Dolar 32,5308
%-0.03
Euro 34,9822
%0.44
Altın 2.431,570
%0.35
Bist-100 9.809,00
%0.89

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de kongre heyecanı... Üç ilçe başkanını seçti

CHP İzmir'de kongre heyecanı... Üç ilçe başkanını seçti

CHP İzmir'de ilçe kongreleri bugün başladı. Urla, Seferihisar ve Bayındır’da delegeler ilçe başkanlarını, ilçe yönetimlerini ve il kongre delegelerini seçti.Seferihisar ve Urla'da kongrelere mevcut başkanlar tek aday olarak girdi. Seferihisar'da Senem Gürer Solak, Urla'da da Hakan Özbadur yeniden başkan seçildi. Bayındır'da ise üç adaylı yarış heyecanı yaşandı. Seçim sonunda kazanan ilçe eski başkanlarından Hüseyin Behzat Aydilek oldu. CHP İzmir'de kongre heyecanı

  • Ege Postası
  • 14.12.2019 - 00:20

EGEPOSTASI- CHP'de mahalle delege seçimlerinin tamamlanmasının ardından 2020 Nisan ayında yapılması planlanan 37. Olağan Kurultay öncesi ilçe kongre süreci bugün başladı.

CHP İzmir'de bugün 3 ilçede delegelerin önüne sandık konuldu.  Urla, Seferihisar ve Bayındır'da kongre heyecanı yaşandı.Delegeler ilçe başkanlarını, ilçe yönetimlerini ve il kongre delegelerini seçti. 

URLA'DA DELEGE LİSTESİNDE KİMLER VAR'

Urla'da mevcut Başkan Hakan Özbadur kongreye tek aday olarak girdi.

Urit Düğün Salonu’nda yapılan kongrenin Divan Başkanlığını ilçe eski başkanlarından Ahmet Bahri Yalaz üstlendi. Kongreye, İl Başkanı Deniz Yücel, Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz, İl eski Başkanı ve İzmir eski Milletvekili Alaattin Yüksel, eski belediye başkanı Sibel Uyar, il yönetcileri ve ilçe başkanları katıldı.

Seçimde 296 delegeden 207'si oy kullanırken, 161 geçerli oy çıktığı öğrenildi. listede 40 çizik bulunurken, 6 tane de geçersiz oy kullanıldı.

Özbadur'un ilçe yönetimi asil listesinde yer alan, Evren Eren, Dilek Çınarlı, Tuğçe Kaş, Çağlagül Özçelik, Nigar Ersoy, Sultan Çınar, Yasemin Uslucan, Murat Kaya, Emre Sinan, Bayram Anu, Kemal Ergün, Salih Sala, Caner Günkızıl, Okan Topal ilçe yöneticisi seçildi.

Yedek liste: Emre Kızılışık, Zait Yanar, Arzu Seyhan, Serpil Ambarcı, Sebahat Soylu, Gökhan Öz, Öztürk Çiçek, Mehmet Göktoğan, Murat Güç, İrem Deri, Gülüzar Yıldırım, Burcu Erkılınç, Nil İskit, Gürkan Şaşmaz.

İlçe Başkanı Hakan Özbadur, Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz, ilçe eski başkanları Ahmet Bahri Yalaz, Yusuf Baratalı, eski belediye başkanı Sibel Uyar, İsmet Gecikmiş, Tülay Şanlı, Melis Ölçüm, Bayram Anu, Oben Sezer ve Bedri Hüseyin Güle il delegesi seçildi.

ÖZBADUR GEREKÇELERİNİ SIRALADI!

Özbadur kongrede yaptığı konuşmada yeniden aday olma gerekçelerini paylaştı. 

Özbadur, “Önceki dönem büyük bir gurur ve onurla üyesi olduğum CHP’nin ilçe başkanlığı görevinde bulundum. Görev yaptığım süre boyunca örgütüm ve ben çok güzel işlere ve hizmetlere imza attık. CHP’nin bayrağını daima en üst noktada dalgalandırdık. Bizlerin özveri ve çabasını değerlendiren örgütümüz benim bir dönem daha görevde kalmam gerektiği konusunda birleşip düşüncelerini bana tebliğ ettiler. Yıllarca bir şey beklemeden bir nefer gibi çalıştığım partimde böyle bir görüş hasıl olmuşsa asla geri adım atmam. Örgütümüzün bu istek ve talebine uyar, göreve talip olurum. Ben ve arkadaşlarım dün olduğu gibi bugün de gücümüz yettiğince partimizin iktidar olabilmesi için çalışacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bizler partimiz içerisinde ne görevde olursak olalım, daima Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı cumhuriyet kazanımları ışığında ilerleyen, sosyal demokrat anlayıştan sapmayan adaletli davranan kimseyi ötekileştirmeyen bir duruş sergileyeceğiz” diye konuştu.

