Dolar 32,5217
%-0.08
Euro 34,7710
%-0.27
Altın 2.420,420
%-0.4
Bist-100 9.713,00
%0.7

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Arslan'dan 10 Kasım mesajı

CHP'li Arslan'dan 10 Kasım mesajı

CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

  • Ege Postası
  • 09.11.2021 - 11:39

“84 milyonun yüreği ebediyete uğurladığımız bu günde Atası için atacak, bizlere bıraktığı vatan, devrimleriyle aydınlattığı ülke, sahip olduğumuz tüm çağdaş değerler için O’nu bir kez daha sonsuz sevgi ve saygıyla anacağız.” dediği açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

Bugün; dünyanın egemen güçleri tarafından işgal edilmiş, orduları dağıtılmış bir ülkeyi savaş meydanlarında yeniden kuran, olanaksızlıklar içinden çağdaş ve güçlü bir ülke yaratan, gerçekleştirdiği devrimlerle tüm dünyayı kendine hayran bırakan, 21 yüzyılın en büyük liderini, halk ve devlet adamını, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü sonsuzluğa uğurladığımız gündür.

Sadece 84 milyon değil dünyanın dört bir yanında bulunan vatandaşlarımız Atasını anacak, bıraktığı vatana, devrimleriyle aydınlattığı ülkeye, sahip olduğumuz tüm çağdaş değerlere nasıl sahip çıktığını gösterecektir.Kısacık bir ömre sayısız savaşlar sığdıran ve sonunda da “benim en büyük eserim” dediği Cumhuriyet’i kuran Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bir ülkenin kurtarıcısı ve kurucusu olmakla yetinmeyip fikirleriyle, devrimleriyle ülkenin geleceğini de aydınlatmıştır. Bugün yaşadığımız sorunların temel nedeni ise Atatürk ilke ve devrimlerinden uzaklaşılmasıdır.

TEK ÇIKIŞ YOLUMUZ ATATÜRK İLKE VE DEVRİMLERİDİR

Şu iyi bilinmelidir ki ülke olarak tek çıkış yolumuz, Atatürk’ün devrimlerinin ve öğretilerin izinden ayrılmamaktır. Atatürk’ün ülkeyi emanet ettiği gençlerimiz ve tüm yurttaşlarımız bilmelidir ki, içinde bulunduğumuz karanlık günler geçecektir. Tıpkı gecenin en karanlık yerinin, güneşin doğmasına en yakın zaman olması gibi, aydınlık günleri birlikte kuracağız. Kaybettiğimiz değer ve birikimleri yeniden kazanacağız.

10 Kasım, Atamızdan aldığımız emanet ve değerlere sahip çıkma, geleceğe taşıma inancını daha derinden hissetmemiz gereken bir gündür.

O’nun yolundan ayrılmadan, tek yürek olarak yürümeye devam edeceğiz, büyük bir inanç ve azimle nefesimiz yettiği yere kadar bu yolda yürüyeceğiz.  Sonsuzluğa uğurladığımız bugünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Milli Mücadele kahramanlarımızı minnet ve saygıyla anıyor, aziz hatıraları önünde bir kez daha saygıyla eğiliyorum. ”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.