Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Haluk Pekşen yaşamını yitirdi

CHP'li Haluk Pekşen yaşamını yitirdi

Hukukçu, 25. ve 26. dönem CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Ankara’da hayatını kaybetti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “25 ve 26. Dönem Trabzon milletvekilimiz, yol arkadaşımız Haluk Pekşen’i kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyim. Başımız sağ olsun” dedi. Öte yandan Pekşen, Kumpas davalarında mağdur askerlerin avukatlığını da yapmış, Balyoz dava dosyasında 1400’ü aşkın sahte delil bulunduğunu ortaya çıkarmıştı. Birçok sivil toplum örgütünün kurucu ve yöneticiliğini yapan Pekşen, çok sayıda yasa, tüzük ve yönetmeliğin hazırlık çalışmalarında görev yapmıştı.

  • Ege Postası
  • 16.09.2022 - 15:51

Siyasetçi, önceki dönem CHP Milletvekili Haluk Pekşen, bugün Ankara Güven Hastanesi’nde hayatını kaybetti. 61 yaşında hayatını kaybeden Pekşen, ağustos ayının sonlarında zatürre teşhisi ile Bodrum Acıbadem Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı. Pekşen daha sonra Ankara Güven Hastanesi'ne nakledilmişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Pekşen’in ailesini geçen hafta Ankara’da hastanede ziyaret ederek durumu ile ilgili bilgi almıştı.

8 Eylül’de Pekşen ailesini hastanede ziyaret etmiş olan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, vefat nedeniyle taziye mesajı yayınladı. Kılıçdaroğlu’nun sosyal medya hesabından paylaştığı mesaj şöyle:

“25 ve 26. Dönem Trabzon milletvekilimiz, yol arkadaşımız Haluk Pekşen’i kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyim. Haluk Pekşen’e Allah'tan rahmet; ailesine, partililerimize ve tüm sevenlerine sabır diliyorum. Başımız sağ olsun.”

Kılıçdaroğlu Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte geçen hafta ailesini hastanede ziyaret ederek Haluk Pekşen’in durumu ile ilgili bilgi almıştı.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak da Pekşen'in vefatından dolayı büyük üzüntü duyduğunu belirterek şu mesajı paylaştı:

“Değerli arkadaşımız, 25. ve 26. dönem Trabzon milletvekilimiz Haluk Pekşen'in vefatı hepimizi çok üzdü. Arkadaşımıza Allah'tan rahmet, Ailesine ve yakınlarına sabır diliyorum. CHP ailemizin ve tüm sevenlerinin başı sağ olsun.”

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Pekşen'in yaşamını yitirmesinin ardından sosyal medya hesabından şu mesajı paylaştı;

"25-26. Dönem CHP Trabzon Milletvekilimiz, değerli arkadaşımız Haluk Pekşen'in vefat haberi hepimizi derinden üzdü. Kendisine Allah'tan rahmet ailesine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum. Mekanı cennet olsun"

Çok sayıda siyasetçi Pekşen’in vefat haberinin ardından taziye mesajları yayınladı. Taziye mesajları şöyle:

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay: “Kıymetli ağabeyimiz önceki dönem Trabzon milletvekilimiz Haluk Pekşen'i kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz. Kendisine Allah'tan rahmet ailesine, yakınlarına baş sağlığı ve sabır diliyorum. Mekanı cennet olsun.”

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel: “Yaşamını yitirdiğini büyük üzüntü ile öğrendiğim, 25. ve 26. Dönemde birlikte görev yaptığımız Trabzon Milletvekilimiz Haluk Pekşen'e Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel: “Kıymetli ağabeyimiz, 25-26. Dönem Trabzon milletvekilimiz Haluk Pekşen'i kaybetmenin derin üzüntüsünü paylaşıyor, ailesine, sevenlerine ve örgütümüze baş sağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun.”

CHP Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan: “Haluk Pekşen’i kaybettik. İnanmak istemiyorum. Bu güzel adam kayıp gitti aramızdan. Kardeşim buluşana kadar elveda. Allah rahmet eylesin. Rukiye Hanım, canım kızlar sabır diliyorum. Bilemiyorum. Çaresiz kaldım.”

