Dolar 32,3613
%0.14
Euro 34,9630
%-0.29
Altın 2.325,440
%0.22
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Sındır: AKP karanlığa doğru hiç olmadığı kadar büyük bir adım attı!

CHP'li Sındır: AKP karanlığa doğru hiç olmadığı kadar büyük bir adım attı!

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, AKP ve MHP’nin oylarıyla geçen sosyal medya düzenlemesini sert sözlerle eleştirdi.

  • Ege Postası
  • 29.07.2020 - 16:01

Sındır, “Baskıcı, yasakçı, tek merkezci, parti devletinin, AKP iktidarının ‘Sosyal Medya’ya yasaklar ve sansür getiren kanun teklifiyle karanlığa doğru hiç olmadığı kadar büyük bir adım attı” dedi.

“NE TARİH NE DE VATANDAŞLARIMIZ AFFEDECEK”

Düzenlemeyle özgürlüklerin ortadan kaldırıldığını ifade eden Sındır, “AKP Grup Başkan Vekili Cahit Özkan yaptığı basın açıklamasında amaçlarını özetledi; ‘...bugün bütün konvansiyonel medya, belirli bir disiplin ve düzen içinde faaliyetini gösterirken tamamen başına buyruk faaliyet gösteren sosyal medyayı da bu çerçevede planlamış olacağız.’ Konvansiyonel medyayı halleden AKP’nin, sarayın asıl amacı Sosyal Medya mecralarında işlerine gelmeyen içeriğe müdahale edip ‘disiplin’ getirmekmiş meğer. Kısaca yüzbinlerce ‘dislike’tan rahatsız olan Saray’a “dikensiz gül bahçesi” isterlermiş. Sosyal medya düzenlemesi adı altında getirilen sansür düzenlemesini ne tarih ne de vatandaşlarımız affedecek” dedi.

“YAPTIKLARININ HESAPLARI MUTLAKA SORULACAK!”

Her alanda özgürlüklere pranga vuran AKP iktidarının, vatandaşın ifade özgürlüğünü de elinden almaya çalıştığını söyleyen Sındır, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Baskıcı, yasakçı, tek merkezci, parti devletinin, AKP iktidarının ‘Sosyal Medya’ya yasaklar ve sansür getiren kanun teklifiyle karanlığa doğru hiç olmadığı kadar büyük bir adım attı. İfade özgürlüğü mü dediniz'  Haber alma özgürlüğü mü dedini? Özgür Basın mı dedini? Yakında bunları talep etmenin de suçtan sayılmasına şaşırmayın! Ama bu düzene asla boyun eğmeyeceğiz. Bu düzen değişecek. Bu Saray’ın parti devletinin yasakçı ve baskıcı iktidarı gidecek. Yaptıklarının hesapları mutlaka sorulacak! Ülkemiz mutlaka özgürleşecek. Yakındır.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.