Dolar 32,5627
%0.15
Euro 34,8834
%0.63
Altın 2.431,130
%-0.07
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Beko: Mahir Ünal doğruları çarpıtmakta 'mahir'

CHP'li Beko: Mahir Ünal doğruları çarpıtmakta "mahir"

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın “Cumhuriyet, bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi, hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir” sözlerine tepki gösterdi.

  • Ege Postası
  • 27.10.2022 - 09:58

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın “Cumhuriyet, bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi, hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir” sözlerine yaptığı yazılı açıklamayla tepki gösterdi.

Kani Beko açıklamasında şu ifadelere yer verdi; 

"Cumhuriyet kazanımları sayesinde TBMM'ye girerek milletin vekili olan AK Partili Mahir Ünal’ın, Cumhuriyet'i hedef alarak, “Cumhuriyet; bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir” sözlerini kabul etmemiz mümkün değildir. 1 Kasım 1928’deki harf devriminin bu ülkenin kendi dilini kullanması, düşündüğünü yazan, okuyan bir nesil yetiştirdiği okur yazarlık oranlarından dolayı ortadadır.

Mahir Ünal'a ve onun gibi Cumhuriyetimizle kavgalı olanlara sesleniyorum: Eğitim felsefesi açısından Cumhuriyet döneminde eğitimin başlıca hedefi, millî birliği sağlamak, eğitimi demokratikleştirmek, okur-yazarlık oranını arttırmaktır.

Ne yazık ki AKP iktidarında her şey yozlaştırılmış, eğitim gericilerin, tarikatların oyuncağı haline getirilmiştir. Mahir Ünal gibiler; gericilik, dincilik ve cehalet üretir. Çünkü asıl hedefleri Cumhuriyet ve onun getirdiği devrimlerdir. Onlar halkın bilinçlenmesini, aydınlanmasını istenmemektedirler. Tek istedikleri söyledikleri her şeyi izleyerek onlara inanan seçmen kitlesidir. Biliyoruz ki Mahir Ünal gibiler, izleyenleri seviyorlar, okuyanları, düşünenleri değil!

Cumhuriyetimiz 99 yıldır bu yobazlara rağmen dimdik ayaktadır ve devrimlerinin ışığı bu milleti ayakta tutan en önemli kazanımlardır. Bunu gelecek nesillere aktarmak da bizim boynumuzun borcudur. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak Atatürk ilke ve inkılaplarının ışığında, bilim ve teknoloji yolunda, Cumhuriyetin kazanımlarının devamı için çalışmaya devam edeceğiz ve Mahir Ünal gibi cahilleri de siyaset tarihinin çöplüğüne gömeceğiz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.