BİR 'YÜCEL' ÇIKIŞI DA ÖZBADUR'DAN

Özbadur'un "İl başkanımız, 31 Mart yerel seçimlerinin mimarı 'Genel başkanımızdır' dedi. Evet, 31 Mart yerel seçimlerinin mimarı başta Genel başkanımızdır. İzmir'de de İl Başkanımız Deniz Yücel'dir" sözleri il kongresi için rengini belli etti yorumlarına neden oldu.

‘URLA’DA CİNSİYET KOTASINI ORTADAN KALDIRDIK’

Oy verme işleminin tamamlanmasının ardından Egepostası’na konuşan CHP Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur, “Öncelikli Urla’ya hayırlı olsun. Mahalle delege seçimlerinden bu yana başarılı bir süreç geçirdik. Seçimlerimiz gayet demokratik geçti.  Gördüğünüz gibi herkes gelip özgürce oyunu kullandı ve sonuçlarımızı aldık. Hayırlısıyla yeni dönemde ilçe başkanlığımızı yeni yönetimimizle birlikte yapacağız. Bu süreçte bazı değişiklilere gittik. Bunların en güzeli Urla’da cinsiyet kotasını ortadan kaldırdık. 7 erkek 7 kadın yöneticiden oluşuyor yönetim kurulumuz.  Bu da kadınlara verdiğimiz önemi gösteriyor.  Aynı zamanda hepsi yaş olarak oldukça gençler. Gençlere ve kadınlara verdiğimiz önemi tüm Urla’ya göstermiş olduk. Bundan sonra partimizi iktidara taşımak için elimizden geleni yapacağız. Partimizi Urla’da en iyi şekilde temsil etmek için elimizden geleni yapacağız” dedi.    

SEFERİHİSAR'DA SOLAK SEÇİLDİ

Seferihisar'da da yine mevcut Başkan Senem Gürer Solak kongreye tek aday olarak girdi. Yeni Kültür Merkezi Düğün Salonu'nda yapılan kongrenin Divan Başkanlığını İzmir Milletvekili Ednan Arslan yaptı. Kongreye, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, il başkan yardımcıları ve bazı ilçe başkanları da katıldı.

Kongrede 120 oy kullanılırken, 5 oy geçersiz sayıldı.  31 Mart yerel seçimleri sürecinde İsmail Yetişkin'in ilçe başkanlığından istifa edip belediye başkan adayı olmasının ardından yönetim içinde yapılan oylamayla başkan seçilen Solak kongrede seçilerek göreve geldi.

Senem Gürer Solak’ın yönetim kurulu asil listesinde yer alan Seyide Alkan, Bülent Altın, Haluk Dede, Sait Halistoprak, Fatma Karakuş, Nevim Koç, Ayşe Gül Okyay, Yasemin Temese, Tuncay Topuz, Semih Zülfikar Ramazan Tuğral, Salih Turan, Mert Üstüner ilçe yöneticisi seçildi.

Yedek liste: Toprak Gültekin, Mustafa Göker, Vesile Gülem, Şirin Erden, Abdulaziz Erdoğan, Hamdi Yetişkin, Ali Andaç, Dilan Ünal, Harun Arslantaş, Özge Budan, Esma Süslü, Aysel Tengiz.

Seçim sonunda Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Halil Balta, Senem Gürer Solak, Akın İldeniz, Sultan Özata, Melek Tiriç ve Köksal Yıldırım il delegesi seçildi.

SOLAK: ŞİMDİ HEDEFİMİZ CHP’Yİ İKTİDAR YAPMAK

Açılış konuşmasını yapan Senem Gürer Solak, “ CHP özgürlük ve bağımsızlık sevdasının yüreklerde yankılanmasıdır. Partimiz Cumhuriyet ve devrimlerin güçlü kalesidir. Bu partinin bir neferi olmaktan her zaman gurur duydum ve ömrümün sonuna kadar gurur duyacağım. CHP’li olmak demek; siyaset bana ne verecek demek değil, ben topluma ve halkıma ne vereceğim demektir. 31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde partimiz ülke genelinde çok önemli bir başarıya imza atmıştır. Şimdi hedefimiz CHP’yi ilk genel seçimlerde iktidara taşımaktır” dedi.

