Dolar 32,5740
%0.1
Euro 34,9757
%0.42
Altın 2.419,780
%-0.14
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bozdağ'dan Kılıçdaroğlu'na YSK yanıtı

Bozdağ'dan Kılıçdaroğlu'na YSK yanıtı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun YSK'ye güvenmiyorum sözlerine yanıt verdi. Bozdağ, "Yüksek Seçim Kurulu Türkiye'nin güven noktasında en güvenilir kurumlarının başında gelir" dedi.

  • Ege Postası
  • 26.01.2023 - 17:06

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AYM’nin HDP'nin kapatma davasıyla ilgili 'seçim sonrası görüşülsün' talebini reddetmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bozdağ, "Mahkeme isabetli bir karar vermiştir. Mahkeme’nin kararı kendi gündemiyle alakalı bir karardır. Doğru bir karardır" dedi

Bozdağ,  Kılıçdaroğlu’nun 'YSK’ye güvenmiyorum' sözlerin ilişkin şunları söyledi:

Yüksek Seçim Kurulu Türkiye'nin güven noktasında en güvenilir kurumlarının başında gelir. Türk Seçim Kanunu'na göre seçimlerde hile ve hurda yapılması imkansızdır. Kim bunu söylüyorsa, şimdiden seçim yenilgisine bahane uydurmak için alt yapı oluşturuyordur. Seçimleri siyasi partiler yapar, YSK organize eder. Kılıçdaroğlu YSK’nın yapısının nasıl olduğundan da haberdar değil.

Başörtüsü ile ilgili İYİ Parti ve CHP’nin önerisine de değinen Bozdağ, "Onların önerisi çok farklı bir öneri. Dünyanın hiçbir anayasasında sınırsız bir kıyafet hürriyeti yoktur. Böyle bir hürriyet din ve vicdan hürriyetiyle irtibatlı olarak düzenlenemez. Muhalefet ‘ret’ bahanesi için önerge getirdi. Samimilerse, TBMM Genel Kurul'da desteklesinler" diye konuştu.(Cumhuriyet)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.