Dolar 32,3823
%0.2
Euro 35,0462
%-0.05
Altın 2.326,580
%0.27
Bist-100 9,10
%0.26

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bilecik Belediyesi'nin yeni başkan vekili belli oldu

Bilecik Belediyesi'nin yeni başkan vekili belli oldu

Bilecik Belediye Meclisi’nde, İçişleri Bakanlığı’nca görevden uzaklaştırılan Belediye Başkanı Semih Şahin’in yerine seçilen Muharrem Tüfekçioğlu’nun başkan vekilliğinin düşürülmesi üzerine bugün yeniden seçim yapıldı. Bilecik Belediyesi’nin yeni başkan vekili, CHP’nin adayı Melek Mızrak Subaşı oldu.

  • Ege Postası
  • 09.04.2022 - 00:02

Bilecik Belediye Meclisi’nin Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde bugün yapılan toplantısına İYİ Partili meclis üyesi Mustafa Sadık Kaya başkanlık etti. Başkan vekilliği için yapılan seçimde CHP’li meclis üyesi Melek Mızrak Subaşı ve AKP'li meclis üyesi Çetin Kaya yarıştı. Gizli oy açık sayım yöntemine göre yapılan seçimde CHP'li 11, AKP'li 6, MHP'li 4, İYİ Partili 3 meclis üyesi oy kullandı. Üçte iki çoğunluğun sağlanamaması sebebiyle üç tur oylama yapıldı.

"ASIL OLAN BİLECİK"

Salt çoğunluğun sağlandığı üçüncü tur oylamada CHP’li Melek Mızrak Subaşı 14 oy, AKP'li Çetin Kaya ise 11 oy aldı. Bilecik Belediyesi’nin yeni başkan vekili olan Melek Mızrak Subaşı, “Asıl olan Bilecik. Bilecik için hep birlikte el ele çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ise seçim sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Son derece uygar ve anlayışlı bir şekilde süreç çalıştı. İnanıyorum ki bu birlik ve beraberlik, bu karşılıklı anlayış hizmetlere dönüşecek, vatandaşın her türlü konusuna katkı sunacaktır. Melek Hanım’a başarılar diliyorum. Zaten başkan yardımcılığından dolayı bir tecrübesi vardı. İnanıyorum ki hizmetleri bundan sonra geliştirerek, büyüterek devam ettirecek.”

TÜFEKÇİOĞLU’NUN BAŞKAN VEKİLLİĞİ DÜŞÜRÜLMÜŞTÜ

Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin'in İçişleri Bakanlığı’nca geçici olarak görevden uzaklaştırılmasının ardından CHP'li Muharrem Tüfekçioğlu başkan vekili seçilmişti. Ancak Tüfekçioğlu’nun başkan vekilliği, ‘orman alanlarının işgali, ormandan faydalanma ve orman içinde yerleşme’ suçundan daha önce aldığı 1 yıl 11 aylık hapis cezasının onanması üzerine düşürülmüştü.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.