“SIRRIMIZ TAKIM ÇALIŞMASI”

Solak, “Seferihisar İlçe örgütümüz 31 Mart yerel seçimler sürecinde gerçekleştirmiş olduğu başarılı çalışmalar sonucunda ilçemizden iki değerli belediye başkanı çıkarmıştır. Seferihisar Belediye Başkanımız İsmail Yetişkin ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer. Bu başarı asla tesadüf değildir, siyasi başarıların sırrı takım çalışmasında gizlidir. CHP Seferihisar İlçe Örgütümüz takım çalışmasını çok iyi gerçekleştirmiştir. İlçe yönetimindeki görev alan çalışma arkadaşlarıma huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.

"ÖRGÜTTEN ALDIĞIM GÜÇLE ADAYIM"

Örgütten aldığı güçle aday olduğunu ifade eden Solak, “Seferihisar CHP İlçe Örgütü’nde sağladığımız barış iklimini daha da perçinlemek için örgütümden aldığım güçle Seferihisar İlçe Başkanlığı’na adayım. Seçilen delege arkadaşlarımın çıktığım bu yolda benimle birlikte yürüyeceklerine olan güvenim tamdır. Sizlerin değerli oylarıyla ilçe başkanı seçileceğim. Yeni dönemde ekibimle birlikte tüm çalışmalarımızda geçmişte olduğu gibi Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ile birlikte uyum içinde Seferihisar halkına hizmet etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

"CHP İÇİN DAHA FAZLA ÇALIŞACAĞIZ"

Kongre sonrası Egepostası’na konuşan Senem Gürer Solak “Çok güzel bir kongre geçirdik. Coşku içinde kongremizi yaptık. Delegelerimiz teveccüh gösterdiler beni aday yaptılar. Seçimi kazandık. Bundan sonra Seferihisar’da CHP için daha fazla çalışacağız. Kongremize katılan İl Başkanımız Deniz Yücel’e milletvekillerimiz, Ednan Arslan ve Atila Sertel’e il ve ilçe yöneticilerimize ve tüm misafirlerimize teşekkür ederim” dedi. 

 

BAYINDIR'DA ÜÇ ADAYLI YARIŞI AYDİLEK KAZANDI

Partide gözler üç adayın yarıştığı Bayındır'da oldu. İlçe kongresinde eski ilçe başkanı Hüseyin Behzat Aydilek, Halk Hareketi'nin öncüsü Zühre Karaoğlan ve Murat Gülbay'ın yarıştı. Bayındır Belediye Düğün Salonu’na yapılan kongrenin Divan Başkanlığını Mustafa Moroğlu yaptı. 

Seçim sonundan kazanan Hüseyin Behzat Aydilek oldu. 144 delegenin oy kullandığı seçimde Aydilek 83 oy alırken, Karaoğlan 32 oy aldı, Gülbay ise 25 oyda kaldı. Bu sonuçların ardından Aydilek yeniden ilçe başkanlığı koltuğuna oturdu.

AYDİLEK'İN LİSTESİNDE PAVLAZ SÜRPRİZİ

Fatih Pavlaz, kongre öncesi yeni dönem için başkan adayı olmayacağını açıkladı. Ancak kongre salonuna listeler geldiğinde büyük bir sürpriz yaşandı. Pavlaz'ın ilçe başkanı seçilen Behzat Aydilek’in yönetim kurulu asil üye listesinde yer alması dikkat çekti. Kongreyi Aydilek’in kazanmasının ardından Fatih Pavlaz ilçe yöneticisi olarak görev yapacak.

Behzat Aydilek’in asil yönetim kurulu listesinde yer alan Uğur Biriz, Necati Canbazer, Salih Dirik, Bekir Gündoğdu, Mustafa Herpdurgun, Hamit Kırkıcı, Cengiz Kocabıyıkoğlu, Hasan Koparan, Gülay Kuz, Saliha Okkalı, Fatih Pavlaz, Mustafa Tanç ilçe yöneticisi seçildi.

Yedek üyeler: Tezcan Özçelik, Cafer Şilit, Feray Avcı, Hasan Tıraz, Nail Tufan, Fevzi Erçakır, Veli Umutlu, Cemil Karadana, Salih Ovacık, Orhan Cüneyt Ünal, Ali Baykaloğlu, Aydın Gökçen.

Hüseyin Behzat Aydilek, Süleyman Otuzbir, Hafize Özkır, Oğuz Seryan ve Emine Umsu il delegesi seçildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.