Dolar 32,5885
%0.23
Euro 34,7705
%0.31
Altın 2.415,630
%-0.71
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Sertel: Lozan'ın hiçbir gizli maddesi yok!

CHP'li Sertel: Lozan'ın hiçbir gizli maddesi yok!

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Lozan Barış Antlaşması’nın 99’ncu yılı dolayısıyla yaptığı açıklamada; “Türkiye’de Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından Lozan Barış Antlaşması’nın gizli maddeleri olduğu, bu nedenle madenlerimizin çıkarılamadığı, bulunan petrolün işleme sokulamadığı konusunda yalan ve tevatür üretiliyor. Lozan Barış Antlaşması’nın hiçbir gizli maddesi yok. Lozan Barış Antlaşması Türkiye Cumhuriyeti’nin onur, şerefi ve haysiyeti olarak tarihe geçmiştir” dedi.

  • Ege Postası
  • 23.07.2022 - 10:11

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Lozan Barış Antlaşması ile ilgili açıklamalarını anımsattı. Atila Sertel, şunları söyledi:

“Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, yani AKP’li belediye başkanı bundan 15 sene önce Afyonkarahisar’da petrol bulunduğunu, petrolün Lozan anlaşması gereğince kullanılamadığını, üzerinin betonla kapatıldığını söylemişti. Biz de bunun üzerine soru önergesi verdik, ‘Lozan’la ilgili gizli maddeler var mı? Varsa bunları açıklayın ve toplum da bundan bilgi sahibi olsun’ dedik. Bize Lozan’ın gizli maddelerinin olmadığı, bu bilgilerin doğru olmadığı şeklinde yanıt verildi.

"HİÇBİR GİZLİ MADDESİ YOK"

Lozan Barış Antlaşması’nın hiçbir gizli maddesi yok. Lozan Barış Antlaşması Türkiye Cumhuriyeti’nin onur, şerefi ve haysiyeti olarak tarihe geçmiştir. Boğazlarımızın korunması, savaş gemilerinin oradan geçmemesi Lozan Barış Antlaşması sayesindedir. Bu anlaşmayı bozmak için tünel kazmak isteyenler, kanal kazmak isteyenler bu anlaşmanın Türkiye’ye sağladığı menfaatleri korumak yerine, işgalci emperyalist güçlerin emirleri doğrultusunda hareket ediyor. Lozan Barış Antlaşması’nın hiçbir gizli yanı yoktur, bu anlaşma Türkiye Cumhuriyeti’nin çok önemli anlaşmalarından biridir.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.