Dolar 32,5023
%-0.12
Euro 34,9607
%0.38
Altın 2.430,250
%0.29
Bist-100 9.818,00
%0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'de istifa depremine İzmir'den ilk tepkiler: Adamsan vekillikten de istifa et

CHP'de istifa depremine İzmir'den ilk tepkiler: Adamsan vekillikten de istifa et

İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy ve Yalova Milletvekili Özcan Özel CHP'den istifa ettiklerini açıkladılar. İstifa gündem bomba gibi düşerken, CHP İzmir örgütünden bu isimlere ilk tepkiler geldi.CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel konuya ilişkin ilk açıklamasını sosyal medyadan yaptı. Yücel, "CHP 97 yıllık koca bir Çınar. Dökülen bir kaç yaprak, ne umudumuzu kırar ne de yolumuza taş koyar." dedi.

  • Ege Postası
  • 29.01.2021 - 17:37

EGEPOSTASI- İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy ve Yalova Milletvekili Özcan Özel, bugün TBMM’de düzenlediği basın toplantısında CHP’den istifa ettiklerini açıkladı.

CHP'de yaşanan istifa depreminin ardından İzmir örgütünden ilk tepkiler gelmeye başladı.

BAŞKAN YÜCEL: DÖKÜLEN BİR KAÇ YAPRAK...

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel konuya ilişkin ilk açıklamasını sosyal medyadan yaptı. 

Başkan Yücel, "Bu yolda ne çıkar ne ikbal gözetmedik. Gözetenler varsa da birlikte yürümedik. CHP 97 yıllık koca bir Çınar. Dökülen bir kaç yaprak, ne umudumuzu kırar ne de yolumuza taş koyar. Yolumuz belli ve bu yoldan dönmek yok" dedi.

ARSLAN: HAYIRLISI OLSUN!

CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, "Hayırlı olsun demekten başka diyecek birşey yok. Siyasette böyle şeyler olabilir. Dün istifa etmek gibi bir niyeti olamdığını açıklamıştı. Bugün böyle bir karar almış. Siyasette herkes kendi karar verir. Muharrem İnce'nin partisine katılıp katılmayacağı konusunda bir bilgim yok. Bundan sonrası için yolunu kendi çizecek." dedi.

ÇELİK: ÇINAR'IN KÖKLERİ SAĞLAM, DALLARI CANLIDIR

CHP PM Üyesi Devrim Barış Çelik, "CHP, Gücünü Kuvayı Milliye ve Kurtuluş Savaşından, Meşruiyetini Amasya’dan, Erzurum’dan ve Sivas’tan, Özgüvenini Cumhuriyet’in reformlarından, Umudunu Geziden, Adalet Yürüyüşü’nde sel olup akan milyonlardan alan bir partidir.100 yıllık Çınar’ın kökleri sağlam, dalları canlıdır." dedi.

TEKİN'DEN İKBAL VURGUSU

CHP PM önceki dönem üyesi Umut Tekin de “Kimisi kendi ikbali için kimisi de ülkenin ikbali için siyaset yapar!..” Mustafa Kemal Atatürk’ün ışığında, aydınlık yarınlar için mücadele edecek ve halkın iktidarını kuracak olan yegane parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir." dedi.

KAYA'DAN SERT İSTİFA ÇAĞRISI

CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Çağdaş Kaya, sosyal medyadan yaptığı açıklamayla İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi'ye "Adamsan vekillikten de istifa et" çağrısı geldi.

Kaya, vekil Çelebi'yi etiketleyerek, "@celebimehmeta öyle partiden istifa ederek olmuyor.Adamsan Vekillikten de istifa ette görelim ne kadar duruş sahibisin." dedi.

Kaya eleştirisini şöyle sürdürdü:

“Sen kimsin bizden aldığın oyla bize sormadan bize ihanet edeceksin yıllarca CHP Emek veren biri olarak verdiğim oyda emek de haram zıkkım olsun. @celebimehmeta”

KOTAN: DÖNEN DÖNSÜN...

CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan, "Cumhuriyet Halk Partisi kuruluş ve kurtuluş partisidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerini onun açtığı yolda ilerlerken yakasında 6 oklu bayrağı gururla taşıyan yürekli ve mert insanların partisidir. Dönen dönsün, biz bu onurlu yolda yürümekten 6 oklu al bayrağı taşımaktan asla vazgeçmeyeceğiz." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.