Dolar 32,5217
%-0.08
Euro 34,7710
%-0.27
Altın 2.420,420
%-0.4
Bist-100 9.713,00
%0.7

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Gençlik Kolları Eski Genel Başkanı Yıldız’dan 6’lı Masaya ‘Aday’ çağrısı

CHP Gençlik Kolları Eski Genel Başkanı Yıldız’dan 6’lı Masaya ‘Aday’ çağrısı

CHP Gençlik Kolları Eski Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, Büyük İzmir TV’de yayınlanan Birol Soylu ile 10. Köy programında gündeme dair açıklamalar yaparken, 6’lı Masaya da çağrıda bulundu. Yıldız açıklamasında, ‘’ Ortak hareket edebilmek adına masanın kendi yeteneklerini geliştirmesi ve Cumhurbaşkanı adayını açıklaması gerekir’’ dedi.

  • Ege Postası
  • 09.11.2022 - 12:34

EGEPOSTASI- CHP Gençlik Kolları Eski Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, Büyük İzmir TV’de yayınlanan Birol Soylu ile 10. Köy programında önemli açıklamalarda bulundu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bartın'da 42 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasına ilişkin yaptığı açıklamada, ‘kader’ demişti. Erdoğan'ın açıklamasında tepki gösteren CHP Gençlik Kolları Eski Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, ‘’İş kazalarına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘kader’ dedi ama kader deyip geçmemek lazım. Siz önlemlerini almazsanız bunun adı kader olmaz. Kader ve kadercilik bu kadar basit değil. Devlet tarafından denetlenmesi gereken mekanizmalar çok zayıf. Sadece şekil şartının yerine getirilmesi için denetleniyor. Meslek Odaları ile yeniden düzenleme yapılmalı. Avrupa standartlarındaki ölçütler Türkiye’ye getirilmeli’’ dedi. 

’Gençlerin temel sorunu umutsuzluk’

Türkiye’de yaşanan beyin göçüne ilişkin önemli açıklamalarda bulunan İrfan İnanç Yıldız, ‘’Gençlerin temel sorunu umutsuzluk. Gençler devam eden politikalar içerisinde mutlu olacağı bir hayatı kurabileceğine inanmıyor. Bir çok genç Avrupa’da hayat kurmak için ülkeden gidiyor. Artık ülkede yeni mezun gencin hayatını, ekonomik şartlarını 10 yıllık bir perspektifte kurabileceği bir ülke yok. Gençlerin siyasete ilgisizliği ve memleket meselelerine alakasızlığı, Türkiye siyasetçilerinin sınıfta kalmışlığıdır. Gençler ülkedeki adalet ve hukuk sisteminin yoksunluğundan, kültür sanat etkinlikleri faaliyetlerinin hükümet tarafından kontrol edilmesinden ve baskıcı düzenden rahatsızlar. Sosyal medyada bile özgür değiller. Sosyal medya en özgür olabileceğiniz bir mecra’’ ifadelerine yer verdi. 

Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krizi değerlendiren CHP’li Yıldız, ‘’Cumhurbaşkanı yüksek faiz yüksek enflasyon getirdiğini düşünüyor ve faizi düşük tutarak, enflasyonu düşüreceğine inanıyor. Yüksek enflasyon sonucunu inşallah düşürürler. Enflasyonun artması daha da fakirleşmek demektir. Ekonomi bir fen bilimi değildir. Fen biliminde yasalar nettir. Ekonomi sosyal bir bilimdir. 10 sene sonraki ekonomik yaklaşımlar bugünkü ile aynı olmaz. Cumhurbaşkanı ocak ayında enflasyonun düşeceğini söylüyor inşallah yapabilirler’’ ifadelerini kullandı.  

‘Seçim öncesi kaşıkla verip kepçe ile alacaklar’

Seçim öncesi AK Parti iktidarı tarafından EYT ve KYK gibi vaatler hakkında çarpıcı açıklamalarda bulunan İrfan İnanç Yıldız, ‘’Seçim yaklaşırken EYT ya da başka yasal öncelikler tanınması ve muhalefet partilerin yapıcı yaklaşması lazım. Üzücü olan şu, size ne kadar bu iktidar size bunlarda öncelik tanısa da size verilen kaşıkla sizden alınan kepçe ile olacaktır. En büyük sorun vatandaşın tenceresidir. İktidarın EYT gibi attığı adımlar olumlu, bazen seçimlerde oya da dönüşür. Bu iktidar enflasyon  sorununu çözmediği sürece size ne verirse versin enflasyon bunu sizden geri alacak’’ dedi. 

