Dolar 32,3398
%0.18
Euro 35,1000
%-0.24
Altın 2.239,180
%-0.19
Bist-100 8,82
%1.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Beko'dan 23 Nisan mesajı

CHP'li Beko'dan 23 Nisan mesajı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 101. yılını yayınladığı bir mesajla kutlayan CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, “1920’ten bu yana büyük bir coşkuyla kutladığımız bayramımızı kısıtlamalara, pandemiye rağmen evlerimizde, balkonlarımızda yine aynı coşku ve heyecanla kutlayacağız. Ulusal egemenliğin, bağımsızlığın, demokrasinin, özgürlüğün, eşitliğin ve laikliğin temellerinin atıldığı 23 Nisan 1920, dünyanın tek çocuk bayramı olarak da Atamızdan gelecek nesillere en güzel armağandır. Biz de tüm bu Cumhuriyet değerlerini yaşatarak onlara miras bırakacağız” dedi.

  • Ege Postası
  • 23.04.2021 - 09:08

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko yaptığı açıklamada şunları söyledi:

23 Nisan 1920’de açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi, Kurtuluş Savaşımızın en büyük kazanımının ulusal egemenlik, halkın iradesi, yüzyıllardır süren halkın esaretinin sonlanması olduğunun göstergesi olmuştur. 101 yıl önce yurdun dört bir yanı işgal altındayken büyük bir azim ve kararlılıkla Meclisi açan irade, tüm olumsuzluklara rağmen görülmemiş bir azimle karanlığa ışık tutmuş ve halkın iradesini, bağımsızlığı, özgürlüğü, eşitliği, demokrasiyi, laikliği seçmiştir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ulusal bir meclisin çatısı altında kararlar alan irade, dünyada ilk kez emperyalizme karşı mücadeleyi, Ulusal Kurtuluş Savaşını kazandı ve bir tarih değişti. Çocuklarımıza armağan edilen 23 Nisan’ları hangi şartta olursak olalım en coşkulu şekilde kutlayacak ve ulusal egemenlik, bağımsızlık, demokrasi, özgürlük, eşitlik ve laiklik gibi Cumhuriyetin tüm değerlerini onlarla yaşatacak ve gelecek nesillere miras bırakacağız.

Bugün tüm dünya ile birlikte ülkemizi etkisi altına alan Covid 19 pandemi salgınının gölgesinde kutlayacağımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın coşkusunun eksilmeden, artarak sürdüğünü bilmek; evlerinde balkonlarını, camlarını süsleyerek sokakları gelincik tarlasına çeviren çocukların videolarını görmek çok değerli. Biz her koşulda gelecekten umutluyuz, gelecek güzel günlere inancımız tamdır. Biz inanıyoruz ki bize unutturulmaya çalışılan Cumhuriyet değerlerine 23 Nisan coşkusunu evlerinde yaşayan çocuklarımız sahip çıkacak. Biz onlar için güzel bir ülke, güzel bir dünya istiyoruz. Yoksulluk çemberinin kırıldığı, işsizliğin ortadan kaldırıldığı, temel hak ve özgürlüklerin önündeki tüm engellerin kaldırıldığı, iş cinayetlerinin son bulduğu, kadın cinayetlerinin ve kadına şiddetin son bulduğu, yaşam mücadelesi veren çalışanların sorunlarının çözüldüğü, insanca yaşatıldığı, hukukun üstünlüğünün istisnasız kabul edildiği, dil, din, ırk, cinsiyet ve düşüncelerinden dolayı kimsenin yargılanmadığı, ayrımcılığa uğramadığı, herkesin sosyal güvenlik siteminden yararlanabildiği, sağlık ve eğitim olanağına kavuştuğu, kimliklerin sorgulanmadığı, demokrasinin tüm kurum ve kurallarıyla işlediği bir ülkede, barışın ve kardeşliğin egemen olduğu, silahların sustuğu, gözyaşlarının sadece sevinçten akıtıldığı, doğanın talan edilmediği bir dünyada yaşamak istiyoruz!

Bugün cumhuriyetimizin değerlerini korumak, karanlığa ışık tutmak, barışın, kardeşliğin, hukukun, eşitlik ve adaletin kazanımlarını ileriye taşımak ve ülkemizin çağdaş uygarlık seviyesinin bile üstüne çıkmasını sağlamak 1920’de kurulan Meclisimizin her yurtsevere bıraktığı en büyük görevdir. Meclis’imizin açılmasına önderlik eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarını bir kez daha minnetle anıyor, saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.