Dolar 32,5492
%0.01
Euro 34,8246
%-0.12
Altın 2.439,570
%0.39
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'den Binali Yıldırım’a tepki: Siyasal iktidarın kirli siyaseti

CHP'den Binali Yıldırım’a tepki: Siyasal iktidarın kirli siyaseti

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır ve Atila Sertel, AK Parti Genel Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın Ege Üniversitesi açılış töreninde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e yönelik söylemlerine tepki gösterdi. Kamil Okyay Sındır sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında, ‘’ İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Tunç Soyer, söylemiyle öyle anlaşılıyor ki; siyasal iktidarın özlem duyduğu karanlık zihniyetlerinin mutlak egemenliği kurgusuna ters gelmiş, oyunlarını bozmuş ve ayrıca “keşke Yunan kazansaydı” diyen hainleri de çok rahatsız etmiş’’ dedi. Atila Sertel ise, ''Üniversitemize politika bulaştıran yerel seçimlerin sürekli mağlubu Binali Yıldırım’a seslenmek isterim. Ciğere ulaşmak isteyip başaramayan kedi gibi oldun. Yakışıyor mu?'' diye sordu.

  • Ege Postası
  • 24.09.2022 - 14:28

EGEPOSTASI- Ege Üniversitesi açılış töreninde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’I hedef alan AK Parti Genel Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’a CHP cephesinden tepkiler yükseldi. CHP İzmir Milletvekilleri Kamil Okyay Sındır ve Atila Sertel sosyal medya üzerinden Yıldırım'ın söylemlerine yanıt verdi. 

AK Partili Yıldırım, Ege Üniversitesi açılış töreninde yaptığı açıklamasında, ‘’ Mustafa Kemal Atatürk’ün İstanbul’dan Samsun’a İstiklal Savaşını başlatmak için hareket ettiği gün. Sultan Vahdettin’in onayıyla, izniyle kendisini görevlendirmesiyle İstanbul’dan Samsun’a Bandırma Vapuru’yla hareket etmiş. Zaferi 'barış günü' diye küçültmek, önemsizleştirmek... Efendim, 'barışın ikinci yüzyılı' diye afişler bastırmak, yetmedi bir de ecdadı, geçmişi hain ilan etmek...’’ ifadelerini kullanmıştı. 

Sındır: Şiddetle kınıyorum…

Yıldırım’ın konuşmasına CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır sosyal medyadan tepki gösterdi. Sındır açıklamasında, ‘’67 yılı geride bırakan Ege Üniversitemizin Açılış Töreninde, konuk Sn. Binali Yıldırım’ın konuşmasındaki içerik ve üslubuyla, siyasal iktidarın kirli siyasetini, her yerde olduğu gibi, bu sefer de bir bilim yuvası olan Üniversitemize de bulaştırmasını şiddetle kınıyorum’’ dedi. 

‘Kirli siyaset’

Binali Yıldırım’ın Başbakan olarak takdim edilmesine dikkat çeken Sındır, ‘’Törende, Sn.Binalim Yıldırım’ın “Başbakan” olarak takdim edilmesinin ardından salondaki coşkulu alkışlar üniversitelerine teşrif etmiş olan konuklarına olan saygılarından ziyade herhalde Başbakanlık makamına ve Parlamenter Demokratik Sisteme olan özlemlerinden olsa gerek… AKP iktidarının, devletimizin resmi kurumlarınca gerçekleştirilen törenlerde, insanlığa ve kardeşliğe adanmış ibadet alanlarında, herkes için adalet özlemi duyduğumuz yargı kurumlarında, aynı kirli siyasetlerini her ne kadar çok duysak da bunlara alışmadık ve alışmayacağız…’’ifadelerini kullandı.


“Keşke Yunan kazansaydı” diyen hainleri…

Sındır’ın açıklamasının devamında,‘’İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Tunç Soyer, söylemiyle öyle anlaşılıyor ki; siyasal iktidarın özlem duyduğu karanlık zihniyetlerinin mutlak egemenliği kurgusuna ters gelmiş, oyunlarını bozmuş ve ayrıca “keşke Yunan kazansaydı” diyen hainleri de çok rahatsız etmiş, Ama iyi bilinmelidir ki onun bu söylemi sadece “demokrat ve çağdaş” İzmir halkımızın değil Cumhuriyetimize ve büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, demokratik ve laik sosyal hukuk devletine yürekten bağlı olan yüce Türk milletimizin ortaklaşan sesi olmuştu! Unutulmasın ki, binlerce yıldır kurduğu devletler ile varlığını ve onurunu korumuş olan yüce milletimiz, vatanına ve milletine ihanet edenleri tarihinde hiç affetmediği gibi kendisine 100 yıl önce aynısını yaşatmış olanları da, sizi rahatsız etse de, asla affetmeyecektir.Bu gerçeğin de üstünü yalanlarınızla, iftiralarınızla, demagojilerinizle, çarpıtma ve aldatmacalarınızla asla örtemez, halkımızı kandıramazsınız. Buna asla izin vermeyiz! Böyle biline!…’’ ifadelerini kullandı. 

Ciğere ulaşmak isteyip başaramayan kedi gibi oldun

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel ise Sosyal medya üzerinden Binali Yıldırım'a seslendi.  Sertel açıklamasında, ''1978-1982 yılları arasında Ege Üniversitesi Gazetecilik ve Halkla ilişkiler Yüksek Okulu’nda okuduk ve mezun olduk. Üniversitem ile logosu ile gurur duyarım. Üniversitemize politika bulaştırmaya çalışan Binali Yıldırım İzmir’de, İstanbul’da girdiği yerel seçimleri kaybetmiş biri. Üniversitemize politika bulaştıran yerel seçimlerin sürekli mağlubu Binali Yıldırım’a seslenmek isterim. “Ciğere ulaşmak isteyip başaramayan kedi gibi oldun. Yakışıyor mu?” ifadelerini kullandı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.