuk dışı uygulamalar da o kadar yanlıştır. Şunu herkes bilsin ki, sandık geldiğinde bu millet size kimin istenmeyen adam olduğunu en ağır bir şekilde gösterecektir."

8 Ekim'de Osman Kavala'nın tutukluluğunun dördüncü yılı nedeniyle ABD, Almanya, Fransa, Hollanda, İsveç, Norveç, Finlandiya, Danimarka, Kanada ve Yeni Zelanda imzaladıkları ortak açıklamayı büyükelçileri aracılığıyla kamuoyuyla paylaşmışlardı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.