Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'den Soylu’nun CHP’li belediyelere yönelik iddialarına tepki

CHP'den Soylu’nun CHP’li belediyelere yönelik iddialarına tepki

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, CHP’li belediyelerin personellerine yönelik iddialarına tepki gösterdi. Torun, “Devletin sicil sorgulamasından geçmiş kişilerin terör örgütleriyle bağlantılı olduğunu iddia ediyorsanız, gerekeni yaparsınız! Hiçbir şey olmasa da kesin bir şeyler oldu gerekçesiyle tekrarlanan seçimi daha açık bir farkla kaybeden AKP’nin, bir türlü bitmeyen kuyruk acısını hafifletme çabası hala bitmedi. Son çırpınışlar, malum az kaldı!” açıklamasını yaptı. CHP Grup Başkanvekilleri Engin Özkoç ve Özgür Özel de, Bakan Soylu’nun, CHP’li belediyelerin personellerine yönelik “terör” iddialarına yanıt verdi.

  • Ege Postası
  • 26.11.2022 - 15:25

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, CHP’li belediyelerin personellerine yönelik “terör” iddialarına yanıt verdi. Soylu’nun açıklamalarının yer aldığı bir haberi alıntılayan Torun, sosyal medya hesabında şu açıklamayı yaptı:

“Suçişleri Bakanı’nın terör ve terörist retoriğinden güç edinme sevdası bitmiyor. İlki tutmayan filmin devamına başladı yine. Devletin sicil sorgulamasından geçmiş kişilerin terör örgütleriyle bağlantılı olduğunu iddia ediyorsanız, gerekeni yaparsınız! Hiçbir şey olmasa da kesin bir şeyler oldu gerekçesiyle tekrarlanan seçimi daha açık bir farkla kaybeden AKP’nin, bir türlü bitmeyen kuyruk acısını hafifletme çabası hala bitmedi. Son çırpınışlar, malum az kaldı!”

ENGİN ÖZKOÇ'TAN BAKAN SOYLU'YA: ADLİ SİCİL KAĞITLARINI VEREN ADALET BAKANLIĞI

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç da, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, CHP’li belediyelerin personellerine yönelik “terör” iddialarına yanıt verdi.

Özkoç, sosyal medya hesabında şu açıklamayı yaptı:

“İçişleri Bakanlığı, Meclis'te dosya sallamak, basın toplantısında rakam açıklamak değildir. Yanlış varsa, gereğini yaparsın. Belediyelerimizdeki işe alımlar mevzuata uygundur; Adli sicil kağıtlarını veren Adalet Bakanlığı, güvenlik soruşturmalarını yürüten İçişleri Bakanlığı'dır. Belediyelerde, kamuda terörist var diyorsanız; temel sorumluluk sana ve iktidara aittir. İçişleri Bakanı olarak elinde istihbaratın, devletin gücü var. Buna rağmen; 15 Temmuz'dan sonra işe aldığın kaç Polis, Jandarma, Mülki Amiri, daha sonra FETÖ gerekçesiyle kararnameyle ihraç ettin onu açıkla? Beceriksiz ve yalancısın.”

ÖZGÜR ÖZEL'DEN BAKAN SOYLU'YA: “YAKINLARIN’ İLTİSAKI ÜZERİNDEN BİR CADI AVI

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, CHP’li belediyelerin personellerine yönelik “terör” iddialarına yanıt verdi.

Soylu’nun açıklamalarının yer aldığı bir haberi alıntılayan Özel, sosyal medya hesabında şu açıklamayı yaptı:

“Bir yıl önce de rakamlar verdin, bir koca yıl bir operasyonunu işitmedik Süleyman. Anca boş laf konuşup algı peşindesin, başka bir şey değil. ‘Yakınların’ iltisakı üzerinden bir cadı avı, bir operasyon niyetindeysen önce Türkiye'nin Lahey Büyükelçiliği'ne uğra...”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.