Dolar 32,4329
%0.07
Euro 34,4444
%-0.14
Altın 2.488,300
%0.21
Bist-100 9.680,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Sertel 'TRT'den bandrol de kaldırılmalı' dedi ve ekledi: TRT kendi yağıyla kavrulsun

CHP'li Sertel 'TRT'den bandrol de kaldırılmalı' dedi ve ekledi: TRT kendi yağıyla kavrulsun

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, elektrik faturalarından alınan TRT payı kesintilerinin kaldırılması kararıyla ilgili Ege Postası’na açıklamalarda bulundu. Alınan kararın yeterli olmayacağının altını çizen Sertel, elektronik cihazlardan alınan bandrol ücretinin de kaldırılması gerektiği yönünde bir çağrı yaparak “TRT kendi yağıyla kavrulsun" diye belirtti.

  • Ege Postası
  • 09.11.2021 - 13:11

ARDA AKDENİZ/EGEPOSTASI - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam Kabine Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada elektrik faturalarındaki TRT payı ve enerji fonu kesintilerinin kaldırılacağını duyurdu. 

Elektrik faturalarındaki TRT payının kaldırılmasıyla ilgili en yoğun mücadeleyi veren isimlerden birisi olan ve konuyu birçok kez TBMM Gündemi’ne taşıyan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, yaşanan bu gelişmeyi Ege Postası’na değerlendirdi.

“AKLIN YOLU BİR”

CHP olarak yıllardır TRT’den elektrik payının kalkmasını istediklerini vurgulayan Sertel “Aklın yolu birdir. Halkın sırtında bir kamburdu. ‘Niye insanlar TRT’ye pay versin ki elektrikten’ diyorduk. Sonuç olarak bir Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’yle kalkıyor. Bu da sevindirici” dedi. 

“BANDROL DE KALDIRILMALI”

Öte yandan Sertel, TRT payının sadece elektrik faturalarından kaldırılmasının yeterli olamayacağını belirterek, “Niye yetmez? Çünkü TRT elektrikten pay alırken geçmişte bir yasa çıkardılar. Bandrollerden de para kesmeye başladılar. Bir telefon veya televizyon satın alınırken TRT payı ödeniyor. Asıl para bandrollerde var. Tıpkı elektrikte olduğu gibi bunun da kalkması lazım. Elektrikten TRT’nin haksız pay almasının doğru olmadığını ancak yıllar sonra anlayabildiler. Şimdi bunu da anlamaları lazım. Çok açık ve net TRT’den bandrol de kaldırılmalı” ifadelerini kullandı.

“TRT KENDİ YAĞIYLA KAVRULSUN”

Sertel, “TRT kendi yağıyla kavrulsun. Nasıl TV kanalları binbir mücadeleyle ayakta kalıyor, TRT de devlet televizyonu olarak ayakta kalsın” diye ekledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.