Dolar 32,5822
%0.33
Euro 34,7960
%0.18
Altın 2.509,000
%0.99
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çavuşoğlu: Rusya ve ABD verilen sözleri tutmadı

Çavuşoğlu: Rusya ve ABD verilen sözleri tutmadı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye'deki terör örgütleri YPG/PKK saldırıları ile ilgili konuştu. Çavuşoğlu, “Teröristlerin temizlenmesi için gerekeni yapacağız” dedi. "Saldırılarda Rusya'nın da ABD'nin de sorumluluğu var" diyen Çavuşoğlu, "ABD ve Rusya bize verdiği sözü tutmadı, güvenlik için gereğini yaparız" dedi.

  • Ege Postası
  • 13.10.2021 - 13:18

Son dakika bilgilerine göre, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Suriye'de sivillere ve bize yönelik yapılan saldırılarda Rusya'nın da ABD'nin de sorumluluğu var. Rusya ve ABD verilen sözleri tutmadı" dedi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Nikaragua Dışişleri Bakanı Denis Moncada Colindres ile düzenlediği ortak basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.


"RUSYA'NIN DA ABD'NİN DE SORUMLULUĞU VAR"
'Suriye'ye yeni harekat olur mu?' sorusunu yanıtlayan Bakan Çavuşoğlu, "Bu bölgelerden bu teröristlerin temizlenmesi için ne gerekiyorsa yapacağız. Kendi güvenliğimiz için gerekeni yapacağız, bu konuda son derece kararlıyız " dedi.

Bakan Çavuşoğlu, "Suriye'de sivillere ve bize yönelik yapılan saldırılarda Rusya'nın da ABD'nin de sorumluluğu var. Rusya ve ABD verilen sözleri tutmadı. Bu bölgelerden bu teröristlerin temizlenmesi için ne gerekiyorsa yapacağız. ABD ve Rusya sözlerinde durmadığına göre bizim de yapmamız gereken kendi göbeğimizi kendimiz kesmektir." ifadelerini kullandı.

ÇAVUŞOĞLU'NDAN ABD'YE: GÖSTERMELİK MESAJ VERİYORSUN
ABD'nin Suriye'de 2 polisin şehit olduğu terör saldırısı kınamasına ilişkin konuşan Çavuşoğlu, "ABD, Türkiye'ye sınır ötesinden yapılan saldırıyı kınıyor, silahı sen verip sen eğitiyorsun, sonra göstermelik mesaj veriyorsun"

KABİL'E ZİYARET
Afganistan'a ilişkin gelişmeleri değerlendiren Bakan Çavuşoğlu, bazı bakanlarla birlikte Afganistan'ın başkenti Kabil'e gideceklerini söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.