Dolar 32,3797
%0.19
Euro 35,0518
%-0.04
Altın 2.326,810
%0.28
Bist-100 9,10
%0.21

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'de bölge toplantısının perde arkası! Gündem; 'Ön seçim’

CHP'de bölge toplantısının perde arkası! Gündem; 'Ön seçim’

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi tarafından İzmir'de düzenlenen bölge toplantısının basına kapalı olarak yapılan bölümüne ön seçim ve aday belirleme süreçlerinin damga vurduğu öğrenildi. CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’ın ön seçim vurgusu yaparak aday belirlemede yanlışlık yapıldığını söylediği ve Menemen ile Urla örneklerini verdiği öğrenildi. Örgütlenmelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’nın ise Bayır’a yanıt olarak mevcut üye yapısıyla ön seçimin zor olduğunu söylediği ifade edildi.

  • Ege Postası
  • 19.08.2021 - 19:12

EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi(CHP), pandemi nedeniyle bir süredir gerçekleştiremediği bölge toplantılarının startını verdi. Bu kapsamda Manisa ve İzmir örgütlerini kapsayan bölge toplantılarının 12'ncisi bugün İsmet İnönü Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleşti. Toplantının açılış konuşmaları basına açık yapılırken basına kapalı olarak gerçekleştirilen bölümünde oldukça dikkat çeken açıklamalar yapıldığı aktarıldı.

Toplantıya, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’ın aday belirleme ve ön seçime ilişkin sözlerinin damgasını vurduğu öğrenildi.

Bayır’ın toplantıda ön seçim çıkışı yaptığı ve aday belirlemede yanlış davranıldığını söylediği ifade edildi. Edinilen bilgilere göre Bayır, Menemen ve Urla örneklerini göstererek, “Menemen ve Urla’yı kaybettik. Torbalı’da ise direkten döndük. Son anda bizde kaldı” dediği belirtildi.

Bayır’ın sözleri üzerine konuşan Örgütlenmelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’nın ise, “Biz ön seçim olmasını isteriz. Gönül ister ki ön seçim olsun ama bu üye yapısıyla zor” dediği öğrenildi.

Salıcı’nın ayrıca toplantıda İzmir örgütünün gündeme getirdiği konular nedeniyle örgüte teşekkür ettiği ve “Gittiğim yerlerde sürekli 3 konu önümüze getiriliyor. Kongre yapacak mısınız, ön seçim ve örgütün ödeneklerinin artırılması oldu. Tek bir konuyu gündeme getirdiğiniz için teşekkür ederim” dediği ifade edildi.

Ayrıca meclis üye listeleri hazırlanırken, Genel Merkezin çok müdahale etmemesi yönünde eleştiriler yapıldığı örnek olarak da yine Menemen ve Torbalı seçimlerinin gösterildiği öğrenildi.

Toplantıda ayrıca, Manisa için de hedef konulduğu ve ilk yerel sçeimlerde Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin kazanılması gerektiğinin konuşulduğu öğrenildi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.