Dolar 32,3651
%0.15
Euro 34,9645
%-0.29
Altın 2.325,480
%0.22
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Arslan Batman'daki saha çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu

CHP'li Arslan Batman'daki saha çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu

CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan ‘Sorunu Biliyoruz, Çözeceğiz’ teması ile Batman ilinde yaptıkları ilk günkü saha çalışmaları için açıklamalarda bulundu. Arslan, "Ülkemizin genelinde hangi sorun ve sıkıntılar yaşanıyorsa Batman’da da aynı sorun ve sıkıntılar yaşanmakta. Ekonomi ve işsizlik en temel sorun." diye konuştu.

  • Ege Postası
  • 05.06.2022 - 19:23

Batman’da saha çalışmalarını sürdürürken merkezde karşılaştıkları bir işporta satıcısı vatandaşın söylediklerini aktaran Arslan, vatandaşımız, ‘3 gündür siftah yapmadığını, 4 çocuk okuttuğunu, evinin kira olduğunu, perişan olduklarını, buna karşın Suriyelilere yapılan maddi desteklere duyduğu öfkeyle, göndermiyorlarsa, kendi halkı aç dururken onlara yardım etmeyi kessin, Türkiye halkı hepsi aç diyerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a oy verdiğini ama bir daha mümkün değil’ sözlerini paylaştı.

BİRİNCİ GÜN 70 ÇALIŞAN ÜYE OLDU

4 gün sürecek Batman saha çalışmasında Manisa Milletvekili Sayın Bekir Başevirgen ile birlikte, Batman il Başkanı Sayın Hüseyin Yaşar’ın planladığı saha çalışmasının ilk gününde yaptıkları ziyaretleri de aktaran Arslan sözlerini şöyle sürdürdü:

“İlk gün Özgür Tekstil isminde bir üretim atölyesini ziyaretle başladık. Firmada emek ve alın teri döken 70 çalışan Sayın Genel Başkan’ımızın 'her alanda ve herkes için adalet istiyorsanız bize katılın’ çağrısına duydukları güvenle CHP üyesi olmak istediklerini ifade ettiler. Ziyaretimiz esnasında firmanın 70 çalışanına CHP rozeti takarak üyeliklerini gerçekleştirdik. Devamında ise Batman Ticaret ve Sanayi Odası’nı, Batman Ziraat Odasını, Batman Petrol İş Sendikasını, TMMOB Batman İl Temsilciliğini, Batman Tekstil Sanayi İş Adamları Derneği'ni (TEKSİAD) ziyaret ettik. Ziyaretimiz sırasında kurum kuruluş yetkileriyle büyük bir içtenlikle ülke ve bölge gündemine ilişkin sorun ve sıkıntıları ele aldık. CHP olarak ortaya koyduğumuz çözüm önerilerimizi paylaştık.” 

ELEKTRİK ZAMLARI YÜZÜNDEN ESNAF DUVARI KIRIP CAM AÇIYOR

CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan Batman’da Gercüş ilçesinde girdiği bir Berber dükkânında yaşadığı diyalogda, şaşkınlığını gizleyemedi. CHP’li Arslan, ‘kolay gelsin, tadilat tamirat yapıyorsunuz, dükkânı güzelleştiriyorsunuz, bu tadilat size hayırlı uğurlu gelir inşallah’ dilekleriyle seslendiği esnafın, ‘yok Vekilim ne tadilat tamiratı, ne dükkanı güzelleştirmesi, elektrik parasını ödeyemiyoruz, onun için klima çalıştıramıyoruz. Bizde duvarı yıkıp cam açıyoruz.’ sözlerine karşı, şaşkınlığını gizleyemedi. Milletvekili Arslan, acı bir tebessümle, ‘siz ekonomik düşünmüşsünüz’ diyebildi.

KLİMA YERİNE CAMDAN HAVA ALACAĞIZ”

‘Gerçekten klima yüzünden mi, daha doğrusu elektrik faturası yüzünden mi duvarı yıkıp cam yapıyorsunuz, ciddi misiniz?’ diye vurgulayan CHP’li Arslan, esnafa, elektrik faturasının kaç TL geldiğini sordu. ‘2 bin 500 TL’ diye yanıt veren esnafa, ‘siz burada ne kazanıyorsunuz’ diye karşılık veren CHP’li Arslan’ın sözleri için esnaf şöyle devam etti:

“Kazancımız elektriğe gidiyor. Vekilim 10 yıldır hiç böyle bir fikrimiz olmadı. Ama gelen zamlarla nefes alamaz olduk, bizde düşündük klima yerine cam açalım. Müşterilerimiz camdan serinlesin, hava alsın.  O yüzden duvarı yıkıyoruz. Biz 8 kardeşiz babam ve 3 kardeş buradan ekmek yiyoruz. Başka çaremiz yok.” diye konuştu.

Esnafın içinde bulunduğu sıkıntılara karşı CHP’li Arslan ‘enerjide dışa bağımlı olunca fiyatlar kontrol edilemiyor, hepsini birlikte aşacağız, düzelteceğiz, moralinizi bozmayın, tüm sorunlar için çözümlerimiz hazır.’ sözleri ile veda etti.

DAHA FAZLA DUVAR YIKILMADAN SEÇİM YAPILMALI

Batman’da sürdürdükleri saha çalışmaları kapsamında, Gercüş ilçesinde ziyaret ettiği berber dükkânında karşılaştığı ilginç diyalog için Arslan, "Yaşanan ekonomik krize esnaf kendince çare üretip, ayakta kalmaya, nefes almaya hatta yaşamaya çalışıyor. Bu durum, halkımızın iktidardan umudunu kestiğini bütün çıplaklığı ile göstermektedir. İktidar daha fazla duvar yıkmadan derhal seçim sandığını halkın önüne koymalıdır. Her şeye çare üreten bu halk, sandıkta da bu özelliğini en iyi şekilde gösterecektir. Biz tüm sorunları halkımızla birlikte çözeceğiz." diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.