Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bütçe görüşmelerinde “uyuşturucu” tartışması

Bütçe görüşmelerinde “uyuşturucu” tartışması

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın bütçesine ilişkin görüşmeler sürerken; CHP İstanbul Milletvekili Emine Gülizar Emecan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “uyuşturucu” ile ilgili açıklamalarının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. Emecan, “Uyuşturucu baronları ile boy boy resimleri çıkan İçişleri Bakanınız Sayın Süleyman Soylu, çok rahatsız olmuş ki anında Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı üzerinden genel başkanımız hakkında suç duyurusunda bulunmuş” dedi. AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları için “Yalan söylüyor” dedi. Tartışma sırasında, Sedat Peker ile AK Parti’li isimlerin fotoğraflarını anımsatan CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Cora’ya “Sedat Peker senin seçilmen için Trabzon’da çalışma yaptı, unuttuk mu?” dedi. Cora ise “Bu alçaklıktır, şerefsizliktir” karşılığını verdi.

  • Ege Postası
  • 01.11.2022 - 14:45

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bugün, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Spor Toto Teşkilatı’nın 2021 yılı kesin hesap kanun teklifi, 2023 yılı bütçe kanun teklifi ve Sayıştay raporları görüşülüyor.

CHP İstanbul Milletvekili Emine Gülizar Emecan; Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na “Sunumunuzu dinledik fakat farklı hiçbir şey duyamadık. Açıkçası heyecanınız da yoktu” dedi. Emecan, bakanlığın 2023 bütçesinin 66 milyar 544 milyon lira olduğunu ve geçen seneye göre bütçesinin artış oranının yüzde 39 oranında arttığını kaydederek, “Enflasyonun altında ezilmiş bir bütçeden bahsediyoruz aslında. 2021 sonu itibariyle Türkiye’de 15-24 yaş arası genç grubumuzun 12 milyon 971 bin 289 kişi olduğunu düşünürsek, artan enflasyon ve döviz kurları altında ezilen gençlerimiz için de bu bütçe yeterli mi?” diye sordu.  

Emecan, gençlerin yurt dışına göçtüğünü kaydederek, “Beyin göçünün görünürdeki ilk sebepleri görünürdü, iyi eğitim ve iş imkanları olsa da bu göçün arkasında yatan asıl sebebin Türkiye’nin kötüleşen politik ve ekonomik durumu olduğu görülüyor” dedi. Emecan, “Sayın Bakan gençlere kulak vermiyorsunuz, ne kadarına ulaşabiliyor musunuz diye baktığımızda ulaşılamadığını görüyoruz” diye konuştu.

ATATÜRK'TEN ERDOĞAN'A DEĞİŞEN VİZYON

Emecan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gençlerin başka ülkelere gitmesine yönelik “Süfli heves” sözünü anımsatarak, “İşte zihniyet anlayışı bu” dedi. Emecan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Her şey unutulur, biz her şeyi gençliğe bırakacağız. Gençlik de hiçbir şeyi unutmayacaktır, gelecek umudunun ışıklı çiçekleri onlardır” sözünü hatırlattı ve “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ten, gençlere daha iyi yaşam koşullarını iyi görmeyen bir cumhurbaşkanına gelmişiz” dedi.

KILIÇDAROĞLU’NUN YURT DIŞI ZİYARETLERİNİ ANIMSATTI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yurt dışı ziyaretlerini anımsatan Emecan, “Biz iktidara geldiğimizde, attığımız adımlarla yurt dışına giden gençlerimizin ve parlak beyinlerimizin özgürce düşünebilecekleri ve üretebilecekleri, kendilerini güvende hissedebilecekleri bir Türkiye ortamını yaratacağız” dedi.

Emecan, “Öğrenci çok, fakat yurt hala yok” diyerek, Türkiye’deki yurt sorununa değindi. Emecan, “Lise ve üniversite çağındaki gençlerimizin eğitimlerini sağlıklı ortamlarda sürdürebilmeleri için barınma sorunlarının çözümü bizim için çok önemli. Şehir dışında okuyan binlerce öğrenci üniversitelerinin bulunduğu şehirlere geldiler ve barınmaya dair birçok sıkıntı ile hala buluşuyorlar. Bu sıkıntılarının en başında da ev kiralarının yüzde 50-60 oranlarında artmasından dolayı, kiralama yapamıyor olmaları, devlet yurtlarındaki yetersizlik ve özel yurt ücretleri geliyor” diye konuştu.

