Dolar 32,5580
%0.03
Euro 34,8626
%-0.01
Altın 2.430,610
%0.02
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Genel Merkez İzmir’de sahaya indi; Böke ve Ağbaba sokak esnafının dertlerini dinledi

CHP Genel Merkez İzmir’de sahaya indi; Böke ve Ağbaba sokak esnafının dertlerini dinledi

CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke ile CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, sokak esnafının sorunlarını dinlemek için Konak’ta sahaya indi. Sokak esnafının sorunlarını dinleyen Böke ve Ağbaba, CHP iktidarında sokak esnafının kayıt altına alınacağının sözünü verdiler. CHP’li yöneticilerin saha çalışmasında dikkat çeken bir diğer ayrıntı da genç bir öğrencinin Ağbab’nın yanına gelerek yaşadıkları sorunlara gözleri dolarak isyan etmesi oldu.

  • Ege Postası
  • 16.06.2022 - 16:52

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Türkiye’nin 81 ilinde başlattığı saha çalışmasına İzmir’de devam ediyor.

Çalışmalar kapsamında Genel Merkez ve Parti Meclisi (PM) düzeyinde birçok partili esnafın ve halkın sorunlarını dinlemek için İzmir’in farklı ilçelerinde sahaya indiler.

Saha çalışması kapsamında CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke ile CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Konak’ta sokak esnafının dertlerini dinleyip CHP’nin çözüm haritasını aktardılar. Böke ve Ağbaba’ya Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Bursa Milletvekili Nurhayat Kayışoğlu ve CHP İzmir İl Yönetim Kurulu üyesi Özkan Tice eşlik etti.

Çalışmada, sokak esnafı kayıtsız çalışmaktan şikâyet ederken CHP’li yöneticiler, CHP iktidarında kayıt sorunun çözüleceği sözünü verdiler.

BÖKE: SORUNLARI ORTAK AKILLA ÇÖZECEĞİZ

Halkın dertlerine halkın da talepleri doğrultusuna ortak akılla çözümler üretileceğini belirten Genel Sekreter Böke, “CHP olarak bugünden itibaren önümüzde 3 gün İzmir’e bütün P ve YDK üyelerimiz, milletvekillerimiz ve İzmir örgütümüzle birlikte saha çalışması yapmaya geldik Çünkü Türkiye’nin sorunlarının ancak ortak akılla hep birlikte çözülebileceğini biliyoruz. O yüzden her birimiz İzmir’in farklı köşelerine ve Manisa’nın farklı ilçelerine dağılıyoruz. Halkla birlikte, halkın yaşadığı sorunlarını dinliyoruz. Onlarla birlikte çözümü üreterek aydınlık bir geleceği inşa ediyoruz. Bugün de bizi buluşturan tam da böyle bir çalışma” dedi.

AĞBABA: BİR ÜLKENİN PARASI ŞEREFİDİR

Konuşmasına mevcut iktidarın ekonomi politikalarının sonuçlarını eleştirerek başlayan Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, “Bugün partimizin üst kademeleri İzmir'de olacak. Eğer Türkiye'nin gerçeklerini görmek istiyorsa iktidar sahipleri mutlak sokağa inmeli ve neler yaşandığını görmelidir. Bugün AKP Genel Başkan Vekil ‘Türk lirası eskiden değerliydi o yüzden Türk Lirası değersizleşti. Herkes bilsin ki bir ülkenin parası şeref, onuru, namusudur. Bir ülkenin itibarı kendi parasının değeri ile ölçülür. Bugün manipülasyon ile ya da farklı söylemlerle halkın, sokağın yaşadığı gerçekler gizlenemez. Ne diyorlar? Ülkede enflasyon yok, hayat pahalılığı var diyorlar. Türkiye'de hayat pahalılığı var mı enflasyon var mı gelip sokak esnafına sorsunlar. Burası bizim yabancı olduğumuz bir sokak değil. Genel Başkanımızın talimatı ile geçtiğimiz yıllarda sokak ekonomisi ile ilgili çalıştaylar yaptı. Türkiye'de 6 milyona yakın insanımız sokaktan yaşamını sürdürmeye çalışıyor. Bunlar varlar ama aslında yoklar” diye konuştu.

