Dolar 32,3817
%0.2
Euro 35,0295
%-0.1
Altın 2.326,350
%0.26
Bist-100 9,14
%0.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'den 24 Kasım için özel kutlama

CHP İzmir'den 24 Kasım için özel kutlama

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlediği özel bir geceyle öğretmenler gününü kutladı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya'nın da katıldığı geceyle, 500 öğretmenin öğretmenler günü kutlandı. CHP İzmir'den 24 Kasım için özel kutlama

  • Ege Postası
  • 25.11.2019 - 11:32

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in ev sahipliğinde Kültürpark 1 Nolu Hol'de  gerçekleşen geceyle, 24 Kasım'ı öğretmenlerle birlikte kutlayan CHP İzmir'in düzenlediği kutlamaya CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İlçe Örgüt Başkanları ve İlçe Belediye Başkanları ile İl Yönetim Kurulu üyeleri de katıldı. 
Düzenlenen gecede açılış konuşmasını yapan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel " Bizler de Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu partinin neferleri olarak öğretmenlerimizin tüm imkanlarının geliştirilmesi, atanamayan öğretmenler sorununun kökten çözümü için çalışıyor ve gençlerimizin cumhuriyet yolunda verecekleri mücadelenin en büyük destekçisi olacağımıza, bir kez daha sizlerin huzurunda söz veriyoruz" dedi. Yücel, konuşmasında şunları dile getirdi.

DENİZ YÜCEL, SİZLER VATANI KURTARANLARI YETİŞTİRENLERSİNİZ

Saygıdeğer Öğretmenlerimiz, Ulu önderimiz ve Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün deyişiyle, yeni ve çağdaş nesillerin mimarları, sizlerle böylesi önemli bir günde bir arada olmaktan dolayı duyduğum memnuniyeti ve heyecanı paylaşarak hoş geldiniz diyor, 24 Kasım Öğretmenler Gününüzü, hepinizin ellerinden öperek kutluyorum.Sizler ve ebediyete intikal etmiş olan tüm öğretmenlerimiz,  bizim dört elle sarıldığımız, uğruna mücadeleden hiç geri durmadığımız Cumhuriyetimizin gerçek ve korkusuz mimarları ve koruyucularısınız. Sizlerin yetiştirdiği vatan evlatları, aslında vatanın kaderini belirleyen, ülkenin ilim, sanat, siyaset, spor ve tüm sosyal alanlarında kalkınmasını sağlayan kişiler olarak karşımıza çıkıyor. Sizler vatanı kurtaranları ve yüceltenleri yetiştirenlersiniz.Bu şunu gösteriyor ki, Öğretmenlerimizin yetiştirilmesi, onlara yeterli çalışma  ortamlarının ve gelişimlerini sağlayacak imkanların sunulması, sosyoekonomik şartlarının en üst seviyelere getirilmesi bir ülkenin var olma meselesidir. Peki gerçekten ülkemizde durum böyle midi? Maalesef ki değildir.

Bugünün iktidarının öğretmenlerimize bakış açısı "devlet memuru" bakışından öteye geçmemiştir. Öğretmenlerimizi devletin maaşlı çalışan personeli gibi gören, devletin devamlılığı, milletin aydınlığı ve cumhuriyetin yaşaması için öğretmenlerimizin baş aktör olduklarını unutan bir anlayış, bizim için ancak ve ancak mücadele edilecek ve son verilmesi gereken bir zihniyettir. Bizler de Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu partinin neferleri olarak öğretmenlerimizin tüm imkanlarının geliştirilmesi, atanamayan öğretmenler sorununun kökten çözümü için çalışıyoruz. Başta Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, vatan için cepheye koşarak gidip, can veren ve mesleğini icra ederken terörün hedefi olarak hayatini kaybeden, tüm şehit öğretmenlerimize Allah'tan rahmet diliyor, tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum.

