Dolar 32,3295
%0.24
Euro 35,0712
%-0.14
Altın 2.300,300
%1
Bist-100 8,99
%2.08

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Beko'dan Osman Kavala çıkışı: Tek adam rejiminin kurbanıdır

Beko'dan Osman Kavala çıkışı: Tek adam rejiminin kurbanıdır

4 yıldır tutuklu olan Osman Kavala'nın davasının siyasi olduğunu, bu tutukluluk nezdinde bütün hak savunucuları ve sivil toplumun sesinin kısılmak istendiğini vurgulayan CHP İzmir milletvekili Kani Beko tutukluluğa tepki gösterip Kavala'nın arkasında başka ülkelerin olmadığını belirterek, "Kavala benim gibi bir Balkan göçmenidir. Balkanlar'dan ülkesine hainlik yapan bir kişi çıkmaz. Balkanlardan söz edilince, çıksa çıksa ülkesini seven, hizmet eden Spartaküs, Büyük İskender, Şeyh Bedrettin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Hasan Tahsin, Yahya Kemal Beyatlı, Nazım Hikmet ve Mehmet Akif Ersoy gibi bu topraklarda yetişmiş önemli değerler çıkar,’’ dedi.

  • Ege Postası
  • 08.11.2021 - 11:53

Gezi Parkı protestoları ve 15 Temmuz darbe girişimi davalarından yargılanan ve hakkında casusluk dahil çeşitli suçlamalar bulunan Anadolu Kültür’ün kurucusu Osman Kavala 48 aydır cezaevinde. Kavala'nın tutuklu yargılanmasına yurtiçi ve yurtdışından tepkiler yağıyor. Avrupa Konseyi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, İnsan Hakları Örgütlerinin yanı sıra birçok hukukçu, yazar, sanatçı ve düşün insanı, Kavala'nın tutukluluğuna tepki göstererek serbest bırakılması çağrısında bulundu.

TUTUKLULUĞUNUN UZATILMASI İNSAN HAKLARI İHLALİDİR

4 yıldır tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala'nın uzun tutukluluğunun uzatılmasının, insan hakları ihlali olduğunu belirten CHP'li Beko, "Bakın bunu sadece ben söylemiyorum. Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiserliği, 48 aydır tutuklu yargılanan işadamı Osman Kavala’nın tutukluluğunun uzatılmasının insan hakları ihlali olduğunu söylüyor. Ayrıca geçtiğimiz eylül ayı başında, İstanbul 13. Ceza Mahkemesi’nde alınan tutukluğun uzatılması kararıyla, Türkiye’nin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarına uyma sorumluluğunu da çiğnediğine bir kez daha dikkat çekiliyor. İşadamı Kavala’ya yönelik “dayanaksız suçlamaların” devam etmesine karşı 10 ülkeden serbest bırakılması için Türkiye'ye çağrı yapıldı. Sadece Kavala'yı değil, tek adam rejiminde insan hakları savunucuları, avukatlar ve gazetecileri de susturmak için kullanılan bir yargı sistemi var. Kavala bunun kurbanıdır" dedi.

KAVALA DAVASI BİR KİN DAVASINA DÖNÜŞMÜŞTÜR

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin Gezi Parkı davasının tek tutuklu sanığı olan ve halen cezaevinde bulunan iş insanı Osman Kavala'nın başvurusu hakkında ihlal kararı verdiğini ve derhal serbest bırakılmasını istediğini anımsatan Beko, " Saray rejimi İnsan hakları savunucusu olan Kavala'yı susturmak için örtülü bir amaç izlediğini düşünüyorum. Bu nedenle Kavala davası bir kin davasına dönüşmüştür. Bu dava biz gösteriyor ki Türkiye’de hukuk devletinin zerresi yoktur, hiç birimizin yargısal güvencesi yoktur. Kimsenin mal-mülk güvencesi yoktur” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

DERHAL SERBEST BIRAKILMALIDIR

Osman Kavala'nın da kendisi gibi Balkan göçmenlerinden Tütüncü ailesinin çocuğu olduğunu belirten CHP'li Beko, Kavala'nın aydın, yenilikçi, girişimci, ülkeye bir çok hizmetlerde bulunan  bir iş insanı olduğunu vurguladı. Sayın Kavala benim gibi bir Balkan göçmeni ailenin evladıdır. Balkanlar'dan ülkesine hainlik yapan bir kişi çıkmaz. Çıksa çıksa ülkesini seven, hizmet eden bizim gibi Balkan göçmeni olan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk çıkar. Bunun altını çizmek istiyorum. Bizler bu ülkenin öz evladı ve kimsenin koparamayacağı harcıyız. Osman Kavala derhal serbest bırakılmalıdır" değerlendirmesinde bulundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.