Dolar 32,3606
%0.13
Euro 34,9545
%-0.32
Altın 2.325,550
%0.22
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Purçu'dan 19 Mayıs mesajı

CHP'li Purçu'dan 19 Mayıs mesajı

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.

  • Ege Postası
  • 19.05.2022 - 09:56

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu’nun 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı mesajı:

“19 Mayıs, bağımsızlık ve özgürlük tutkusuyla, işgale-işgalcilere karşı boyun eğmeyen mazlum bir halkın yeniden ayağa kalkışıdır.

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs’ta Samsun’a ayak basarak kurtuluş meşalesini yakmıştır. Atatürk, tam bağımsız bir ülke idealiyle çıktığı Samsun’da yaktığı meşaleyle bir milletin tarihini değiştirmiş, dünyaya örnek bir Kurtuluş Mücadelesiyle tarihin altın sayfalarında yer almıştır. Emperyalist güçlere karşı kararlılıkla ve inançla sürdürülen Kurtuluş Mücadelemiz, tarihin akışına yön vermiştir. 

Cumhuriyet Halk Partililer, Türkiye’nin bugün içinde bulunduğu ortamda tarihi sorumluluğunun farkındadır. Atatürk’ün açtığı çağdaşlaşma yolundan ilerleyenlerin, geçmişinden güç alan, yüzü her zaman geleceğe dönük olanların partisi CHP olarak söz veriyoruz:

Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracak, Cumhuriyet meşalesini ilelebet yakacak, “özgürlük, adalet, refah ve barış” içinde, ortak, huzurlu ve aydınlık bir geleceği hep birlikte inşa edeceğiz.

Ulu Önderimiz Atatürk, 19 Mayıs’ı gençlere armağan etmiştir. Ne yazık ki bugün; gençlerimizi karamsarlığa, belirsizliğe, hak etmedikleri eşitsiz bir düzene hapsetmeye adeta and içmiş bir iktidar, her türlü özgürlüğü risk ve tehlike olarak görmeye devam ediyor. Sevgili gençler; Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ifade ettiği gibi: Sizlerin hayalleri, bizim hedeflerimizdir.

Bağımsızlığa, Cumhuriyete, laik hukuk devletine giden yolda yakılan ilk meşale olan 19 Mayıs’ın 103. yılında bizlere ve gençlerimize düşen en büyük görev, emanetine sahip çıkmak, O’nun kurduğu laik, demokratik ve çağdaş Türkiye yolunda yorulmadan, usanmadan yürümektir.

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, kurtuluş mücadelemizin isimsiz kahramanlarını ve tüm şehitlerimizi minnetle anıyoruz. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı coşkuyla kutluyoruz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.