TUNÇ SOYER,  TÜM GÜCÜMÜZ VE İNANCIMIZLA YANINIZDAYIZ

24 Kasım İçin düzenlenen gecede kısa bir konuşma yaparak öğretmenlere seslenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, cumhuriyet öğretmenlerinin yolunun, Başöğretmenin yolu olduğunu bildiklerini ifade ederek " Böylesine güzel bir manzarayla karşı karşıya olmaktan son derce mutluyum. Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün yolunda, cumhuriyetin ışığını yaymaya devam eden tüm öğretmenlerimize inancımız tam. Tüm öğretmenlerimiz, yetiştirecekleri yeni nesillerle, yürekleri cumhuriyet ve vatan sevgisiyle dolu, bizleri daha aydınlık daha güzel günlere taşıyacak neferlerkazandıracaklardır. Bizlerde yapabileceğimiz ne varsa, tüm gücümüz ve inancımızla sizlerin destekçisi olacağız. Bizlerle bu geceyi paylaşan ve ülkemizde bu kutsal mesleği yapan tüm öğretmenlerimizin gününü canı gönülden kutluyorum" dedi.

YILDIRIM KAYA, ÖĞRETMENİN EN BÜYÜK ESERİ İNSANDIR

Öğretmenler günü sebebiyle İzmir'e gelerek ve düzenlenen programa katılan CHP Eğitim Politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya'da öğretmenlere seslenerek, Milli Eğitim ve öğretmenlerin çözüm bekleyen sorunlarına değindi.  Kaya, şunları söyledi.

Başta Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, geleceğimizin mimarı tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. Değerli öğretmenlerim, Size ve sizin şahsınızda tüm öğretmenlerimize gösterdikleri sabır, paylaştıkları sevgi ve harcadıkları emek için sonsuz sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Öğretmenin en büyük eseri insandır. Bu eşsiz eseri yetiştirmek dünyanın en zor işlerinden biridir. Sabır gerek, sevgi gerek, yılların fedakarlığı gerek! O yüzden her insan bir emektir! Bu emekteki en büyük pay da öğretmenlerimizindir. Millet Mekteplerinin açıldığı gün 24 Kasım 1928’de, Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmen unvanı da verildi. Eğitim devrimi, Mustafa Kemal Atatürk’ün kara tahta önünde yeni harfleri tanıttığı bir fotoğrafla simgeleşti. Hafızalarımızda yer eden kara tahta önündeki o fotoğraf sıradan bir fotoğraf değildi. Genç Türkiye Cumhuriyeti’nin eğitim devriminin fotoğrafıydı. O günden bugüne çok yol aldık; az gittik, uz gittik, ama AKP döneminde olduğu gibi hiç ters gitmedik.  Bugün hem öğretmenlerimiz, hem de eğitim sistemimiz krizde.

ÖĞRETMEN MESLEK KANUNU ÇIKARTACAĞIZ

Değerli Öğretmenlerim, Öğretmenlerimizin sorunlarını çözülemez sorunlar değil. CHP iktidarında öğretmenlerimiz sorunlarını çözmek için hazırladığımız plan ve programlarımız hazır. Biz öğretmenlerimize “Öğretmen Meslek Kanunu”nu çıkartacağımıza, 3600 ek göstergeyi vereceğimize, söz verdik. Sözümüzü tuttuk, Öğretmen Meslek Kanunu Teklifini ve 3600 ek göstergenin verilmesi için teklifimizi TBMM’ye sunduk.

AKP ve küçük ortağı MHP seçim döneminde söz vermesine rağmen sözlerinde durmadılar. Bizim getirdiğimiz tekliflerin komisyonlara getirilmesine dahi izin vermediler. 

ÖĞRETMEN KADROLU OLACAK

Öğretmenlerimizin iş güvenliğini ortadan kaldıran uygulamalara son vereceğiz. CHP iktidarında sözleşmeli ve ücretli öğretmen uygulamasına derhal son vereceğiz. Öğretmenin kadrolusu, sözleşmelisi, ücretlisi olmaz; öğretmen öğretmendir. Bütün öğretmenlerimiz kadrolu çalışacak, iş güvencesi olacak, insanca yaşayabilecekleri ücret alacak. Her 24 Kasım Öğretmenler Gününde öğretmenlerimize bir maaş tutarında ikramiye vereceğiz. Öğretmenlerimiz toplumun en saygın kişileri olacak; işlerine huzur içinde gidip gelecekler. 

