Dolar 32,4473
%-0.12
Euro 34,7421
%-0.66
Altın 2.437,530
%0.05
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Yücel’den İzmirlilere ‘Kaftancıoğlu’ çağrısı: Haksızlığa karşı durmak isteyen tüm İzmirliler…

Başkan Yücel’den İzmirlilere ‘Kaftancıoğlu’ çağrısı: Haksızlığa karşı durmak isteyen tüm İzmirliler…

CHP İzmir İl Başkanlığı, Yargıtay’ın CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’yla ilgili verdiği kararı onamasının ardından, karar tepki göstermek için basın açıklaması düzenledi. Açıklamayı yapan CHP İzmir İl Başkanı Deniz yücel, kararın, iktidarın talimatıyla verildiğini ifade ederken kararın hukuksuz olduğunu söyledi. İzmirlilere 21 Mayıs İstanbul mitingine ilişkin çağrıda da bulunan Yücel, “İstanbul mitingimize tüm İzmirli hemşehrilerimizi davet ediyoruz. Katılmak isteyen tüm İzmirli hemşerilerimizin CHP ilçe başkanlıklarına müracaat etmeye davet ediyor. Bu haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı tüm İzmirliler olarak karşı durmamız gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

  • Ege Postası
  • 18.05.2022 - 12:31

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Yargıtay 3. Ceza Dairesi, geçtiğimiz hafta CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanması sonrasında 2019 yılında mahkumiyetine karar verilen davayla ilgili olarak temyiz incelemesini tamamlamış ve Kaftancıoğlu'na, "Kamu görevlisine alenen hakaret etme" suçundan verilen 1 yıl 6 ay 20 gün ile "Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılamak" suçlarından verilen 1 yıl 8 ay hapis cezalarını onamıştı.

Kaftancıoğlu hakkında verilen karar, parti içinde ve kamuoyunda tepkilere neden olurken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partinin tüm milletvekili ve l başkanlarına İstanbul'a gelme talimatı vermişti.

Yargıtay’ın Kaftancıoğlu kararına tepkiler devam ederken CHP, 81 ilde eş zamanlı olarak Kaftancıoğlu hakkında verilen karara tepki göstermek için basın açıklaması düzenledi.

Açıklamaya, İl Başkanı Deniz Yücel’in yanı sıra; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir milletvekilleri Tacettin Bayır, Kamil Okyay Sındır, Sevda Erdan Kılıç, Özcan Purçu, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ve ilçe başkanları katıldı.

Açıklamayı yapan İl Başkanı Yücel, tüm İzmirlileri 21 Mayıs’ta İstanbul Maltepe’de düzenlenecek olan mitinge davet etti.

“KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK”

Yücel, verilen kararın İstanbul seçimlerinin “rövanşı” çalışması olduğunu ifade etti ve “Ülkemiz hukuk ve adaletin katledildiği karanlık bir dönemden geçiyor. Tek adam rejimi tarafından yaratılan bu dönemde yol arkadaşımız Canan Kaftancıoğlu’na, Yargıtay tarafından verilen onama kararı, aynı zamanda Türkiye’de hukukun üstünlüğün ve yargı bağımsızlığın ve en temel hak ve özgürlüklerin rafa kaldırıldığının kanıtıdır. Saray rejimi başta İstanbul olmak üzere, hala kaybettiği belediyelerin hazımsızlığını yaşıyor. Bu hazımsızlığın yerel seçimlerden sonra iktidarı kaybetme korkusuna döndüğünü görüyoruz. Saray rejimi iktidarını kaybedeceği korkusuyla toplumun her kesimindeki baskılarını giderek artırıyor Ancak biliyoruz ki korkunun ecele faydası yok. Çare millet, demokrasi ve sandıktır.

