Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çelebi'den 'Memleket Partisi' açıklaması: Rotasından çıktı, 6'lı masaya yanaştı!

Çelebi'den 'Memleket Partisi' açıklaması: Rotasından çıktı, 6'lı masaya yanaştı!

Bağımsız İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, sosyal medya üzerinden kendisine Memleket Partisi’nden ayrılma nedenini soran bir kişiye yanıt verdi. Memleket Partisi’nin çizgisinden saptığını öne süren Çelebi, “Memleket Partisi rotasından çıkıp 6’lı masaya yanaştığı için. Genel merkezden istifa dilekçemi rica et gerekçeler orada kardeşim” dedi.

  • Ege Postası
  • 02.08.2022 - 11:21

EGEPOSTASI – Geçtiğimiz aylarda Memleket Partisi’nden istifa eden Bağımsız İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Millet İttifakı’na 6 siyasi partinin imzaladığı Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakat Metni üzerinden birtakım sorular yöneltmişti. Çelebi, mutabakat metninde Mustafa Kemal Atatürk’ün isminin geçmemesi, 1921 Anayasası, Anayasa’nın ilk 4 maddesi, terörle mücadele, resmi ve eğitim dili, sığınmacı sorunu gibi çeşitli başlıklar altında Millet İttifakı’na 20 soru sormuş ve "Bu başlıklarda şu an Cumhur İttifakı Millet İttifakı'ndan daha net ve daha fazla güven vermektedir" demişti.

“5 AYDIR CEVAP VERİLEMİYOR”

Konuyu bugün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla bir kez daha gündeme getiren Çelebi, Millet İttifakı’na yönelttiği sorularla ilgili cevap alamadığından yakınarak “Siyaset önceliklere göre yapılır. Benim önceliklerim hiç değişmedi, aşağıdadır: Bu konulara dair 6+1’e 20 soru sordum,cevap geldi mi? 5 aydır cevap verilemiyor! Basın neden sormuyor? Herkesin bildiğini yineliyorum bu konularda Cumhur İttifakı daha net, doğru bir tutumdadır” ifadelerini kullandı.

ÇELEBİ’DEN 'MEMLEKET PARTİSİ’ ÇIKIŞI

Öte yandan Çelebi’nin paylaşımını alıntılayan bir sosyal medya kullanıcısı Çelebi’ye Memleket Partisi’nden neden ayrıldığını sordu. Çelebi ise “Memleket Partisi rotasından çıkıp 6’lı masaya yanaştığı için. Genel merkezden istifa dilekçemi rica et gerekçeler orada kardeşim” yanıtını verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.