‘Mülteci meselesinin faturasını halk ödüyor’

AK Parti hükümetinin PR politikasını çok iyi yaptığını dile getiren Yıldız, ‘’AKP siyasetteki PR  politikasını çok iyi beceren partilerden biri. AKP dışa politikadaki karışıklıkları ve orada kendi başlattığı sıkıntıları kamuoyundan gizlerken kendi başarılı olduğu noktaları çok iyi topluma sunuyor. Irak, İran ve Suriye cephesine baktığımızda çok büyük bir karışıklık var. Yanlış kararların temeli 7 yıl önce attılar. CHP o zamanlar yine yapıcı önerilerini sunmuştu. O karışıklığın neticesi şu an Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları milli gelirden daha az pay alıyor. İnanılmaz bir mülteci akınına maruz kaldık. Ülkede sağ refleksler bu yüklü mülteci akımından ve adaptasyon sorunundan yükselmiş durumda. Sosyal devlet bakış açısıyla bu süreç adaptasyon ile giderilir. Bu süreci barışçıl adımlarla atlatmak yerine, iktidar ‘ben bu noktada nasıl daha fazla kapitalist sisteme düşük iş gücü sağlayabilirim’ diye düşünüyor.  Bunun faturasını halk ödüyor. Bu zararı çok başarılı bir hükümet belki 10 senede toparlar’’ dedi. 

‘Adalet sistemine inanç çok düşük’

Türk adalet sistemine inanç çok düşük olduğunu belirten Yıldız, ‘’Türkiye stratejik olarak çok önemli bir konumda. Global bazda ticaret yapmak isteyen şirketler Türkiye’de konumlanmak istiyorlar. Türkiye’de sermayenin gelip adil bir şekilde dağıtılması ve halkın refah artışının sağlaması için bu ülkede adaleti, özgürlüğü tesis etmeniz lazım. Türk adalet sistemine inanç çok düşük’’ diye ekledi. 

‘6’lı Masanın adayı açıklanmalı’

6’lı masaya çağrıda bulunan CHP’li Yıldız, ‘’6lı masada ister CHP en büyük ortak olsun, ister DEVA, ister Gelecek Partisi olsun, en büyük ortağın Genel Başkanı yani masanın pay sahibi partinin genel başkanı ve herkese çağrı yapıp, masayı kuran kişinin adaylık iddiası yoksa, bu çok büyük bir siyasi hatadır. Adaylık iddiası taşınıyorsa o lider sorgulanır. Siyaset bir cesaret işidir. 6’lı masanın oy bandı 65 civarında.  Geldiği nokta itibariyle bence masa ortak hareket etme kabiliyetine sahip olmasa, dağıldıklarında bu iş tersine döner. Ortak hareket edebilmek adına masanın kendi yeteneklerini geliştirmesi ve Cumhurbaşkanı adayını açıklaması gerekir. 6’lı masa adayını geç açıklamak ve yıpratmamak adına bir politika kurmuştu, Tayyip bey ‘ben adayım’ adayınız gelsin diye bir an önce açıklatmak üzerine kurmuştu. Bugün 6’lı masanın adayı kim tartışması sokakta da yapılıyor. Gelinen nokta gereği adayı açıklama vakti geldi. Bir an önce açıklamalı ve sahaya çok hızlı şekilde çıkacak adaylarla iyi bir program oluşturmalılar’’ ifadelerini kullandı. 

‘Aday olmayacağım’

Önümüzdeki seçimlerde adaylık koymayacağını açıklayan Yıldız, ‘’Önümüzdeki ilk dönemde il başkanlığı, milletvekili ya da belediye başkanlıklarıyla ilgili hiçbir adaylığım yok. Partiden böyle bir görev gelirse almamak için ısrarcı olurum. Ticaret odaklı odalarda CHP’nin daha etkili olması gerektiğini ve politikalarıyla yön vermesi gerektiğini düşünüyorum’’ ifadelerine yer verdi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.