Dolar 32,3673
%0.15
Euro 34,9585
%-0.3
Altın 2.324,360
%0.17
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Arslan'dan 19 Mayıs mesajı; Gençlere sözümüz...

CHP'li Arslan'dan 19 Mayıs mesajı; Gençlere sözümüz...

CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle açıklamalarda bulundu.

  • Ege Postası
  • 19.05.2021 - 10:36

“19 Mayıs Cumhuriyetimizin ve 83 milyonun doğum tarihidir, işgalden kurtuluşa, yıkılmış bir imparatorluktan çağdaş bir ülkeye giden yolun ilk adımıdır.” diyen Arslan, açıklamasını “Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığında, inançla yürüyen gençlerimiz ülkemizin geleceği ve güvencesidir.” diye sürdürdü 

Arslan açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Ülkemizin kurucusu, çağdaş Türkiye’nin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk doğum tarihi olarak 19 Mayıs’ı işaret etmiştir. 19 Mayıs’ın Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanmasına onay vererek 19 Mayıs’ın taşıdığı önemi tarihe not düşmüş, gençliğe olan ümidini ifade etmiştir.   

GENÇLER UMUDU ÜLKEMİZDE ARAYACAK

Ülkemiz zor bir dönemden geçiyor. Demokrasi alanında yaşanan sorunlar özgürlüklerin önünde büyük bir engel yaratırken, ekonomik sıkıntıların yarattığı işsizlik, yoksulluk ve karamsarlık gençlerimizin hayatını olumsuz yönde etkilemektedir. Gençlerimiz daha iyi bir gelecek, adalet, eşitlik, huzurlu bir hayat gibi nedenlerle yurt dışına gitmek istemektedir. “İmkânınız olsa yurt dışına yerleşip orada yaşamak ister misiniz?" sorusuna ne yazık ki gençlerimizin %62,5'i "evet" yanıtını vermiştir.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK), geçen yıl açıkladığı verilere göre 2019’da Türkiye’den en çok göçün yaşandığı yaş grubu 25-29 olurken, yurt dışına giden 330 bin 289 kişiden 50 bin 154’ü 25-29 yaş grubu olmuştur.

Üniversite ile ilişiği kesilen öğrenci sayısına ilişkin soru önergemize Milli Eğitim Bakanlığınca 16 Nisan 2021 tarihinde verilen yanıta göre sadece 2019-2020 eğitim öğretim döneminde 66 bin 916 gencimiz sağlık, evlenme, iş bulma doğum ve başarısızlık nedeniyle, 154 bin 936 öğrenci ise kendi isteğiyle üniversite kaydını sildirmiştir. Sadece bir eğitim öğretim döneminde 221 bin 852 öğrenci üniversite eğitimine son vermek zorunda kalmıştır. 

Yapılan araştırmalara göre 2019 yılında İstanbul Erkek Lisesi’nden mezun olanların 52.6'sı Alman Lisesi'nden mezun olanların yüzde 94.7'si, Galatasaray Lisesi mezunlarının da yüzde 32.6'sı yükseköğrenim için Almanya, ABD, Kanada, Fransa ya da başka ülkelere gitti.

Oysa gençlerimizi, Endüstri 4.0, yapay zeka, genetik gibi yeni alanlarla buluşturmak, yeni iş alanları yaratmak zorundayız. Gençlerin önünde en büyük engel olarak duran eğitimde fırsat eşitliği ve kamuda iş yerleştirmelerinde hakkaniyet ve liyakat ilkeleri bir an önce hayata geçirilmelidir. 

Önümüzdeki seçimlerde seçmenin büyük bölümünü gençlerimiz oluşturacak ve inanıyoruz ki bu gençler daha iyi bir yaşam ve özgürlükleri için, güzel ve gelişmiş bir Türkiye için karar verecekler. 

GENÇLERE SÖZÜMÜZ BİRLİKTE ÜRETİP BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ

Söz veriyoruz: Bizim iktidarımızda gençler umudu bu topraklarda, ülkemizde arayacaklar.
Gençlere sözümüzdür; CHP İktidarında gençliğimizi elinden alınan tüm özgürlükler ile yeniden kucaklayacağız. Birlikte yönetip, birlikte üreteceğiz. Aydınlık yarınlara omuz omuza yürüyeceğiz, güzel günleri birlikte kuracağız. 

Bu güç, Atamızın bize bıraktığı değerlerde ve devrimlerinde saklıdır. 

Bu bayram bizim, bu bayram memleketimin bütün gençlerinin. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’mız kutlu olsun!

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını bir kez daha saygı ve minnetle anıyorum.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.