Dolar 32,5289
%0.13
Euro 34,9441
%-0.08
Altın 2.438,860
%0.11
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çelik'ten, Kartal Cemevi Başkanı Sarıtaş'a saldırıya tepki

Çelik'ten, Kartal Cemevi Başkanı Sarıtaş'a saldırıya tepki

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İstanbul'da Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş'ın saldırıya uğramasına tepki gösterdi. Çelik, "Cumhur ittifakı olarak fitne siyasetine müsaade etmeyeceğiz" dedi. AK Parti Sözcüsü, Yüksek Askeri Şura kararları sonrası CHP'den gelen eleştiriye de yanıt verdi.

  • Ege Postası
  • 07.08.2022 - 15:11

AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Adana'da gündemi değerlendirdi.

KARTAL CEMEVİ BAŞKANI'NA SALDIRI

Çelik, İstanbul'da Alevi Vakıfları Federasyonu İkinci Başkanı ve Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş'a yönelik saldırıya şu sözlerle tepki gösterdi:

''Alevi canlarımız lokmalarını paylaşıyor hemen provokasyonlar başladı. Ankara'da 3 cemevine saldırdılar. Alevi Vakıfları Federasyonu İkinci Başkanı Selim Bey'e saldırdılar. Ne yapmaya çalıştıklarını biliyoruz. Fitne siyasetine Cumhur İttifakı olarak müsade etmeyeceğiz.''

Muhalefeti eleştiren Ömer Çelik, ''Terör siyasetine müsaade etmeyeceğiz. Öyle muhalefet partileri var ki dikkatle takip edin terör örgütüne söylemediğini milletin oyuyla seçilmiş Cumhurbaşkanı'na söylüyor. Devletin başına bunu söylüyor'' diye konuştu.

YAŞ KARARLARINA ELEŞTİRİ TEPKİSİ

Çelik, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları sonrası CHP'den gelen eleştirilere de yanıt verdi.

AK Parti Sözcüsü, şunları söyledi:

YAŞ olmuş bu komutanlar liyakatli değil diyor. Nereden biliyorsun? CHP milletkilisin nereden biliyorsun liyakatli olmadığını? Daha önceki YAŞ'ta da söylediniz Azerbaycan, Libya 'Mavi Vatan'da kendilerini kanıtladılar. Niye orduya nifak sokmaya çalışıyorsunuz? Suriye'ye harekat sinyali veriyor Cumhurbaşkanımız bunu söylüyorlar.''

KARADENİZ'DE TAHIL KORİDORU

AK Parti Sözcüsü Çelik, Karadeniz'deki tahıl sevkiyatı ile ilgili de konuştu.

Çelik, "Eğer tahıl koridoru anlaşması gerçekleşmeseydi dünya büyük bir gıda kriziyle karşı karşıya kalacaktı. Şimdi yeni gemiler yola çıkıyor. Bu Türkiye'nin de içerisinde olduğu bir mekanizma tarafından kontrol ediliyor. Bu yapılan büyük işler Türkiye'nin yeni ufuklara, hedeflere ulaşması için elzemdir'' dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.