Dolar 32,4890
%0.01
Euro 34,8400
%-0.38
Altın 2.451,500
%0.63
Bist-100 9.871,00
%1.59

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'den belediyelere ani teftiş talimatları

CHP'den belediyelere ani teftiş talimatları

CHP Yerel Yönetimler Hukuk Komisyonu, belediyelere yönelik ani teftişler esnasında yapılması ve yapılmaması gerekenlere ilişkin bir çalışma yaptı. Talimatlar 9 maddede sıralanarak 247 belediyeye gönderildi. Buna göre; CHP'li belediyeler soruşturmada paylaştıkları her belgenin, harddiskin mutlaka bir örneğini alacak. Teftiş ve denetimler kamera ile kayıt altına alınacak.

  • Ege Postası
  • 06.01.2022 - 17:45

İçişleri Bakanlığı'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesine yönelik teftişi sonrası CHP Yerel Yönetimler Hukuk Komisyonu harekete geçti.

Habertürk'ten Mahir Kılıç'ın haberine göre; Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun başkanlığındaki Yerel Yönetimler Hukuk Komisyonu, olası ani teftişlerde soruşturmalarda CHP'li belediyelerin neler yapması gerektiğini 9 maddede sıraladı.

"SÜREÇ TAMAMEN KAMERA İLE TAKİP EDİLECEK"

Seyit Torun, "İlk olarak genel merkeze hukuk komisyonumuza ve il başkanlıklarımıza mutlaka haber verilecek. Ardından süreç avukatlar aracılığıyla devam edecek. Süreç tamamen kamera ile takip edilecek" dedi.

"HARDDİSKLERİN KOPYALARI ALINACAK"

Torun ayrıca "Herhangi bir bilgisayara belgeye el konulmasına izin verilmeyecek, izin verilse dahi mutlaka harddisklerin kopyaları alınacak. Herhangi bir evrakın çıkmasına izin verilmeyecek, çıkıyorsa kopyaları tasdikli şekilde alınacak. Amacımız hükümetin haksız hukuksuz şekilde belediyelerimize yapacağı baskınlar ve açacağı soruşturmalar esnasında belediye başkanlarımızın sakin, konuya hakim şekilde avukatlar nezdinde süreci yönetmesidir" ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.