Dolar 32,3413
%0.28
Euro 35,0987
%-0.07
Altın 2.310,120
%1.43
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Sertel: Halktan bilgi kaçırmayı alışkanlık edindiler

CHP'li Sertel: Halktan bilgi kaçırmayı alışkanlık edindiler

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, CİMER aracılığıyla 2021 yılında Osmangazi Köprüsü’nden geçen araç sayısını ve ödenen garanti ücretlerini sordu. CİMER tarafından verilen yanıtta adeta dalga geçilerek, “Yap İşlet Devret projelerinde tüm iş ve işlemler mevzuatına uygun olarak, uygulama sözleşmelerinde yer alan hükümler çerçevesinde yürütülmektedir” denildi.

  • Ege Postası
  • 13.01.2022 - 11:00

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, yandaş müteahhitlere arka çıkan AKP iktidarının halktan bilgi kaçırdığını söyledi. Daha önce Cumhurbaşkanlığı’ndaki koruma ve araç sayısına ilişkin soruya da “Yeteri kadar” yanıtı aldığını hatırlatan Atila Sertel, “Bunlar halktan bilgi kaçırmayı alışkanlık edindiler. Daha önceki yıllarda Osmangazi Köprüsü’nden geçen araç sayısı ve garanti ödemeleri için devletin kasasından çıkan milyon dolarlar gündem olmuştu. Halkın tepkisinden korkan AKP iktidarı şimdi direkt bilgi gizlemeyi seçiyor. Madem doğru bir iş yaptınız çıkın açıklayın rakamları. Bu bilgileri milletvekili olarak bize vermiyorsanız çıkın kendiniz açıklayın. Ama açıklayamazlar çünkü devletin milyarları her yıl birilerine akıtılıyor. Garanti ücretleri için ödenen para halkın cebinden çıkıyorsa, halkımıza da bilgi vermek zorundasınız. Kimin parasını kime ödüyorsunuz, kimden bilgi kaçırıyorsunuz” diye konuştu.

AL BİRİNİ VUR ÖTEKİNE

Milletvekilleri olarak verdikleri soru önergelerine içi boş cevaplar aldıklarını aktaran CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, CİMER üzerinden yönelttikleri sorulara da “komik” yanıtlar verilmeye başlandığını söyledi.

KİT Komisyonu üyesi olarak TRT’den de son 3-4 yıldır açıklayıcı cevaplar alamadıklarını dile getiren Sertel, şöyle devam etti:

“KİT Komisyonu’nda TRT’ye dış yapım olan dizi ve programlara bölüm başı ne kadar ücret ödendiğini ısrarla soruyoruz. Ama ‘Ticari Sır’ diye açıklamıyorlar. Cumhurbaşkanlığı’na araç ve koruma sayısını soruyoruz ‘yeteri kadar’ diyorlar. Yandaş müteahhitlere yaptırılan ve 2020 yılında garanti ödemesi için müteahhitlere 1.5 milyar TL ödenen Osmangazi Köprüsü’ne 2021 yılında ne kadar ödendi diye soruyoruz ‘mevzuata uygun’ diyorlar. Al birini vur ötekine. Bütün bakanlıklar, bütün kurumlar yozlaşmış. Bunlar gemi azıya almış ve hem bizlerle hem de halkımızla dalga geçiyorlar. Devleti kendilerine ve yandaşlarına peşkeş çekenler bilgi vermeyerek bu işten sıyrılacaklarını düşünüyorlar. Halktan bilgi kaçıranlar bütün bunların hesabını hukuk önünde verecek.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.