Dolar 32,5494
%0.11
Euro 34,8894
%0.65
Altın 2.430,540
%-0.09
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Gruşçu'dan 'İstanbul Sözleşmesi' tepkisi

CHP'li Gruşçu'dan 'İstanbul Sözleşmesi' tepkisi

Türkiye’nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesi kararına tepkiler çığ gibi büyüyor. CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu yazılı açıklama yaparak karara sert tepki gösterdi. Gruşçu, "Bu kararla Cumhurbaşkanı ‘ben Türkiye’de kadının şiddete, tacize, tecavüze, istismara uğramasına göz yumuyorum, izin veriyorum’ demiştir." ifadelerini kullandı.

  • Ege Postası
  • 20.03.2021 - 12:47

EGEPOSTASI-Kadınları her türlü şiddete karşı korumak, kadına yönelik şiddet ve ev içi şiddeti önlemek, kovuşturmak ve ortadan kaldırmak amacını taşıyan İstanbul Sözleşmesi, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla feshedildi.

Karara, toplumun geniş kesimlerinden tepki yağdı. Karara bir tepki de CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu'dan geldi. Gruşçu yazılı açıklama yaparak Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesine çok sert tepki gösterdi.

Gruşçu açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 

"Gece Cumhurbaşkanlığı kararıyla #İstanbulSözleşmesi’nin feshedilmiş olması AKP Genel Başkanı’nın herkesin Cumhurbaşkanı olmadığını bir kez daha göstermiştir. #İstanbulSözleşmesiYaşatır diye haykıran milyonlarca kadın, erkek yurttaşımız ve demokratik kitle örgütlerinin sesi duymazdan gelinmiştir. Bu kararla Cumhurbaşkanı ‘ben Türkiye’de kadının şiddete, tacize, tecavüze, istismara uğramasına göz yumuyorum, izin veriyorum’ demiştir.

Ayrıca Cumhurbaşkanı’nın kararı Anayasa’ya da aykırıdır. Anayasamızın uluslararası sözleşmeleri içeren 87, 90 ve 104’üncü maddeleri bu türden bir sözleşmenin onaylanması veya kaldırılması ile ilgili kararları TBMM’nin yetkisi ve iradesine bırakıyor.

Anayasayı da ihlal eden Cumhurbaşkanı, demokratik teamülleri ve TBMM’nin karar alma yetki ve iradesini de hiçe saymıştır.

Tüm bunlara karşın şu bilinmelidir: Biz Cumhuriyet Halk Partisi - CHP olarak Cumhur İttifakı, Millet İttifakı demeden, hangi siyasi görüşte ve dünya görüşünde olursa olsun tüm kadınlarımızın haklarını korumaya ve savunmaya devam edeceğiz. Yine söylüyoruz: #İstanbulSözleşmesiYaşatır"

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.