Dolar 32,5925
%0.36
Euro 34,7627
%0.09
Altın 2.494,150
%0.39
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Özel, Bakan Kurum'a seslendi: Cesaretiniz varsa İzmir'e aday olun!

CHP'li Özel, Bakan Kurum'a seslendi: Cesaretiniz varsa İzmir'e aday olun!

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM'deki konuşmasında CHP ve İzmir'deki yerel yönetimleri eleştiren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'a yanıt verdi. Özel, “Sayın Kurum İzmir’e ne adaylar, ne bakanlar, hatta bir de eski başbakan geldi. Eğer bu kadar meraklıysanız İzmir’e bir dahaki sefere cesaretiniz varsa aday olun. İzmir o uzun boyunun ölçüsünü nasıl alacakmış bir görün” dedi.

  • Ege Postası
  • 12.12.2021 - 19:55

EGEPOSTASI – Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bakanlığının 2022 Yılı TBMM Bütçe Görüşmelerinde yaptığı konuşmada CHP’yi ve İzmir’deki yerel yönetimleri hedef alan açıklamalarda bulunmuştu.

Kurum, CHP sıralarına “Soruyorum sizlere! Siz, 25 yıldır yönettiğiniz İzmir’de başlattığınız 1 tane kentsel dönüşüm projesi gösterebilir misiniz? 3 yıldır yönettiğiniz şehirlerde, kaç tane kentsel dönüşüm projesi, kaç tane yeşil alan projesi, kaç tane arıtma tesisi projesi başlattınız? Siz 25 yılda, Gazi Mustafa Kemal’in mağrur İzmir’ini mağdur İzmir yaptınız” ifadelerini kullanmıştı.

“BOŞ ARAZİYE DEĞİL, YERİNDE DÖNÜŞÜM”

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis’te söz hakkı alarak Kurum’un sözlerine tek tek yanıt verdi.

Sözlerine Büyükşehir’in kentsel dönüşüm projeleri hakkında bilgi vererek başlayan Özel, “İzmir Büyükşehir 6 bölgede 960’ı teslim edilmiş kentsel dönüşüm projesi yapıyor. Sordunuz diye söylüyorum; 2 bin 518 devam eden, 2 bin 500’ü ihale aşamasında, 5 bin 978 konutu öyle boş araziye falan değil, uzlaşmayla, tam mutabakatla yerinde dönüşüm yapıyor" dedi.

“KARABAĞLAR’DA YETKİ SİZDE, ÇİVİ ÇAKMADINIZ”

Karabağlar Belediyesi’nin 110 hektarlık kentsel dönüşüm projesinin onay beklediğini hatırlatan Özel, “Bir türlü kentsel dönüşüme onay vermiyorsunuz. Karabağlar’da 48 dönümlük kentsel dönüşüm alanını 540 dönüme çıkarmak için önce üniversite alanına çevirip, statü değiştirmeden konut alanı sattınız. 6306’ya göre yetki sizde, çivi çakmadınız ama dönüyorsunuz bize sorumluluk yüklemeye çalışıyorsunuz” diye ekledi.

Sözlerine Büyükşehir’in arıtma tesisi projelerini rakamlarla açıklayarak devam eden Özel, “Nasıl söyleniyor bunlar bilmiyorum. İzmir Büyükşehir arıtmada 68 tesiste atık suyun yüzde 97’sini ileri biyolojik arıtmayla arıtılıyor Türkiye birincisi. Türkiye’de arıtılan her 100 litre suyun yüzde 23’ünü İzmir Büyükşehir Belediyesi karşılıyor” şeklinde konuştu.

“4 SENE BEKLEDİ ONAYLANMADI”

Özel, ayrıca “Kentsel dönüşümde İzmir’in Büyükşehir’in projeleri 4 sene bekledi onaylamadı sizden önceki bakanlıkta. Kuzey Ankara’ya bir gecede özel kanun çıktı” dedi.

“CESARETİNİZ VARSA ADAY OLUN”

Özel ayrıca Kurum’un İzmir'le ilgili sözlerine de ‘adaylık’ çağrısı yaparak şu yanıtı verdi:

“Şimdi, bu Murat Kurum'un “İzmir bir dahaki sefere…” sözleri var ya. Sayın Kurum İzmir’e ne adaylar, ne bakanlar, hatta bir de eski başbakan (Binali Yıldırım) geldi. Eğer bu kadar meraklıysanız İzmir’e bir dahaki sefere cesaretiniz varsa aday olun. İzmir o uzun boyunun ölçüsünü nasıl alacakmış bir görün”

CHP'Lİ YÜCEL: BOYUNUN ÖLÇÜSÜNÜ ALMAK İSTEYEN VARSA...

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Özgür Özel'e sosyal medyadan yaptığı açıklamayla destek verdi.

Yücel, "Grup Başkanvekilimiz Özgür Özel çok haklı; boyunun ölçüsünü aldırmak isteyen varsa ilk seçimlerde İzmir’e bekleriz.
Referanslarımız 
Binali YILDIRIM
Nihat ZEYBEKÇİ" ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.