Dolar 32,6021
%0.39
Euro 34,8337
%0.29
Altın 2.504,160
%0.79
Bist-100 9.461,00
%-0.66

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Bayraklı Kongresinde sürpriz sonuç! Susmuş: Tarih yazdık

CHP Bayraklı Kongresinde sürpriz sonuç! Susmuş: Tarih yazdık

CHP’de ilçe kongreleri tüm hızıyla devam ediyor. İzmir'de bugün 4 ilçede kongre heyecanı yaşanırken gözler Bayraklı İlçe Kongresi'ne çevrildi. Seçim sonunda 211 oy alan Pınar Susmuş kazanırken, İl eski Başkanı Selçuk Ayhan 172 oyda kaldı. Öte yandan Selçuk Ayhan'ın kaybeden listesinde yer alan önemli isimler delege seçilemedi. Susmuş, Bugün büyük bir mücadeleyi başarıyla tamamladık. Kazanan her zamanki gibi Cumhuriyet Halk Partisi oldu. Bugün burada bir tarih yazdık. Amozon’ların başkenti Bayraklı’da kadın ilçe başkanını tarihe yazdık" dedi. CHP Bayraklı Kongresinde sürpriz sonuç!

  • Ege Postası
  • 21.12.2019 - 08:37

EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) 37. Olağan Kurultay süreci ilçe kongreleriyle devam ediyor.

Bayraklı'da delegelerin önüne sandık konuldu. Delegeler ilçe başkanını, ilçe yönetimlerini ve il kongre delegelerini seçti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bayraklı 5. Olağan İlçe Kongresi, Belediye Havuz Düğün Salonu’nda başladı. Belediye Başkanı Serdar Sandal ile İl eski Başkanı Rıfat Nalbantoğlu’nun desteklediği Selçuk Ayhan ile Pınar Susmuş kongrede ilçe başkanlığı için yarıştı.Öte yandan oy verme işlemine geçilmeden kongrede şölen havası estirildi. Salonda halay çekildi, türküler söylendi.

İki adayın listelerinin çok geç belli olması sonrası oy verilmeye geçilmeden önce, delegelerin istekleri üzerine Divan Başkanı Mustafa Moroğlu iki tarafında ilçe yönetim kurulu adaylarını tek tek kürsüye çıkartarak delegasyona tanıttı. Moroğlu daha sonra iki adayın da il delegesi listesini okuduktan sonra saat 17:30 sularında oylamaya ancak başlanabildi. Seçimin YSK programına göre saat 17.00'de sonra ermesi gerekiyordu.

PINAR SUSMUŞ 211 OYLA BAŞKAN

Yaklaşık 10 saat süren kongre sonrası YSK görevlisi sonuçları açıkladı. 394 geçerli oyun 211’ini alan Pınar Susmuş CHP Bayraklı İlçe’nin ilk kadın başkanı oldu. Selçuk Ayhan 172 oyda kaldı. Kongre Divan Başkanı Mustafa Moroğlu adayları ve ilçe başkanı Cemalettin Alperi’i sahneye davet ederek birliktelik pozu verilmesini istedi. İki aday da centilmence sahneye çıkarak partilileri selamladı. Sonuçlar sonrası ilk konuşan Cemallettin Alper “Kaybeden olmadığı bir kongre yaşadık. Tüm CHP’lileri  yürekten kutluyorum” dedi. 

‘SEVGİLİ PINAR’I CANI GÖNÜLDEN KUTLUYORUM’

Selçuk Ayhan da “Değerli arkadaşım ve ekibi kongreyi kazandılar. Öncelikle Pınar’ı kutluyorum. Hepimizin amacı partimizin iktidara gelmesi için gerekli koşulları sağlamak ve iktidar olmaktır. Seçimi kaybettiğini düşünmesin diğer arkadaşlarım, seçimler kazanılar kaybedilir. Seçimlerden sonra esas olan birlik ve beraberlik içinde devam etmektir. Sevgili Pınar’ı bundan sonraki mücadelesine canı gönülden başarılar diliyorum” dedi.