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka: “Mecliste 25 ve 26. dönem birlikte Milletvekilliği yaptığım değerli yol arkadaşım Haluk Pekşen’i kaybettiğimizi derin bir üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah'tan rahmet; ailesine ve CHP ailemize sabır diliyorum. Başımız sağ olsun.”

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ: “25. ve 26. Dönem CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen'in vefatını üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dilerim.”

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray: “CHP 25 ve 26. Dönem Trabzon Milletvekili değerli dostum Avukat Haluk Pekşen'i kaybettik. Mekânı cennet olsun. Ailesine sabır diliyorum.”

Eski Devlet ve Kültür Bakanı Fikri Sağlar: “25. ve 26. dönem CHP Trabzon milletvekilimiz, yoldaşımız, saygın hukukçu, değerli dostum Sn. Haluk Pekşen'in vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim. Aramızdan ayrılan Haluk Pekşen'e Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve bütün CHP'lilere baş sağlığı dilerim. Ruhu şad olsun.”

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş: “CHP Trabzon Eski Milletvekili Sn. Haluk Pekşen’in vefat ettiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Merhuma Allah’tan rahmet, sevenlerine ve yakınlarına sabırlar dilerim.”

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ayşe Sula Köseoğlu: “Trabzon’un ve Siyaset Dünyasının acı kaybı.. 25 ve 26. Dönem CHP Trabzon Milletvekili Sn Haluk Pekşen’in vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Kendisine Cenab-ı Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve siyaset dünyasına sabır ve başsağlığı dilerim. Ruhu şâd olsun.”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş: “25. ve 26. Dönem CHP Trabzon Milletvekilimiz Haluk Pekşen'in vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu: “25-26. Dönem CHP Trabzon Milletvekilliği yapan Haluk Pekşen’in vefat haberi hepimizi üzdü. Kendisine Allah’tan rahmet; ailesi, sevenleri ve Cumhuriyet Halk Partisi ailemize başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun.”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer: “25. ve 26. Dönem CHP Trabzon Milletvekilimiz ve değerli yol arkadaşımız Sn. Haluk Pekşen'in vefatını üzüntüyle öğrendim. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm parti camiamıza sabır diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun.”

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Başkanı Hüsnü Bozkurt: “Tarifsiz üzgünüm. Can kardeşim Haluk Pekşen’i kaybettik. Yurt sevgisi, millet aşkı ile dolu bir vatan evladı, Meclis’in en donanımlı, en gözü pek milletvekili idi. Ailesine, sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum. Ruhun şad olsun kardeşim, yattığın yer incitmesin.”

HALUK PEKŞEN KİMDİR?

Haluk Pekşen, 11 Eylül 1961'de Trabzon Yomra Yokuşlu köyünde doğdu, 1985 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Haluk Pekşen, Kumpas davalarında mağdur askerlerin avukatlığını da yapmış, Balyoz dava dosyasında 1400’ü aşkın sahte delil bulunduğunu ortaya çıkarmıştı. Pekşen, 2000 yılında Beş Yıllık Kalkınma Plan Komisyonu üyeliği görevine atanarak Beş Yıllık Kalkınma Plan ve Stratejileri ve AB ile Mevzuat Uyumu konularında hukuki ve idari çalışmalarda bulundu. 2001 ekonomik krizi sonrası özellikle bankacılık sektörünün yeniden yapılanması için yapılan yasa çalışmalarında aktif olarak yer alan Pekşen, 2006 yılında Türkiye Kızılay Derneği Hukuk Müşavirliği görevini üstlendi. Çok sayıda sivil toplum örgütünün kurucu ve yöneticiliğini yapan Pekşen, yurt içi ve yurt dışı çok sayıda şirket ve işletmede avukatlık, danışmanlık ve icra kurulu görevinde bulundu. Pekşen, Havacılık, Gümrük, Dış Ticaret Yasası başta olmak üzere çok sayıda yasa, tüzük ve yönetmeliğin hazırlık çalışmalarında görev yaptı. Pekşen’in İpekyolu Projesi (Merkez Türkiye), Eurocontrol Konvansiyonu Mevzuatı, Serbest Bölgeler Mevzuatı, hukuk, bankacılık ve finansman konuları başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde çok sayıda söyleşi ve makaleleri yayımlandı. Pekşen, evli ve 2 çocuk babasıydı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.