Emecan, Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun kötü haldeki yurt fotoğraflarını göstererek, bazı öğrencilerin de tarikat yurtlarına mecbur bırakıldığına dikkat çekti.

Emecan, uyuşturucu bağımlılığı ile de mücadelenin yeterince yapılmadığını kaydederek, şunları söyledi:

“Sorun çok derin ve büyük acılı bir sorun. Uyuşturucu ile ilgili asıl kaynağında mücadele edilmesi gerekiyor. Ama etmiyorsunuz. Dün gece Sayın Genel Başkanımız, bir video ile bu konuya dikkat çekti, uyuşturucu ile mücadeleye. Yasal düzenlemelerle, ki bu konuda iktidarınızı çok uyarmamıza rağmen; ülkeye girmesine izin verilen kaynağı belirsiz kara paranın başımıza uyuşturucu kullanımının artmasında nasıl bir bela olduğunu Sayın Genel Başkanımız anlattı. Ne tesadüftür ki uyuşturucu baronları ile boy boy resimleri çıkan İçişleri Bakanınız Sayın Süleyman Soylu, çok rahatsız olmuş ki anında Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı üzerinden genel başkanımız hakkında suç duyurusunda bulunmuş.”

Emecan’ın konuşması sürerken, AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, “Yalan söylüyor” dedi. Emecan, “Sana bir şey söyleyeyim mi Sayın Cora. Çok rahatsız olmuş ve rahatsız olmakta çok haklı. Rahatsız olmalı. Aslında hepiniz rahatsız olmalısınız bu durumdan. Sen Trabzon vekilisin. Ben geçen yıl, Rize’nin Güneysu ilçesine gittim. Cumhurbaşkanının memleketi. Orada karşımıza çıkan vatandaşların bana ilettikleri ilk problem ‘Uyuşturucu ile başımız belada, bize yardım edin’ dediler. Sen git önce bölgendeki uyuşturucu ile ilgili sorunlara müdahale et” karşılığını verdi.

Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz, “Yalan söylüyor” sözüne müdahale etti ve partilerin genel başkanlarının tartışma konusu yapılmamasını istedi. Yılmaz, “Yalan sözü hakaret midir, değil midir; hukuken bilmiyorum, bakmak lazım. En azından nezaketen söylenmemesi gereken bir söz. Benim tavsiyem şu, bir konunun gerçekle örtüşmediğini düşünebilirsiniz, yalan söylediniz ifadesi yerine; doğruyu yansıtan bir ifade değildir şeklinde ifade etmeniz, daha doğru olur diye inanıyorum. Nezaketen daha doğru olur” dedi.

AK Parti’li Cora, Kılıçdaroğlu’nun dün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya ilişkin şunları söyledi:

“Türkiye Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu ile mücadele döneminin yaşandığı bir süreçte ortaya attığı iddialar, tamamen iftira boyutunda. Açık ve net bir şekilde yalan konuşmaktadır.”

“İSPATLAMAYAN ŞEREFSİZDİR”

Cora, “Siz mafya liderlerinin dublörü konumuna dönüşmüşsünüz” dedi.

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Sedat Peker ile fotoğrafı olan AK Parti’li isimleri hatırlattı. Kaya, Cora’ya; “Sedat Peker senin seçilmen için Trabzon’da hizmetler verdi, çalışma yaptı unuttuk mu?” dedi. Cora, Kaya’ya “İspatlamayan şerefsizdir” dedi. Kaya ise “Şerefsiz sensin” dedi. Cora, söz aldı ve şunları söyledi:

“Muhalefet, iktidar partisine açıkça hakaret edecek, iftiralarda bulunacak ve buna sessiz kalacağız. Başkanım, Yıldırım Bey ifadesinde şunu söylüyor, ‘Sen Trabzon’da Sedat Peker ile kol kola gezmedin mi?’ diyor. Bu alçaklıktır, şerefsizliktir ya.”

CHP’li Kaya da söz alarak, “Herhangi bir milletvekilinin, herhangi bir siyasi partinin genel başkanına yalancı demeye hakkı da yok, haddi de yok. Bu sözün geri alınmasını talep ettik ama Salih Cora bunu düzelteceği yerde, daha da ilerletti. Açık ve net. Sedat Peker’in açıklamaları” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.