ATANMAYAN ÖĞRETMEN KALMAYACAK

AKP iktidara geldiğinde 68 bin atanmayan öğretmen vardı. Bugün eğitim fakültesini bitirmiş 700 bin öğretmenimiz atanmayı bekliyor. Her yıl 40 bin öğretmen daha atanamayan öğretmen ordusuna katılıyor. AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan  “Her üniversiteyi bitirene devlet iş vermek zorunda değil” diyor. Yıllarını, emeğini, maddi manevi elinde ne varsa öğretmen olmak için harcayan,  mezun olduktan sonra “Sen de öğretmen olmazsan kıyamet kopmaz, sana iş bulmak zorunda değiliz” demek nasıl bir yönetim anlayışıdı? 700 bin öğretmen atanmayı beklerken, her yıl 40 bin yeni mezun öğretmenin daha işsizlik ordusuna katılmasına göz yummak bu ülkeye ihanet değil midir'

ATANMAYAN ENGELLİ ÖĞRETMEN KALMAYACAK 

“Engelli öğretmenlerimizin önüne bir engel de siz koymayın, engelli öğretmenlerin atamalarını yapın” demekten dilimizde tüy bitti! Ancak AKP engelli öğretmenlerimizin çığlığına hep kulak tıkadı.  Bugün yaklaşık 1250 engelli öğretmen atama bekliyor. Türkiye Cumhuriyeti engelli öğretmenlerimizin kazanılmış haklarını gasp edecek, görmezden gelecek aciz bir ülke değildir. AKP’nin kazanılmış bir hakkı yok sayma inadını anlamak mümkün değildir. CHP iktidarında engelli öğretmenlerimizin atamalarını yaparak engellerini kaldıracağız, onları özgürleştireceğiz, koşullarını iyileştireceğiz. 

2020 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BÜTÇESİ YETERSİZ 

2020 Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi 125 milyar 396 milyon olması öngörülmüştür. MEB Bütçesinin yüzde 73’ü personel giderlerine, yüzde 11’i sosyal güvenlik prim giderlerine ayrılmış. AKP 2002 yılında iktidara geldiğinde MEB bütçesinden eğitim yatırımlarına ayrılan pay yüzde 17,18 idi. Bu oran 2019 yılında yüzde 4,88’e düştü. 2020 yılı bütçesinde ise eğitime yapılan yatırım oranı biraz daha düşerek dibe vurdu; yüzde 4,65 oldu. Bu oran bugüne kadar gerçekleşen en düşük oran oldu. 2020 bütçesinde; öğretmen açığını kapatacak, öğretmenlerimizin ücretlerini iyileştirecek bir artış olmadı.

BÜTÇE GÖRÜŞMESİNDE SORULARIMIZA CEVAP ALAMADIK

Milli Eğitim Bütçe görüşmesinde Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a sorduğumuz; Sözleşmeli öğretmenlik kaldırılacak m? Fatih projesinin akıbeti ne old? MEB’de kaç öğretmene ihtiyaç va? 2020’ de kaç öğretmen ataması yapılaca? Vakıflarla yapılan protokoller ne zaman iptal edilece? Öğretmenlere 3600 ek gösterge ne zaman verilece? Öğretmenlerin ek ders ücretleri ne zaman artırılaca? Soruşturmaya yer olmadığına karar verilen ve beraat eden KHK’lı öğretmenler göreve başlatılacak m? Öğrenci affı çıkacak m? sorularımıza cevap alamadık. 

ÖĞRETMENLER KURU VAAT DEĞİL 60 BİN ATAMA BEKLİYOR

Atanamayan öğretmenlerimiz 24 Kasım Öğretmenler Gününde 60 bin öğretmen atamasının yapılmasını istiyor. Biz de Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan öğretmenlerimize bu güzel müjdeyi vermesini bekliyoruz. 

ÖĞRETMENLER SORUNLARINA SAHİP ÇIKMALI

Biz öğretmenlerimize sahip çıkıyoruz, öğretmenlerimiz de kendi sorunlarına sahip çıkmasını istiyoruz. Milli Eğitim Bakanlığında bir milyona yakın eğitim emekçisi çalışıyor, 700 bin atanmayan öğretmenimiz var.  Size seçim dönemlerinde söz verip sözünü tutmayanlara, siz de kırmızı kart gösterin, sandıkta hesap sorun.

Geleceğimizi avuçlarına bıraktığımız eğitim neferi öğretmenlerimiz, ”Öğretmen yalvarmaz, öğretmen boyun eğmez, öğretmen el açmaz, öğretmen ders verir.” Öğretmenlerimiz kendilerini görmezden gelenlere ders verecek! Öğretmen sorunları çözüldüğü gündür “Öğretmenler Günü.” Günümüz kutlu olsun öğretmenim.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.