‘AMAZONLARIN BAŞKANTİ BAYRAKLI’DA KADIN İLÇE BAŞKANINI TARİHE YAZDIK’

Kongrenin kazananı ve CHP’nin yeni dönem Bayraklı İlçe Başkanı Pınar Susmuş, sonuçların açıklamasından sonra şu ifadeleri kullandı:

“Bugün büyük bir mücadeleyi başarıyla tamamladık. Kazanan her zamanki gibi Cumhuriyet Halk Partisi oldu. Bugün burada bir tarih yazdık. Amozon’ların başkenti Bayraklı’da kadın ilçe başkanını tarihe yazdık. Omuzlarımızda büyük bir yük ben bu sorumluluğu beraber paylaşmaya hazırım partimizi iktidara taşımanın mücadelesini vereceğiz. Hangi listeden olursa olsun tüm partinin üyeleri benim arkadaşımdır, yoldaşımdır. Devrimci direnişçi ruhumuzla Bayraklı’da ilerleyeceğiz. Ben beraber demokrasi mücadelesi verdiğim değerli Selçuk başkanımıza teşekkür ediyorum… Bizim onun tecrübelerine her zaman ihtiyacımız var. Gelelim sevgili İlçe Başkanıma en büyük teşekkürüm ona partinin yönetimi için çok büyük mücadele verdi” dedi.

Daha sonra Pınar Susmuş taraftarları halaylar çekerek zaferi kutladı.

PINAR SUSMUŞ’UN KAZANAN LİSTESİ:

Yönetim Kurulu Asil Listesinde yer alan, Hülya Akay Devrilen, Zöhre Benk, Zuhal Eroğlu, Kadir Gören, Cemile Hangün, Teoman Karaca, Mehmet Kaya, Kamil Kaygül, Melis Kırıcı, Mahir Mumcu, Tansel Namlıses, Nazire Oktar, Ali İzzet Uğur, Ozan Uludağ, Serkan Yıldırım, Volkan Yıldız ilçe yöneticisi seçildi.

Yedek Liste: Erol Atkın, Zergül Dönmez, Berna Tosun, Dilek Sarıgöz, Savaş Çelik, Semra Akar, Rıza Demirtaş, Muharrem Şahin, Habib Çelik, Sevgi Alkan, Gülben Kulaç, Ekin Deren Sığanık, Fatih Aşcı, Alican Gezgin, Koray Bozefe, Zeynep Varışlı.

Fatma Ağır Göl, Ramazan Altındiş, Fatma Aytül Çağlar, Arif Çalışkan, Dursun Çetinkaya, Nuri Doruk, Levent Emre, Zekiye Leman Erdoğan, Cemil Ertuğrul, Songül Gök, Ayfer Gündoğan, Melek Gürboğa, Selahattin Güzel, Suna Karabağ, Alper Karaca, Özgür Karakaya, Sermet Kavas, Cahide Kaynakgöz, Kemalettin Keleş, Eşref Kocacık, Rıfat Koçali, Aziz Köksal, Yaşar Kemal Moğultay, F. Feray Aydınoğlu Nebioğlu, Tanju Odabaş, Yaşar Okuyan, Şengül Özakalın, Serdar Sandal, Yılmaz Soydaş, Pınar Susmuş, Niyazi Şehitoğlu, Nazlı Selin Tabazik, İsmail Teke, Tolgay Tuğcu, Bengül Tüfekci, İrfan Türkköz, Mehmet Uyar, Cansel Yaman, Sultan Yıldırım, Satılmış Yüksel il delegesi seçildi.

SELÇUK AYHAN'IN KAYBEDEN LİSTESİ:

Seçimi kaybeden listede yer alan önemli isimler delege seçilemedi. İlçe eski başkanları Cemalettin Alper ve Levent Ölçer ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Yaşar Okuyan da delege seçilemeyen isimler arasında.

İlçe Yönetim Kurulu Asil: Gaffar Akkel, Tunay Ballıkaya, Özlem Can, Samed Çelik, Ertuğrul Çeri, Yavuz Çınarlı, İkbal Esra Çil, Mahmut Demir, Münir Demir, Ezgi Ekici, Demet Erdoğan, Doğan Ersarı, Abdullah Güreşen, Fatma Duygu Kumaş, Yetkin Özçelik, Levent Öztürk.

