Dolar 32,4932
%0.02
Euro 34,9267
%-0.13
Altın 2.439,340
%0.13
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Sertel'den Soyer'e destek

CHP'li Sertel'den Soyer'e destek

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 9 Eylül kutlamalarında yaptığı konuşma tartışılmaya devam ediyor. CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel katıldığı canlı yayın programında Soyer’in düşüncelerinin tamamına katıldığını belirterek “Tunç Soyer’in söylediklerinin altına ben de şahsen imza atıyorum çünkü emperyalizme vurulmuş en büyük tokattır. Yunanlar emperyalist güçlerin kuklasıdır. Arkasındaki güçlere bakmak lazımdır” dedi.

  • Ege Postası
  • 12.09.2022 - 16:14

EGEPOSTASI- CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel katıldığı canlı yayın programında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e  destek verirken yapılan eleştirilere de tepki gösterdi.

Sertel şunları söyledi:

“Tunç Soyer’in söylediklerinin altına ben de şahsen imza atıyorum. Çünkü emperyalizme vurulmuş en büyük tokattır. Yunanlar emperyalist güçlerin kuklasıdır. Arkasındaki güçlere bakmak lazım. Yani Yunanistan’ın bugünlerde bizimle olan, bizim üst kademede Cumhurbaşkanımız ile Yunanistan Başbakanının arasındaki kavga; kayıkçı kavgasıdır. Seçimlere yönelik bir kavgadır. Yunanistan’da da seçim var, o da içerde bir milliyetçiği kabartmak, kışkırtmak istemektedir. Recep Tayyip Erdoğan da aynı duygularla hareket etmektedir. Şunu çok açık ve net bir şekilde sormak isterim; "Tweet atan arkadaşlara siz Mustafa Kemal Atatürk’ün düşüncelerine karşı olduğunuz için mi o tweetleri attınız?”

Sertel, programdaki konuşmasıyla ilgili bölümü sosyal medya hesabından “Tunç Soyer, bütün emperyalist ülkelerinin Türkiye'nin işgaline karşı, Türkiye'nin bağımsızlığını savunanların sesi olmuştur. Soyer, gaflet ve dalalet içinde olduğu söylenen ve 100 yıl önce topraklarımızı emperyalist güçlere teslim eden anlayışı eleştirmiştir. Bugünlerde bizim Cumhurbaşkanımız ile Yunanistan Başbakanının arasındaki kavga; kayıkçı kavgasıdır. Seçimlere yönelik bir kavgadır” notuyla paylaştı. 

NE OLMUŞTU?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 9 Eylül kutlamalarında yaptığı konuşmaya; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici başta olmak üzere AK Parti il başkanlarından da tepki gelmişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.