AĞBABA: SÖZÜMÜZ SÖZ

CHP İktidarında sokak çalışanlarının kayıt altına alınacağını belirten Ağbaba, “Bu insanların devlete yükü yok. Bunları kışın soğukta yazın sıcakta evlerine ekmek götürmeye çalışıyorlar. O nedenle bu insanların sorunlarını çözmemiz ve kayıt altına almamız gerekiyor. Bugün yine devlete yük olmadan çalışan ama hor görülen bir kesim daha var; çekçekçi dediğimiz kağıt toplayıcılarımız. Onlarla ilgili de bir çalışma yapacak, esnafımız kimseye yük olmadan kayıt altına alınacak. Burada sözümüz söz, sözümüz Kemal Kılıçdaroğlu sözü. Sokak ekonomisinde çalışan arkadaşlarımızı kayıt altına alacağız. Bu memleket 5’li çeteyi, kan emenleri idare ettiği kadar bunlara bakabilseydi böyle bir sorun olmazdı. Bizim boynumuz borcudur bu, biz çetelerin değil fakirin fukaranın iktidarı olacağız. Bu düzeni değiştireceğiz. Yapılacak ilk seçimde bu düzen gidecek. Fakirin fukaranın dostu bir iktidar gelecek. Biz bir kısmını kayıt altına aldık, kalanları da almaya devam ediyoruz. Bu sadece yerel yönetimlerin ve belediyelerin alacağı kararla çözülme. Bir belediye buna izin veriyorum diyemez. Bir yasal düzenlemenin mecliste yapılması lazım. O yasal düzenlemeyle ilgili çalışmalarımız sürüyor” ifadelerini kullandı.

“ARTIK KAYITSIZLIKTAN BIKTIK”

Saha çalışması esnasında kağıt toplayıcılarının sorunlarını anlatan bir vatandaş, “Bizler çekçekçiler olarak kayıt altına girmek istiyoruz. Artık kayıtsızlıktan bıktık. Bizler ekonomiye büyük katkılarda bulunduğumuzu biliyoruz. Bunu kimse görmüyor. Bunu Sayın Kılıçdaroğlu gördüğü için kendisine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

AĞBABA: YOKSULLUĞU YÖNETMEYECEĞİZ, BİTİRECEĞİZ

Vatandaşın sözlerine yanıt veren Ağbaba ise, iktidara geldiklerinde yoksulluğu bitireceklerini belirtti ve “Biz bu meseleye hakimiz. Türkiye’de 6 milyona yakın sokaktan geçimini sağlayan insan var. Yaşamda varlar ama kayıt altında yoklar. Biz bu kişilerin kayıt altına alınmasını savunuyoruz. Belediyelerin ve devletin de bu vatandaşların hakkını savunmasını istiyoruz. Sokaklarda yüz binlerde sokak emekçisi var ama görülmüyor. Bunlar devlete yük olmadan kendi yaşamlarını sürdürmeye çalışıyorlar. Bizler daha önce bir çalışma yatık. Bizler iktidara geldiğimizde sokak emekçilerini kayıt altına alacağız. Bu bizlerin size taahhüdüdür. Kimse devletin eline ve vereceği gıda paketlerine bakmayacak. Herkes devletin verdiği Aile Sigortası Kartıyla ihtiyaçlarını alacak. Bizler yoksulluğu bitireceğiz, yoksulluğu yönetmeyeceğiz” diye konuştu.

GENÇ KIZDAN İKTİDAR İSYANI

Ağbaba ve Böke’nin yanına gelen genç bir vatandaş, gençlerin yaşadıklarını sorunlara değinirken yönetimin değişmesi gerektiğini söyledi. Sorunlarını anlatırken gözleri dolan genç kız şunları söyledi; “Bizler okuyoruz ve çok zor şartlar altındayız Okuyacağız ama iş imkanımız yok. Boşa okuyormuş gibi oluyoruz. Artık bu yönetimin değişmesi ve ülkeye yeni bir yönetimin gelmesi lazım. İnsanlar aç. Çok zor şartlar altındayız. Konuşurken duygulanıyorum. Ben ülkem için çok üzülüyorum. Bu ülkeden doktorlar gidiyor ve bizlerin onlara ihtiyacı var. Ama ‘giderlerse gitsinler’ diyorlar. Bizim yeni bir yönetime ihtiyacımız var. İnsanlar çok zor şartlar altında dershaneye ve okula yazılıyorlar. Bizim emeklerimiz boşa gidiyor. Biz kitap alamıyoruz, üstümüze kıyafet alamıyoruz, arkadaşlarımızla çıkıp gezemiyoruz. Biz genciz ve bunları yaşayamıyoruz.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.