İlçe Yönetim Kurulu Yedek: Hakan Çayır, Semra Turan, Erol Özmen, Serdar Bıçakçı, Mustafa Köse, Serap Özmen Koç, Türkan Çakır, Can Çolak, Nurdan Özarslan, Soner Bulut, Rasime Sertdemir, Belkıs Akıncı, Filiz Ağca, Damla Ulay, Meral Erdoğan, Aynur Ataş.

İl Delege Listesi: Serdar Sandal, Selçuk Ayhan, Yaşar Okuyan, Fatma Akçam, İzzet Akıncı, Nasrettin Akgün, Cemalettin Alper, Hasan Arda, Sezgin Aslan, Mehmet Atik, Zeliha Avar, Şehriban Bakır, Çağla Bayram, Nedret Bektaş, Binali Bingöl, Sezai Çelik, Bayram Dabanlı, Mustafa Demir, Erdal Er, Cemal Eroğlu, Servet Fırat, Sezgin Göse, Fatma Hışır, Adem Karcı, Yıldırım Kip, Ali Nuri Köse, Ahmet Küçük, Sertaç Mete, Levent Ölçer, Bahattin Özdemir, Nazlı Selin Tabazik, Muhharrem Sanır, Hamdi Sönmez, Coşkun Şahin, Fıratcan Tan, Ayşe Güneş Taşoğlu, Melahat Teke, Turgay Topal, Ali Musa Türk, Öner Yılmaz.

GÜN BOYU NELER YAŞANDI'

AYHAN ELEŞTİRİLERE CEVAP VERDİ

Selçuk Ayhan adaylık sürecinde hakkında yapılan tüm eleştirilere cevap verdi.  Ayhan, “2 yıl boyunca Bayraklı ilçe örgütünü yönetecek olan yeni bir yönetim kurulu seçeceğiz. 2009 yılından bu yana Bayraklı’da hizmet veren herkese teşekkür ederim. 2 haftadır bir adaylık süreci yaşadım. Ondan öncede 1 aylık bir süreç yaşadım aday olmam için ısrar ettiler ben de olmamak için direndim. Ama ihtiyaç olduğunu hissettiğim için de adaylığı kabul ettim. Aday Olan tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Onlar da partiyi yönetmek için kendi iddialarını ortaya koyuyorlar. Sonuç olarak hepimizin hedefi partimizi iktidara taşımaktır. Seçim nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın buna saygı göstermek her CHP’linin borcudur. Partinin tüm üyelerinin gözümüzde değeri eşittir. Dini, mezhebi, hiç fark etmez.  Biz geniş bir aileyiz, aile içinde olan sorunları da aile içinde çözmek için elimizden geleni yaparız” dedi.

AYHAN: İLÇE BAŞKANLIĞI ROLÜ KAPMAK İÇİN BÖYLE BİR TOPLANTIYA İHTİYACIM YOK

Hakkında tüm iddiaları teker teker yanıtlayan, Selçuk Ayhan, “Bizim için proje aday dendi. Nasıl oluyors? Biz evet,  CHP’ye proje üretmek,  halkı CHP ile buluşturmak için geliyoruz ve bu yönde projeler sunacağız. 

Bizim için emanetçi aday dendi. Biz Mustafa Kemal’in partisinin sadece emekçisi olabilir. Bu parti hepimize emanettir. Aday olacakmışım sonra istifa edecekmiş. Evet, bu göreve gelmemek için direndim. Ama seçildiğim hiçbir görevden kaçmadım. 

