Dolar 32,3199
%0.21
Euro 35,0680
%-0.15
Altın 2.309,690
%1.41
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Sındır'dan Mahir Ünal'a tepki: Hurafelerle hayatına yön verenlerin...

CHP'li Sındır'dan Mahir Ünal'a tepki: Hurafelerle hayatına yön verenlerin...

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını yaptığı yazılı açıklamayla kutladı, Mahir Ünal’ın Cumhuriyet değerlerini hedef alan sözlerine ise sert tepki gösterdi. Sındır, “Yurdumuzu dipsiz bir karanlığa mahkum etmek isteyen kendini bilmez, milli değerlerden ve duygulardan kopmuş siyasetçilerin saldırıları ne Cumhuriyetimize ne de hürriyet arzumuza asla zarar veremez. Anadolu her zaman bağımsız Cumhuriyet’imize ve demokrasimize inananların yurdu olarak kalacaktır” dedi.

  • Ege Postası
  • 29.10.2022 - 09:43

Cumhuriyet’in eşit yurttaşların onurlu birliği olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Sındır, “29 Ekim 1923, Anadolu coğrafyası için bir dönüm noktasıdır. Aydınlığa, demokrasiye, eşit yurttaşların onurlu birliğine atılan dev bir adımdır. Bir asırlık geçmişiyle Cumhuriyet rejimi Anadolu topraklarında hep doğru yönü gösteren şaşmaz bir pusuladır. Atasının önderliğinde küllerinden yeniden doğan bir milletin kurtuluş savaşında sarsılmaz azmi ile erişilen zafer, 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet ile taçlandırılmıştır. 29 Ekim, verilen canların, dökülen gözyaşlarının, çekilen derin acıların mirasıdır bizlere. 29 Ekim, bir ulusun hürriyet ve bağımsızlık tutkusunun tapusudur. 29 Ekim, yurtta sulh, cihanda sulh diyen tüm ezilen, sömürülen halkların bağımsızlık ve hürriyet günüdür” dedi.

“YEGANE GÜÇ TÜRK ULUSUDUR”

Mahir Ünal’ın Cumhuriyet değerlerini hedef alan sözlerine sert tepki gösteren Milletvekili Sındır, “Demokrasiyi, hukuku ve çağdaşlığı rehber edinen yurtseverlerin ellerinde bir asırdır bir bayrak gibi yükselmiştir Cumhuriyetimiz. Yurdumuzu dipsiz bir karanlığa mahkum etmek isteyen kendini bilmez, milli değerlerden ve duygulardan kopmuş siyasetçilerin saldırıları ne Cumhuriyetimize ne de hürriyet arzumuza asla zarar veremez. Hurafelerle hayatına yön verenlerin, toplumun kaderine sirayet etmelerine, bir asırlık kazanımlarımıza zarar vermelerine asla izin vermeyeceğiz. Feodal toplum özentilerinize, teokratik devlet arzunuza asla geçit vermeyeceğiz. 99. yılında aynı 1923 yılında ilan edildiği coşku ve heyecanla yine sokaklarda olacağız. Milli değerlerimizi ve milli bayramlarımızı unutturmak ve itibarsızlaştırmak isteyen iktidara ve onun mensuplarına dur diyecek yegane güç Türk Ulusudur. Köken, inanç ve mezhep farkı gözetmeksizin bizi millet çatısı altında bütünleştiren ve özgür kılan Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatacağız” dedi.

Sındır sözlerini şöyle sonlandırdı: “Cumhuriyeti yaşatmak ve onu ileriye taşımak Türkiye Cumhuriyeti yurttaşları olarak hepimizin en onurlu görevidir. Bu vatanı bize armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimize minnettarız. Anadolu her zaman bağımsız Cumhuriyet’imize ve demokrasimize inananların yurdu olarak kalacaktır. Yaşasın Cumhuriyet.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.