Dolar 32,4277
%0.05
Euro 34,4645
%-0.09
Altın 2.489,500
%0.25
Bist-100 9.680,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Sertel: TRT’ye bir haftada 245 kişi sınavsız alındı

CHP'li Sertel: TRT’ye bir haftada 245 kişi sınavsız alındı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, İletişim Fakültesi mezunu binlerce genç işsizken, TRT’ye sınavsız ve liyakatsiz olarak yüzlerce kişinin alındığı söyledi. Sertel, “Sadece Ekim ayının son haftasında Özel Hukuka Tabi personel statüsü adı altında 245 kişinin işe alındığı bilgisini edindim. Özel Hukuka Tabi personelin çoğunun evden çalıştığı ifade edilirken, birçoğunun da hiçbir iş yapmadığı ‘bankamatik memuru’ olarak alındığı vurgulanıyor” dedi.

  • Ege Postası
  • 04.11.2021 - 10:01

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu üyesi Atila Sertel, TRT’nin personel yapısı ve sınavsız olarak işe alınanlar hakkında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

“GENEL MÜDÜR AÇIKLAMALIDIR”

TRT’de KPSS ve kurum içi yazılı sınav ile alımın en son 2016 yılında yapıldığını hatırlatan Atila Sertel, şunları söyledi:

“TRT’de ne yazıkki usulsüz atamalar, kılıfına uydurulmuş atamalar sürüyor. TRT’de KPSS ve yazılı ile personel alımı en son 2016 yılında yapıldı. O sınavda da pek çok şaibeli sonuçlar ortaya çıkmıştı. KPSS puanı ile ilk 10 arasına giren gençlerimiz mülakatta elenirken, 700’ncü, 800’üncü sırada olan kişiler işe alınmıştı.  O tarihlerde bunu Türkiye gündemine taşımıştık. Şimdi ise sınav dahi yapılmadan çok sayıda personel alımı yapılıyor. Örneğin sadece Ekim ayının son haftasında 245 kişinin işe alındığı bilgisini edindim. Bu 245 kişi sınavsız olarak Özel Hukuka Tabi personel statüsünde alındı. Binlerce İletişim Fakültesi mezunu işsizken, TRT’nin açacağı sınavlara girmeyi beklerken TRT yönetimi yüzlerce kişiyi sınavsız olarak işe alıyor. Son olarak başlatılan 245 kişi ile TRT’de Özel Hukuka Tabi Personel sayısının 7 bine ulaştığı ifade ediliyor.  Biz bütün bunları soru önergesi olarak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle Meclis’e sunduk. Ancak asıl cevabı vermesi gereken TRT’nin genel müdürü ve yönetimidir. TRT’nin yeni genel müdürü kurumda Özel Hukuka Tabi olarak çalışan personel sayısını ve son dönemde yapılan sınavsız alımları açıklamalıdır.

BANKAMATİK MEMURLARI İDDİASI

Liyakatsiz ve sınavsız alımların yapıldığı TRT’ye yüksek maaşlarla işe alınan bazı kişilerin işe gitmeden, TRT’ye bir faydası dokunmadan bankamatik memuru olarak çalıştığı iddiasının olduğunu belirten Sertel, “Buradan çok açık ve net olarak şunu da sormak istiyorum: TRT acaba kadrolarını bankamatik memurları ile mi dolduruyor. Ve maaş çekmekten öte TRT’de hiçbir iş yapmayan kadrolar TRT’ye mi dolduruluyor? Bu soruların yanıtlarını bekliyoruz” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’in TRT’deki personel alımlarına ilişkin verdiği soru önergesinde şu sorular yer aldı:

*TRT’ye Ekim ayının son bir haftasında 245 kişinin alındığı doğru mudur?

*Bahse konu bu 245 kişinin sınavsız ve Özel Hukuka Tabi (ÖHT) personel statüsünde alındığı doğru mudur?

*Binlerce İletişim Fakültesi mezunu TRT tarafından açılacak sınavı beklerken yüzlerce kişinin sınavsız olarak alınmasının gerekçesi nedir?

*Son dönemde TRT’de işe başlatılan 245 kişi hangi şehirlerde hangi kadrolarda görev yapmaktadır?

*Son alınan 245 kişinin işe gitmeden evden çalıştığı doğru mudur? Evden çalıştığı için işyerini tanıyamayan, işi öğrenameyen kişilerin kuruma ne gibi faydası olmaktadır?

*TRT’de Özel Hukuka Tabi personel statüsü getirildiği günden bu yana toplamda kaç kişi bu kadro adı altında işe alınmış veya kurum içi geçişi yapılmıştır?

*Bugün itibarıyla TRT bünyesinde ÖHT’ye tabi toplam personel sayısı kaçtır?
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.