‘İl başkanlığı, milletvekilliği yapmış ilçe başkanı olması şık mı'’ Dediler, Doğru ben ilçe sekreterliği de il başkanlığı da milletvekilliği de yaptım.  Ama ilçe başkanlığı da bir onurdur ve zevkle yaparım. İlçe Başkanlığı oldukça önemli bir görevdir.  Yaşım çok büyükmüş, delegeleri arayıp yaşı 78 demişler, yaşımı 85’e çıkarın da babam kadar yaşayayım. CHP’nin her yaştan insan ihtiyacı vardı. Parti Tüzüğünde şu yaşta aday olunur bu yaşta olunmaz demiyor. Bir hanım arkadaşımız ‘İl başkanlarını topladı adaylığını garantilemek istedi’ diye sosyal medya hesabından yazmış. ‘Adaylığı için il başkanları toplantısı bir kurgu’ diye de eklemiş. Bunu sosyal medyadan söylemek kolay, yüz yüze söylemek  ise zor. Biz o toplantıyı delege seçimleri huzur içinde yapılsın, belediye başkanlarımız olayın içine çok fazla girmesin diye yaptık. İlçe Başkanlığı rolü kapmak için böyle bir toplantıya ihtiyacım yok. Bunlara kırıldım ama önemli değil. Ben yeni bir misyonla karşınızdayım. Biz örgütle el ele olacağız. Partimizin rutin çalışmaları dışında projeler üreten, iletişimi geliştiren, genç ve kadınlarla buluşturan bir örgüt olarak çalışacağız. İyi bir yönetimde gençlerin enerjisin ve dinamizmi ile daha ileri yaştakilerin tecrübesini buluşturmak amacımızdır. Dileğimiz mahcup olmadan yüz akıyla bu görevi tamamlamak, aynı zamanda yeni siyasi kadrolar yetiştirmektir.” diye konuştu. 

‘REFERANSIM GEÇMİŞİMDİR’

Geçmişinin şimdinin referansı olduğunu belirten Ayhan, “Bir tane yönetim kurulu üyesi benim arkadaşım yandaşım, emir erim olur diye yazılmamıştır. Bizimle birlikte partiye emek verir diye yazılmıştır. Tüm yönetimdeki arkadaşlarım benimle özgürce çalışacaktır. Benim referansım geçmişimdir. Benim hakkımda herkes ileri geri konuşabilir ama kimse sahtekâr, şerefsiz diyemez. Ben sade üyelikten milletvekilliğine gittim, tırnaklarımla kazıdım.  Ben büyüyen değil küçülen bir arkadaşınızım. Parlamentoya nasıl gittiysem döndüğümde de aynı kaldım” ifadelerini kullandı.

SUSMUŞ'TAN AĞABEY FORMÜLÜNE SERT ELEŞTİRİ

Pınar Susmuş, alkışlarla kürsüye geldi. 'Bu kürsü bir kadın sesini özlemişti değil mi' diyerek sözlerine başlayan Pınar Susmuş, "Kongremizin Bayraklı’da özgürleşmenin demokratikleşmenin önünü açmasını diliyorum. Burası atanmışdelegelerin değil, emeğiyle delege olmuş arkadaşlarımızın delegasyonudur. Bu topraklarda mevkisi ne olursa olsun bu delegasyona ne düşüneceğini zorlayarakifade ettiremez. Onların özgürlüğünü kısıtlayamaz. Bu delegasyon saltanatlarıyıkan CHP’nin ta kendisidir. İçimizde 68 kuşağının ak saçlı gençleri görüyorum.Onların azmi ruhumun en derin parçasıdır. En devrimci ruhumla onlarıselamlıyoruz. Yaşasın tam bağımsızı Türkiye diyen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan,Mahir Çayan. Hoş geldiniz Mustafa Kemal’in yol arkadaşları. Yaşamım boyunca hergün şükrettiğim Atama saygılarımı sunarak konuşmama başlıyoruz. Bütün basık veengellemelere rağmen karşınızda adaylığımı ilan edebiliyorsam, bunu Türkiye’ninve CHP’nin kurucusu Atatürk’e borçluyum onun önünde minnetle eğiliyorum.Partinin ilkeleri ve hedefleri için emek harcamış. Bedeller ödemişarkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Devrimler masa başında yapılmamıştır.Parti için emek harcayan herkes çok önemlidir. Bayraklı İlçe Başkanlığıgörevine onurla talip olduğumu huzurlarınızda bir kez daha ilan ediyorum. Bensizlerden biriyim. Yoldaşınız olarak adaylık irademi sizlerin fikri ve vicdanı hüriradenize teslim ediyorum. Bizim partimizde nice Pınar Susmuşlar var.Partimizde gençleri ve kadınları engelleyenler varken, Genel Başkanımız’ınbenim yaşımda görev verdiği Canan Kaftancıoğlu 'Bir kadın isterse dünyayıdeğiştirir’ sözünün örneğidir. İmamoğlu ile aynı yaşta olan bu kardeşinize birsanş verin. Sevgili kadın yoldaşlarım. Biz kendi gücümüze ve aklımızainanmadığımız sürece kendi devrimimizi gerçekleştiremeyiz. Bütün engellererağmen dağın zirvesi için Pınar kardeşinizle kol kola yürümeye var mısınız'Gelin erkek egemen siyaset anlayışına meydan okuyalım. Partimin emekçi direniştigençleri. Bugün tarihi bir gün yaşıyoruz. Sadece bayrak asan bireylerden ibaretsanan zihniyetin karşısındayız. Biz ağabey formülüne şöyle bakmak istiyoruz.Kadınların ve gençlerin önünü açan bir formüldür ağabey formülü. Gerçektensizinle aynı ruhu taşıyan bir kız kardeşiniz var. Kardeşlikte, yoldaşlıkta veadalette buluşalım. Bu partinin devrimci gençlerine sonuna kadar güveniyorum.Oy verme iradenize müdahale edenler varsa, bunun adı asla üst akıl olamaz. 50yıl sonra söylemiş bir sözü hatırlatmak istiyorum. Genel Başkanımız Bülent Ecevit, Milli Şef İsmet İnönü’yekarşı kazandığı seçim öncesi  “CHP’debuyruk mu işleyecek Hukuk mu işleyecek”demişti. 

