Dolar 32,6001
%0.39
Euro 34,7172
%-0.04
Altın 2.517,810
%1.34
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çavuşoğlu'ndan NATO'ya çağrı: PKK ile görüşen ülkeler bu tutumlarından vazgeçmeli

Çavuşoğlu'ndan NATO'ya çağrı: PKK ile görüşen ülkeler bu tutumlarından vazgeçmeli

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen NATO toplantısının ardından açıklamalarda bulunuyor. Çavuşoğlu, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine ilişkin, "PKK ile görüşen ülkeler bu tutumlarından vazgeçmeli" dedi.

  • Ege Postası
  • 15.05.2022 - 15:59

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun açıklamalarında satır başları;

"NATO'nun açık kapı politikasını destekliyoruz. 

NATO toplantısında İsveç ve Finlandiya'nın terör örgütüne desteğini üye ülkelere anlattık. Özellikle İsveç'in yaptığı silah yardımı konusunu açık şekilde dile getirdik.

İsveç ve Finlandiya dışişleri bakanlarıyla üçlü bir görüşme gerçekleştirdik. Endişelerimiz meşrudur ve açıkça ortadadır. 

NATO üyesi olan bir ülkenin müttefiklerine kısıtlama uygulaması kabul edilemez.

Ukrayna'daki insani durum giderek kötüleşiyor. Bir an önce ateşkese ulaşılması için sarf ettiğimiz çabalar ortada. Ayrıca NATO'nun güvenlik anlayışında, ortak bir saygı çerçevesi mutlaka yer almalıdır.

PKK'yı terör örgütü olarak gördüklerini ve bu tutumlarının devam edeceğini söylediler. PKK kamplarında eğitilmiş teröristler var. Terörist başı Öcalan ile birlikte olduklarını gösteren fotoğraflar var. Diğer konularda da sizin endişelerinizi gidermek için bir çalışma yapalım önerisi geldi.

Türk kamuoyunun bu konuda temsil edilmesi gerektiğini söyledik. Bu sadce Cumhur İttifakı'nın değil vatanserver olan herkesin takip ettiği bir konu.

Bizim tutumumuz gayet açık ve net. Bu açıkça iki aday ülkenin teröre verdiği somut desteklerle ilgli. İsveç Dışişleri Bakanı'nından yapıcı bir tutum gelmiyor. Finlandiya Dışişleri Bakanı daha gerçekçi bir tavır takınıyor.

Rezerv koymamızın gerekçelerini gayet iyi biliyorlar.

Dün biz NATO toplantısındayken, törer örgütü merkezleri Stockholm'de toplantı yapıyordu. Sonuçta biz bu ülkelerle ilgli durup duruken bir açıklama yapmadık. Öcelikle bizim endişelerimizi gidermeleri lazım.

Kesin güvenlik garantileri olmalı. Bu diğer müttefik ülkeler için de geçerli."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.