Dolar 32,5437
%0.18
Euro 34,9387
%-0.09
Altın 2.436,010
%-0.01
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Ağbaba TBMM'deki danışmanlara da kadro verilmesini istedi

CHP'li Ağbaba TBMM'deki danışmanlara da kadro verilmesini istedi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, TBMM’de çalışan danışmanlara da kadro hakkı verilmesi çağrısında bulunarak, “Çalışma yaşamının en temel hakkı olan kadrolu çalışma, kıdem tazminatı, iş sonu tazminatı gibi haklardan yoksun. 475 bin kamuda çalışan personel kadroya geçerken 300 ila 400 arasında bu durumda olan arkadaşlarımızın kapsam dışı bırakılması hem adil değil hem de hukuki değil. Her gün yüz yüze bakıyoruz” dedi.

  • Ege Postası
  • 16.01.2023 - 15:13

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, AK Parti, MHP ve BBP’nin Devlet Memurları Kanunu ve Bazı Kanunlar ile 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşülüyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TBMM’deki danışmanların da kadroya geçirilmesi gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

“Danışman arkadaşların hiçbir hakları yok. Bu sözleşmeliler kadroya geçerken burada sayısı çok olmayan danışman arkadaşlar var. Bunları da gündeme getirmek istiyorum. Çalışma Bakanı ile burada konuşuldu, çözüm bulacağını söyledi. Meclis Başkanı bir kanun teklifi verdi ama o kanun teklifi çok geniş bir kanun teklifi değil. Bizim mesai yaptığımız arkadaşların mutlaka sorunlarının çözülmesi gerekiyor” dedi.

Ağbaba, danışmanların dünyanın hiçbir parlamentosunda olmayan bir çalışma koşullarına sahip olduğunu vurgulayarak, “Çalışma yaşamının en temel hakkı olan kadrolu çalışma, kıdem tazminatı, iş sonu tazminatı gibi haklardan yoksun. 475 bin kamuda çalışan personel kadroya geçerken 300 ila 400 arasında bu durumda olan arkadaşlarımızın kapsam dışı bırakılması hem adil değil hem de hukuki değil. Her gün yüz yüze bakıyoruz” diye konuştu.

MAZERET TAYİN HAKLARININDA EŞİTLİK İSTEDİ

Ağbaba, kadroya alınmayan diğer sözleşmelileri de sıralayarak, “Bir şeyi yaparken bir şeyi bozmamak lazım. Ayrıca Meclis’e getirilen taslakta sözleşmeliyken kadroya geçen memurlar 4 yıl boyunca mazeret tayinleri hakkından yararlanamıyor. Yani bu teklife göre çalışanları aile birliği sağlanamıyor. Mevcut durumda 1 yıl çalışan kadrolu memurların eş durumundan tayin hakkı doğarken şimdi sözleşmeli statünden kadroya geçenler için bu süre 4 yıla çıkarılıyor. Bu durumun Anayasa’nın eşitlik ilkesine açık ve net şekilde aykırıdır” diye konuştu. (ANKA) 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.