Bugün geldiğimiz noktada kendi öz eleştirimiziyapalım. O günden bugüne neleri değiştirebildik. Üstünüzden dayatmalarıntozlarını silkeleyin atın. Cesaret özgür iradeniz yoldaşıdır. Cesaretiniziözgür iradenizle birleştirin istiyorum sevgili yoldaşlarım. Protokol ilçebaşkanlarına ihtiyacımız yok. Partisine 7 gün 24 saat emek harcayabilecek ilçebaşkanına ihtiyacımız var. Belediye başkanıyla kavgalı olmayan, ama biat edenbir ilçe başkanı anlayışına da karşıyız. Yaşasın sol, yaşasın Mustafa Kemal,Yaşasın Cumhuriyet, Yasaşın Cumhuriyet Halk Partisi. Birleşe birleşekazanacağız. İktidar olmak için fedakarlık yapmak zorundayız. Aday olmak içinyola çıkan sayın Ali Rıfat Koç ve sayın Songül Gök gereken fedakarlığı göstermiştir” diye konuştu.

‘POLİTİK OYUNLAR VAR ADAYLIKTAN ÇEKİLİYORUM’

Kongrenin başında adaylık için başvuruda bulunan ve adaylığı divan tarafından kabul edilen Serkan Arda bir konuşma yaptı. Konuşmasında gençliğe yer verilmediğinden yakınan ve 110 delgenin imzasıyla aday olduğunu belirten  Arda “Burada bazı politik oyunlar var. Ben bu oyunların içinde yer almayacağım. Adaylıktan çekiliyorum” dedi.

ADAYLIK PAZARLIĞI!

Serkan Arda’nın adaylık açıklamasından sonra Selçuk Ayhan, Serdar Sandal ve Arda kongre salonunun müdüriyet odasında toplantı yaptı. Kapı önünde bekleyen partililerin iddialarına göre; Başkan Sandal dün mutabık kalınan Selçuk Ayhan’ın listesini gece yarısı değiştirmiş. Listeyi gören Serkan Arda’nın delegelerin tepkileri sonrası aday olmaya karar verdiği öğrenilmişti. Yapılan mini zirve sonrası Serkan Arda adaylığını geri çekti. 

SALONDAN NOTLAR...

Salonda “Bayraklı’nın birleştirici gücü Selçuk Ayhan” ile “Dürüst siyasetçi, onurlu duruş,! Örgütün adayı Pınar Susmuş”, “İktidara giden yolda ilk meşaleyi Bayraklı’da yakıyoruz!” ve “Birleşe birleşe kazanacağız” afişleri dikakt çekti.

Öte yandan kulislerde kongrede aday olacağı konuşulan Songul Gök ile ilçe başkan adayı Pınar Susmuş kongre salonuna el ele girmesi dikkat çekti. 

