Dolar 32,5879
%0.35
Euro 34,7856
%0.15
Altın 2.506,360
%0.88
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Erkek, evde veya yurtta kalan öğrencilerin oy kullanabilmeleri için yapması gerekenleri açıkladı

CHP'li Erkek, evde veya yurtta kalan öğrencilerin oy kullanabilmeleri için yapması gerekenleri açıkladı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, “Eğer öğrenci evde yaşıyorsa şu anda bulunduğu evin adresini e-devlet üzerinden ya da nüfus müdürlüğüne bizzat başvuru yaparak birinci adresi haline getirebilir. Bu durumda başkaca bir işleme gerek kalmaz. Eğer öğrenci yurtta yaşıyorsa şu anda bir işlem yapması gerekmiyor. Seçmen kütükleri askıdayken, okulundan öğrenci belgesi ve yurt müdürlüğünden yurtta kaldığına dair belgeyle birlikte önce ilçe nüfus müdürlüğüne başvurup oradan alacağı belgeyle ilçe seçim kuruluna giderek yurdunun bulunduğu yerde oy kullanmak için başvurması gerekiyor” açıklamasını yaptı.

  • Ege Postası
  • 20.01.2023 - 16:46

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, üniversite öğrencilerinin 2023 seçimlerinde oy kullanabilmeleri için yapmaları gerekenleri açıkladı. Erkek, sosyal medya paylaşımında şu bilgileri verdi:

“Son dönemlerde çok sık tartışılan bir konu, öğrencilerin nasıl oy kullanacağı. Maalesef kimi yanlış bilgiler de karışıklığa neden oluyor. Bu nedenle bir bilgilendirme yapma gereği doğdu:

Eğer öğrenci evde yaşıyorsa şu anda bulunduğu evin adresini e-devlet üzerinden ya da nüfus müdürlüğüne bizzat başvuru yaparak birinci adresi haline getirebilir. Bu durumda başkaca bir işleme gerek kalmaz.

Seçmen kütükleri askıdayken: Nüfus müdürlüğüne başvurup bulunduğu adresi birinci adresi haline getirdikten sonra ilçe seçim kuruluna başvurup seçmen kaydının bu adrese alınmasını istemesi gerekir.

Eğer öğrenci yurtta yaşıyorsa şu anda bir işlem yapması gerekmiyor. Seçmen kütükleri askıdayken, okulundan öğrenci belgesi ve yurt müdürlüğünden yurtta kaldığına dair belgeyle birlikte önce ilçe nüfus müdürlüğüne başvurup oradan alacağı belgeyle ilçe seçim kuruluna giderek yurdunun bulunduğu yerde oy kullanmak için başvurması gerekiyor.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.