“YARGITAY KARARINA ŞAŞIRMADIK”

Kararın anayasaya göre değil iktidarın “talimatlarına göre” verildiğini ifade eden Yücel, “Ekonomiden dış politikaya, ülkemizi her alanda siyasi uçuruma sürükleyen, halkıyla dalga geçen ve popülist yaklaşımlarla varlığını çaresizce sürdürmeye çalışan saray rejiminin iktidarını kaybetme korkusu, yol arkadaşımız Canan Kaftancıoğlu’na verilen ceza ve siyaset yapma yasağıyla vücut buldu. O edenle yasaların rafa kaldırıldığı bu karanlık ortamda 2019’da Ağır Ceza Mahkemesi kararına nasıl şaşırmadıysak bugün de Yargıtay kararına şaşırmadık.  Ülkemizde hukuk vesayet altında, adalet yok edilmiş ve anayasa rafa kaldırılmış durumda. Sayın Kaftancıoğlu hakkında verilen karar, hukuk ve adalete göre değil, Sarayın vesayetçi rejiminin diliyle yazılmıştır. Bu karar hukuksuz bir karardır. Millet adına verilmeyen bu karar, hükümsüz olacaktır. Ve bu hukuksuzluğun muhatabı sadece Canan Kaftancıoğlu değil, tüm Türkiye’dir” diye konuştu.

“TÜM İZMİRLİLER OLARAK KARŞI DURMAMIZ GEREKİR”

Son olarak tüm İzmirlilere Kaftancıoğlu hakkında verilen karara tepki göstermek için İstanbul’da düzenlenecek mitinge katılma çağrısında bulunan Yücel, şunları söyledi; “Biz CHP ailesi olarak büyük bir davanın evlatlarıyız. Bizim davamız demokrasi davasıdır. Bizim davamız hak, hukuk, adalet davasıdır. Yoksulluğa ve açlığa karşı olanların davasıdır. Biz, onlar gibi mağdur edebiyatı yapamayacağız. Mağrur ve onurlu duruşumuz sonuna kadar sürdüreceğiz Her türkü hukuksuzluk karşısında durduğumuz gibi bunun karşısında da dimdik duracağız. Bizler Kaftancıoğlu’nun yol arkadaşları olarak hukuksuz tüm kararı tanımadığımız gibi bu kararı da tanımayacağız. Yol arkadaşımız Canan Kaftancıoğlu’nun uğradığı hukuksuzluk ortadan kalkıncaya kadar, adalet yeniden temsil edilene kadar durmayacağız ve susmayacağız. Tüm demokratik direncimiz ve gücümüze bu haksızlık karşısında duracağız. Haksızlığa, hukuksuzluğa ve adaletsizliğe 21 Mayıs’ta İstanbul’da Sayın Genel Başkanımızın 25 günlük Adalet Yürüyüşünü noktaladığı sonra ‘Dur’ diyeceğiz.   Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun dediği gibi; ‘Zalimin zulmü karşısında asla geri adım atmayacağız’ Adalet bu ülkeye ya gelecek ya gelecek. Canan yüreklidir, Canan cesurdur, bizimdir ve Canan Türkiye'dir. İstanbul mitingimize tüm İzmirli hemşehrilerimizi davet ediyoruz. Katılmak isteyen tüm İzmirli hemşerilerimizin CHP ilçe başkanlıklarına müracaat etmeye davet ediyor. Bu haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı tüm İzmirliler olarak karşı durmamız gerektiğini düşünüyoruz.”

SOYER: HAK VE ADALET ARAYIŞIMIZ SÜRECEK

21 Mayıs’ta yapılacak Maltepe Mitingi’nde de karara tepki göstereceklerini dile getiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bu ülkenin daha fazla demokrasiye ihtiyacı olduğuna inanıyoruz. Hukukun üstünlüğüne inanıyoruz. Hak, adalet arayışından vazgeçmemek gerek. Bugün bu kararı vermiş olanlar güçlü oldukları için değil aksine zayıf olduklarından bu kararı verdiler. Biz adaleti savunmak için umut ve vicdanı örgütlemeye devam edeceğiz. Umut ve vicdan demokrasinin olmazsa olmazıdır. Canan Kaftancıoğlu’nun yaşadıkları anlatmaya çalışmak istediklerimizin somutlaşmış halidir. Hukuken ve vicdanen yanlış buluyoruz. Bu durumu kabul etmiyoruz. 21 Mayıs’ta İstanbul Maltepe’de duymayan kulakların duymasını sağlayacağız” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.