Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'den Gezi davasında verilen kararlara tepki yağdı!

CHP İzmir'den Gezi davasında verilen kararlara tepki yağdı!

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Gezi Parkı Davası’nda verilen hapis cezası kararlarına CHP İzmir İl Örgütü'nden peş peşe tepki geldi. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, "Gezi davası, en başından beri siyasi bir davadır. Bugün çıkan kararlar da bu davanın  'Saray' tarafından görüldüğünün kanıtıdır." derken CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan: "Gezi onurumuzdur. Bu karar hukuksuzdur. Kınıyorum." açıklamasında bulundu.

  • Ege Postası
  • 25.04.2022 - 22:12

EGEPOSTASI-  2013’teki Gezi Parkı eylemlerine ilişkin beraat kararının bozulmasının ardından Osman Kavala'nın da aralarında bulunduğu 17 sanıklı davada karar çıktı. Mahkeme, Osman Kavala’ya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Can Atalay, Mine Özerden, Yiğit Ali Ekmekçi, Tayfun Kahraman’a da 18'er yıl hapis cezası verildi.

Karar, kamuoyunda büyük tepki toplarken muhalefet cephesinden peş peşe sert açıklamalar yapılıyor.

CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke: "Gezi eşitliğin, özgürlüğün, kardeşliğin sesidir. Tüm bunları yok edenlere karşı yükselen halkın sesidir. Şimdi düzmece davalarla, olmayan delillerle bu sesi kısamazsınız! Hukuksuzlukların hesabını hukuk önünde soracağız!#GeziyiSavunuyoruz"

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan: "Gezi onurumuzdur. Bu karar hukuksuzdur. Kınıyorum. "Zulme boyun eğmeyeceğiz! Zulme karşı direneceğiz." #GeziyiSavunuyoruz"

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel: "Gezi davası, en başından beri siyasi bir davadır. Bugün çıkan kararlar da bu davanın  'Saray' tarafından görüldüğünün kanıtıdır. Yargının 'tek kişinin aklına' teslim edildiği düzene son verdiğimiz gün, adalet bu adaletsizliği yapanlara da lazım olacak. #GeziyiSavunuyoruz"

CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan: "Gezi onurumuzdur. Bu karar hukuksuzdur. Adalet bir gün herkese lazım olacak. "Zulme boyun eğmeyeceğiz! Zulme karşı direneceğiz." #GeziyiSavunuyoruz"

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç: "#GeziDavası’nda OsmanKavala’ya hükümeti devirmeye teşebbüs etmekten ağırlaştırılmış müebbet, diğer sanıklara yardım ve yataklıktan 18’er yıl ceza… Talimatlı yargı Adaletsizliğin tarihini yazdı. Çok yazık.. #GeziyiSavunuyoruz #OsmanKavala

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır: "Ne yazık ki bir kez daha gördük ki; adalet sadece mahkeme salonunun duvarındaki yazıdan ibaret, oysa gezi davasında onbinler oradaydı. Bu zulme karşı direneceğiz. Unutmayın o adalet bir gün gelecek sizede lazım olacak! #GeziDavası""

CHP İzmir Millevekili Kamil Okyay Sındır: "Kahrolsun İstibdat ! Yaşasın Özgürlük ! Bugün hukuku ayakları altına alanlar, yarın hukukun ayakları altında ezilecekler !… Sarayın tek adam zulmüne son verecek ve bu hukuk rezaletinin hesabını mutlaka soracağız! Yakındır…#GeziDavası #OsmanKavala"

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat: "Osman Kavala'ya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Yargı, sarayın sopası halinde baskı ve göz korkutma mekanizması olarak kullanılıyor. Yazıklar olsun."

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko: “Zulme boyun eğmeyeceğiz, zulme karşı direneceğiz.”Gezi onurumuzdur!#HepimizOradaydık#GeziyiSavunuyoruz

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan: "Gezi hepimizin itirazıydı, hepimiz oradaydık! #OsmanKavala'ya ağırlaştırılmış müebbet diğer sanıklara 18 yıl hapis cezası verilerek tutuklanmalarının istenmesi sarayın kinini diri tutma hamlesidir. Bu talimatı verenler ve yerine getirenler bilsin ki; Karanlık gidecek #GeziKalacak"

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Avukat Murat Aydın: "#OsmanKavala ve diğerleri hakkında verilen karar, yargı kararı değildir, hukuki karar değildir, adil karar hiç değildir. Bugün mağrur yarın mağdur olmamak için her zaman hukuk herkese hukuk.Karara yönelik verilen karşı oy yazısı da burada dursun."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.