Dolar 32,5696
%0.26
Euro 34,9942
%0.06
Altın 2.460,840
%1.01
Bist-100 9.896,00
%1.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir hükümete ‘insan hakları bayrağı’ açtı

CHP İzmir hükümete ‘insan hakları bayrağı’ açtı

CHP İzmir İl Başkanlığı Dünya İnsan Hakları Günü’nde İl Başkanlığı’nda basın açıklaması düzenledi. Açıklamayı yapan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, mevcut iktidarın 19 yılda yaptığı insan hakları ihlallerine dikkat çekerken hak bilinci gelişmiş vatandaşlarla birlikte CHP iktidarında insan haklarının üstün olduğu bir Türkiye inşa edeceklerini söyledi.

  • Ege Postası
  • 10.12.2021 - 12:09

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Dünyanın dört bir köşesinde yaşanan gelişmeler, insan haklarının her gün bir kez daha çiğnendiğini gözler önüne seriyor.

Öte yandan; Türkiye’deki mevcut ekonomik kriz, kadın cinayetleri, kadına ve çocuklara yönelik şiddet, öğrencilerin barınamaması ve milyonların açlık sınırının dahi altında bir hayat sürmeye mahkum bırakılmasıyla birlikte insan haklarının önemi bir kez daha anlaşıldı.

Bu kapsamda CHP İzmir İl Başkanlığı, 10 Aralık’ın Dünya İnsan Hakları Günü ilan edilişinin 73. yılında İl Başkanlığı’nda bir basın açıklaması düzenledi.

Açıklamaya, CHP İzmir milletvekilleri Atila Sertel ve Kani Beko, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ve Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girdin Erdoğan, ilçe başkanları ve il yönetim kurulu üyeleri katıldı.

81 ilde eş zamanlı yapılan açıklamayı CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel yaptı.

“ÜLKEMİZ HAK İHLALLERİNİN MERKEZİ HALİNE GETİRİLMİŞTİR”

Daha önce mevcut iktidarın meydana getirdiği hak ihlallerini dile getirdiklerini belirten Başkan Yücel, insan hakları konusunda herhangi bir iyileşme olmadığını ifade etti. Ülkede yaşanan hak ihlallerini örnekleriyle açıklayan Başkan Yücel, “19 yıldır yapılan uygulamalar, topluma yaşatılan travmalar ve istikrarlı kötüye gidiş; bunun iktidarın insana bakış açısı ve bir yönetim anlayışı olduğunu bize olarak net bir şekilde gösterdi. Yaşanan hak ihlalleri, 2021 yılı içinde de katlanarak devam etti. Tek adamın kararıyla; kadınların yaşam hakkının en önemli güvencesi olan İstanbul Sözleşmesi’nden bir gece yarısı hukuksuzca çıkıldı. Düşüncelerini ve fikirlerini açıklayan vatandaşlarımız apar topar gözaltına alındı. Demokratik ve anayasal haklarını kullanarak, üniversitelerine sahip çıkan gençlerimiz, akademisyenlerimiz tepedekilerin talimatıyla tartaklanarak gözaltına alındı, tutuklandı, yargılandı. Yüksek mahkeme kararlarına dahi uymayan, vesayet altındaki yargı ile ülkemiz hak ihlallerinin merkezi haline getirilmiştir. İnsan haklarının yasal ve hukuki güvencelerini yok sayan kararlar ve uygulamalarla anayasal güvence altındaki temel hak ve özgürlükler bir kişinin iradesi ile yok sayılmaktadır” dedi.

“TEK KİŞİLİK HÜKÜMET İNSAN HAKLARINA AYKIRI DAVRANMAKTADIR”

Ülkede giderek artan hayat pahalılığı ve yoksulluğa da değinen Başkan Yücel, bunların en önemli hak ihalleri olduğuna dikkat çekti ve “Neredeyse her iki gençten birinin işsiz olduğu, asgari ücretin bırakın yoksulluk sınırını, açlık sınırının altında olduğu, gıdasız kalan çocukların büyüme geriliklerinin ortaya çıktığı bir dönemi yaşamaktayız. Tek adam rejiminin tüm çabalarına rağmen saklayamadığı açlık ve yoksulluk, 2021 Türkiye’sinin en önemli insan hakkı sorunudur.  Bugün ülkemizin yaşadığı; başta ekonomik buhran olmak üzere her türlü adaletsizliğin temelinde tek kişilik hükümetin otoriter, antidemokratik ve evrensel insan haklarına aykırı uygulamaları yatmaktadır” diye konuştu.

“81 İLDE SAHADAYIZ”

CHP olarak vatandaşlara haklarını anlatmak adına ülkenin tüm illerinde saha çalışması yaptıklarını belirten Başkan Yücel, “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı, adalete susamış milyonların desteğiyle hala sürmekte olan ‘hak, hukuk ve adalet’ mücadelemize; tüm kadrolarımızla yurdun dört bir yanında devam ediyoruz. Bu amaçla, hak mücadelemizi halkın içinde, halkla birlikte büyütmek hedefiyle ‘Benim hakkım’ broşürlerimizle bugün 81 ilde, hep birlikte sahadayız. Tüm illerde vatandaşlarımıza haklarını, hak arama yollarını anlatacağız. Sunulan hizmetlerin hiçbir siyasi partinin ya da iktidarın bir lütfu olmadığını, bunların anayasal güvence altında olduğunu ve aynı zamanda devleti yönetenlerin görevi olduğunu anlatacağız” ifadelerini kullandı.

“ÖZGÜR TÜRKİYE’Yİ HEP BİRLİKTE KURACAĞIZ”

Bireylerin hakları bazında bilinçlenmesiyle birlikte ‘tek adam’ rejiminin yıkılabileceği ve insan haklarının uygulamaya konulabileceğinin altını çizen Başkan Yücel, “Hak arama yollarını bilen, kendi hakkına sahip çıkabilen bireylerin hak bilincinin gelişmesiyle; ülkeyi açık hava hapishanesine çeviren dayatmacı, otoriter ve keyfi tek adam rejiminin antidemokratik uygulamalarına demokratik yöntemlerle son vereceğiz.  Eğitimin, sağlığın, barınmanın, gıdanın, çalışmanın, düşünce ve ifade özgürlüğünün, şiddetsiz bir toplumun var olabilmesi için CHP olarak hak odaklı, çözüm içeren politikalarla hareket edeceğiz. Bu ülkenin gençlerinin, kadınlarının, yoksulluk içindeki çocuklarının, işsizlerinin, memurlarının, emeklilerinin, işçilerinin, çiftçilerinin, esnafının, hiçbir hukuki gerekçe olmaksızın ihraç edilen KHK'lılarının, barış akademisyenlerinin, adil yargılanma hakkından mahrum bırakılanlarının hak mücadelelerini güçlendireceğiz.  10 Aralık Dünya İnsan Hakları Gününde bir kez daha ilan ediyoruz: İnsan hakları, hukukun üstünlüğü ve demokrasi ilkelerinin egemen olduğu, hak ihlallerinin olmadığı, eşit ve özgür bir Türkiye'yi hep birlikte kuracağız.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.