Dolar 32,3728
%0.17
Euro 35,0404
%-0.07
Altın 2.326,620
%0.27
Bist-100 9,14
%0.66

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Kılıç: Sağlık emekçilerinin hakkını veriyor-muş gibi yapıyorlar!

CHP'li Kılıç: Sağlık emekçilerinin hakkını veriyor-muş gibi yapıyorlar!

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, “sağlık çalışanlarını” Meclis gündemine taşıdı.

  • Ege Postası
  • 10.01.2022 - 10:31

CHP Milletvekili Av. Kılıç, konuyla ilgili hazırladığı yazılı soru önergesini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sundu. 

TBMM Divan Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, son birkaç yıldır yaşanan ekonomik krizin etkilerinin artması ve peş peşe gelen fahiş zamlardan dolayı, toplumun birçok kesimi gibi sağlık çalışanlarının da geçim zorluğu yaşadığını belirtti. CHP’li Av. Kılıç, ücretlere gelen zamlar tüketim mallarına gelen zamları karşılamadığı gibi, bu zamların, geçim sıkıntısını aklından çıkaramayan sağlık çalışanlarının psikolojik olarak yıpranmasına da yol açtığını bildirdi. 

CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, açıklamasında şunları belirtti:

“Dünyayı etkisi altına alan bir virüs ile en ön saflarda mücadele eden bir sektöre bir de ‘yoksulluk salgınını’ yüklediğimizde, ileride ne ameliyatlara girecek bir doktor ne de hasta bakacak bir hemşire bulabileceğiz. Sağlık çalışanlarımız hak ettiği değeri görmediği için yurtdışında yaşama hayalleri kurmaktadır. Sağlık ordumuzun değerli neferlerini korumak ve kollamak, onlara hak ettiği değeri ve saygıyı sadece boş söylemlerle değil refah içinde yaşayacakları, gelecek kaygısı gütmeyecekleri bir maaş sistemiyle de sağlamamız gerekmektedir.”

“Sağlık emekçileri verilen sözlerin tutulmasını bekliyor”  

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Av. Kılıç, geçen yılın aralık ayında TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne, “pratisyen hekimlere 2500 TL, uzman hekimlere ise 5000 TL zam” olarak duyurulan düzenlemenin önerge ile eklendiğini anımsatarak, şunları kaydetti:

“Başta hemşire ve ebe olmak üzere diğer sağlık çalışanları ‘düzenlemenin kendilerini kapsamamasını’ gerekçe göstererek düzenlemeye tepki gösterdiler, hekimlerin de düzenlemenin karmaşıklığından dolayı nasıl bir zam alacakları anlaşılamadı. Tepkilerin artması üzerine, doktor ve diş hekimlerine ek gösterge ve ek maaş getirdiği belirtilen 6 madde Genel Kurul’da tekliften çıkarılarak, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabi Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’na geri çekildi. Bu maddelerin komisyona geri çekilmesi karşısında kamuoyunda ve sağlık çalışanlarında, ‘yeni yapılacak düzenleme bütün sağlık çalışanlarını da kapsayacak’ şeklinde bir beklenti oluştu. Ancak bu beklenti, AKP iktidarının her zamanki algı operasyonlarından bir tanesi idi. Komisyon, AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız Başkanlığı'nda toplandı ve bu maddeleri tekliften çıkardı. Komisyonda iktidar mensubu milletvekillerinin yaptıkları konuşmalarda, ‘konunun daha detaylıca ele alınarak bütün sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde düzenleme yapılacağı’, bu düzenlemenin de Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu’nda görüşüleceği açıklandı. Henüz buna ilişkin bir teklif Meclis’e sunulmuş değil, ne zaman sunulacağı da belli değil ama biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak konunun takipçisi olacağız, ayırım yapmaksızın bütün sağlık çalışanlarımızın haklarını sonuna kadar savunmaya devam edeceğiz.”  

“Sağlık çalışanlarının özlük haklarında iyileştirmeler yapacak düzenleme bir an önce Meclis’e getirilmelidir”

CHP İzmir Milletvekili Av. Kılıç, “maaşlarınıza zam yapılacak, özlük haklarınız iyileştirilecek” denilerek bir kez daha kandırılan ve hayal kırıklığına uğratılan devlet ve üniversite hastanesinde çalışan hekimlerin, yaşanan ekonomik kriz ve neredeyse her gün gelen zamlarla birlikte yaşam şartlarının daha da zorlaşması karşısında, istifa ederek özel sektöre geçtiğini veya yurt dışına gittiğini bildirdi. Av. Sevda Erdan Kılıç, “Bu nedenle sağlığımızı emanet ettiğimiz, üniversitelere yüksek puanlarla giren doktorlarımızı daha da kaybetmemek adına, sadece onların değil bütün sağlık çalışanlarının özlük haklarında iyileştirmeler yapan düzenleme bir an önce Meclis’e getirilmelidir.” dedi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.