Bayraklı’da sandık günü Selçuk Ayhan’a karşı flaş bir gelişme yaşandı. Üç aday Pınar Susmuş’ta birleşti. Songül Gök, Pınar Susmuş ve Ali Rıfat Koç birleşme kararı aldı. Selçuk Ayhan’ın karşısında Pınar Susmuş başkanlık için yarışacak.

Salona alkışlarla giren Selçuk Ayhan protokoldeki isimlerle selamlaştı. Ayhan rakibi Susmuş ile sarılırken, iki aday birbirlerine başarı dileyerek birlik mesajı verdi.

Salona gelen ve Selçuk Ayhan'ın destekleyen Belediye Başkanı Serdar Sandal'ın delegelerin elini tek tek sıkması dikkatlerden kaçmadı.



Belediye Başkanı Sandal'dan sonra İl Başkanı Deniz Yücel, İl Başkan Yardımcısı Adnan Alabay ve Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper salona delegeleri selamlayarak geldi.

Kongreye, İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Yüksel Çakmur, Bolçova İlçe Başkanı Binnur Akın, Balçova İlçe eski Başkanı Aygül Eryılmaz ile birlikte katılırken, Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat, Bornova İlçe Başkanı Asım Güven, İl Yöneticisi Sedredil Coşkuner, İzmir eski milletvekili Mustafa Moroğlu, CHP üyesi olup kongre delegesi seçilen Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Yaşar Okuyan da katıldı. 

‘TARAFSIZLIĞIMI BUGÜN DE KORUYORUM’

Kongrenin açış konuşmasını yapan Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper şunları söyledi:

“Kongremizi birazdan açacağız. Bayraklı bugünlere kolay gelmedi. Bayraklı’yı bugünlere getirmemizi sağlayan kuru ilçe başkanımızından, bütün partililerimize her yoldaşımızın önünden saygıyla eğiliyorum. CHP İl Başkanı Deniz Yücel’e son seçimlerdeki yardımları için çok teşekkür ederim. Yüzde 37’den yüzde 55’lere sihirli değneklerle gelmedik. Çok zor bir süreç yaşadık. Bütün üyelerimizle CHP’nin kazanabilmesi için elinden geleni yapan bütün örgütüme teşekkür ediyorum. Başkan olarak tam 9 seçim geçirdim. Bizim bir başarı hikayemizin gizli kahramanları sokaktaki partilimizidir. Bu parti emekçinin partisidir. Kimsenin önünde eğilmedik eğilmeyeceğiz. Bir beklenti içinde olmadık, partimizin daha fazla büyümesi için çalıştık aday değilim dedim, gençlerin önü açılsın, kim gelirse anlaşırız dedim. Bugün kadar olan tarafsızlığımı şimdi de koruyorum. CHP İktidarı için il il ilçe ilçe dolayan Adalet Yürüşü’nü yapan Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun önünde de sayıgıyla eğiliyorum.”

Kongrenin Divan Başkanı İzmir eski Milletvekili Mustafa Moroğlu oldu. 

Kongrenin oy çokluğuyla blok liste ile yapılması kararlaştırıldı.

‘TUNCELİLİ OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM’

