Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Purçu'nun gündemi elektrik zammı: Küçücük dükkanın faturası 2 bin TL

CHP'li Purçu'nun gündemi elektrik zammı: Küçücük dükkanın faturası 2 bin TL

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, İzmir’de küçük bir tekel dükkanı işleten esnafa gelen 2 bin TL tutarındaki faturayı göstererek, elektriğe gelen zamlara tepki gösterdi.

  • Ege Postası
  • 15.01.2022 - 13:58

En son 1 Ocak 2022’de EPDK (Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu) kararıyla elektrik faturalarında kademeli sisteme geçildi. Cumhuriyet tarihinin en yüksek oranlı zammı olarak karşı çıkılan zamda; mesken, ticarethane, sanayi abone grupları için vergi ve fonlar dahil ortalama %52 ile %130 arasında değişen oranlarda zam yapıldı. 2021 yılı içerisinde elektriğe yapılan toplam zam oranı ise %21,90 oldu.

CHP’li Milletvekili Purçu, yaptığı yazılı açıklamada “Bakın, fatura az gelsin diye dükkanda led ışık kullanana ve buzdolabını kullanamayan küçücük dükkana 2 bin TL fatura gelmiş. Giderek katlanan zamlarla başa çıkamayan esnaf zor durumda! AKP iktidarı ekonomik krizde kepenk kapatmak zorunda kalan esnafımızın hakkını ödeyemez! Derhal erken seçim istiyoruz!” dedi.

“ÜRÜNLERE GELEN ZAMLARA YETİŞEMEDİĞİMİZDEN ETİKET KULLANMIYORUZ!”

Ürünlerdeki fiyat artışlarına dikkat çeken Purçu, “Fiyatlar ne durumda?” diye sorduğu esnaftan, bir paket bisküvi bile 5 lira oldu. Sürekli zam geldiği için etiket kullanmıyoruz artık, zamlara yetişemiyoruz!” yanıtını aldı.

Purçu tepkisinin sosyal medyadan da sürdürdü. Purçu, ''Esnafımızın hali içler acısı… Elektrik faturası az gelsin diye buzdolaplarını çalıştırmıyorlar, ışıkları açmıyorlar. Buna rağmen küçücük dükkana gelen elektrik faturası 2.000 TL! Esnafının ne durumda olduğunu görmeyen bir hükümet var… Yazık!!!''

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.