Kongrede konuşan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal çarpıcı açıkalamalar yaptı. Sandal “Hepinize saygılarımı sevgilerimi sunuyorum hoş geldiniz. Ben bayraklı örgütüyle onur duyuyorum. Rekor bir oyla dosta düşmana her şeyi gösteren ilçelerden bir tanesi. Bu başarı siz değerli parti emekçilerinin ürünü hepinizin önünde saygıyla eğiliyorum. Biz Bayraklı’da önce delegeyi barıştırdık. Bayraklımızı Büyükşehir’le barıştırdık. Kamu kuruluşlarıyla barıştırdık. İstiyoruz ki bu barış bütün örgütümüze yayılsın. Kavgasız gürültüsüz delege seçimleri geçirdik. Hiç bir arkadaşımıza onu yok sayın, bunu görmezden gelmeyin demedik. Seçim dönemi bize ihanete eden varsa onları dışarıda bırakan onun dışında herkesi yazın dedik. Bazı arkadaşlarımızın kafasının arkasında başka şeyler olabilir, bizimkinde hizmetten başka bir şey yok. Biz bu kenti yaşanılır bir kent olması için elimizden geleni yapacağız. Sadece türkiyenin değil dünyanın gıptayla baktığı bir kent olacak. Gece gündüz demeden kimseyi ötekileştirmeden çalışarak partimizi yüceltebiliriz. Vatandaş bizden bahane istemiyorum. Bizden iş istiyor. Biz yapacağız bizden sonra örgüt anlatacak. Parti içinde kıyıda köşede konuşanlar var, Serdar Sandal Tuncelili. Doğrdur ben Tunceliliyum. Tuncelili olmaktan onur ve şeref duyuyorum. Doğduğum kentin akp nin giremedi tek kent olduğunu, tarikatlerin olmadığını biliyorsunuz. Askere gitme oranını, vergi oranını biliyorsunuz heralde. Politik duruşumuzdan bir gram ödün vermeden sadece çalışarak tüm yurttaşlarımıza eşit hizmet getirerek bu kenti yaşanılabilir bir kent yapacağız. Serdar Sandal’ın karşısında birleşemezsiniz. Serdar Belediye Başkanı ve örgüt adına çalışıyor. Biz borç ödediğimizi söylüyoruz nasıl ödersiniz diyorlar. Sadece 40 milyonu bankalara ödedik. 400 ton asfalt serdik. Ayda 3,5 milyon tasarruf ediyoruz. Parti içerisindeki dar grupu hesaplarına müsade etmeyeceğiz. Havuz medyasına servis yapanları bu örgütün iyi yerlerine getirmeyeceğiz. Ben yoksam dünyam yansın diyen arkadaşları bu örgütün yakasından indirmek lazım. Burada ahlak ve vicdan kazanacak. İktidar isteyen partililer kazanacak” dedi.

‘KİMSENİN LİSTESİNİ YAPMADIM’

Bayraklı İlçe Başkanlığı’nın faaliyet raporlarının onaylanması sonrası bir konuşma yapan Cemalettin Alper, "Hiçbir adayı ne aradım ne sordum. Ne de bir talebim oldu. Kuliste dönen dedikoduları söyleyenler ahlaksızdır.Söylendiği gibi kimsenin listesini yapmadım. Ben taraf olmadım olmayacağım da. Eğilmedim eğilmeyeceğim. Kimse benim adımı kullanarak siyasetini şekillendiremez. Biz hep bareber 10 yılda bu hale geldik. Ne ben ne de 16 tane ilçe yöneticim hiç bir talebimiz olmadı olmayacakta. Ben sizin gönlünüzdeki ilçe başkanıyım. Bu parti de illa başkan olmaya ya da illa milletvekili olmaya gerek yok. Ben CHP’liyim ben halkın kendisiyim. Benim eşim belediye 10 yıldır asgari ücretle çay servisi yapıyor onur duyuyorum. 10 yıldır hizmet ediyorum hizmetkarınızım. Benim de malvarlığımı ve ailem ortada. Bu kavga iktidar kavgası olmalı. Kimin başkan olduğu çok mu önemli. 10 yıldır ilçe kapısını sonuna kadar açan benim. Kimseye eyvallahımız yok. CHP kırmızı çizgimizdir. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu bizim kırmızı çizgimizdir. Birliğimizi kimse bozamayacak. İki dönemle sınırlı olsun diye sürekli söylüyorum. Üç dönem yaptım. Hiç kendim için ekip kurmadım. Örgütün yönetimimin oluşturdum. Bir kişi diyemez ben Cemalettinin adamıyım. Herkes yerinde dursun CHP’nin iktidarı için proje üretin, salonu birbirine katmak için değil. O meclis üyelerine hodri meydan diyorum ne söylüyorlarsa yalan. Çıksınlar burada anlatsınlar. Bu kadar korkmayın Cemalettin Alper’den ben il yöneticisi olsam nolur olmasam nolur. Ben hiç bir oyunun içine girmedim. Bu kadar delege var, bir tanesi de ilçe başkanı beni aradı desin. Faşist AKP diktasına karşı hepimizin belediye başkanımızın yanında olmamız lazım. Bugün burada kim kazanırsa kazansın, elini havaya kaldıracağım. Sokak onun ve belediye başkanımın yanında olacağım, hepiniz hakkınızı helal edin” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.